zondag 18 januari 2009

Laatste bericht van Iskcon news weekly..

In een opvallende overeenkomst met Zijne Heiligheid Jayapataka svami recente crisis, Iskcon guru Zijne Heiligheid Radha Govinda svami is momenteel aan het herstellen van een hersenbloeding. In New Delhi hospitaal. Terwijl hij aan het reizen was met de trein van acht januari naar Vrindavana via Ludhiana, Punjab. Waar hij een lezing zou geven, Maharaja stapte uit de trein in de stad Jalandhar om in de locale Isckon tempel darshan te gaan doen. Terwijl hij de tempel binnenging voelde wat in zijn linker been, maar dacht dat het vermoeidheid was van de reis. En ging zijn respect betuigen aan de Radha Krishna Deitie's in de tempel kamer. Terwijl hij later bij een discipel thuis verbleef. Voelde hij zich zwak worden en zakte ineen op de vloer. De toegewijden haasten zich met hem naar het plaatselijke ziekenhuis. Waar na onderzoek de diagnose was dat hij een hersenbloeding had, veroorzaakt door hoge bloeddruk. Gelukkig, bleek dat het minder bedreigend was dan Jayapataka svami had– omdat het niet in een centraal gedeelte van de hersenen bleek te zijn. Radha Govinda Maharaja herkreeg zijn bewustzijn en cognitieve capaciteiten. Maar met zijn spraak be├»nvloed, en zijn lichaam aan de linker zijde verlamd. Bleek hij nog in een kritieke fase! De dokters behandelden hem zo goed als zij konden! En hij werd over gebracht naar het betere uitgeruste moderne Apollo hospitaal in New Delhi op 10 januari. Ondanks dat men positief bleef, gaven de dokters waar onder verscheidene Iskcon toegewijden de aanbeveling veel rust en geen bezoekers! Pogingen werden gedaan zijn hoge bloeddruk te verlagen en te stabiliseren. En op januari de 13e, vertoonde hij meetbare vooruitgang . Zijn spraak was verbeterd, zijn ogen helderder en hij herkreeg gevoel in zijn linkerzijde. Bloed metingen vertoonde lichte vooruitgang, en na de ct scan bleek een vermindering van het vocht en zwelling om de hemorrhage omgeving. Op de 14e Januari, Radha Govinda Maharaja bloeddruk was weer normaal, en zijn conditie verbeterde dagelijks. Hij was in staat 8 rondes te chanten en te eten zonder hulp. Wereld bekend is Zijne Heiligheid Radha Govinda svami om zijn recitaties van het Srimad Bhagavatam. Nu sprak hij dagelijks enthousiast tegen de doctoren en verpleging over het Krishna bewustzijn. De 16e werd hij van intensief care naar een normale ziekenhuis kamer overgebracht. Radha Govinda Maharaja vertelde dat dit door de gebeden van de toegewijden over de gehele wereld gekomen was, en dit hem had bemoedigd om door te gaan. Hij uitte ook zijn dank aan het ziekenhuis personeel, die hem door deze moeilijke periode hadden gehaald. link http://news.iskcon.com

dagelijks gedachten (yoga)

intro: Als men yoga beoefend komen op de stille momenten gedeelten van vroeger terug en dat kan men ook zich ook goed herinneren (ivm de mind). Dit laatste gebeurt bij ieder die yoga doet omdat hierdoor het geheugen verbeterd. Dit is door sommige associaties (herinneringen) minder prettig@. Maar op terreinen waarop men studeert dus de aandacht heeft is dit een prettig bijkomend voordeel dat het geheugen door de geest gestuurd, hierdoor nog beter gaat werken.De geest kan men zien als de laser die een compact disc, hoorbaar of zichtbaar maakt door de bijkomende elektronica, beeld en geluidsboxen van data te voorzien. Bij de mens door de zintuigen, en de ziel als versterker te gebruiken zodat de data hoorbaar (zelfs zichtbaar)  wordt.Data is herinneringen van wat geleerd of gehoord is in verband met het onderwerp. Wat men in de Bhakta yoga verstoorde gedachte gang (door associaties) noemt, is dat men afdwaalt van het onderwerp afglijden naar een ander iets.
Zo ervaar ik dit dagelijks, en ik benoem deze ervaringen in modern taal gebruik.Een computer processor werkt op een andere instructie code dan de rest van de onderdelen. De core de processor werkt op de basis code strings. Dezelfde naar waar het menselijk leven op gebaseerd is, dit is een verhaal apart. De muis en het toetsenbord is de input zeg de zintuigen, en harde schijven en floppy disk als geheugen. Het kwam bij mij terug toen ik bezig was aan een intro van de yoga in de Bhisma parva beter bekend als Bhagavad gita. Daar ik een korte beschrijving geef op een site in aanbouw over de verschillende yoga meditaties die er zijn. Wilde ik beginnen met de de yoga's beschreven in de Bhisma parva, Zoals dyana karma yoga en buddhi. En die ascociaties meer naar de geschriften laten gaan. Zoals u heb kunnen lezen dwaalt men snel af, zoals ik net.#bhakta Piet(er)

werk in uitvoering. Een betere wereld!.


Een film van de brahma kumaris op youtube, ik zag de video om het correct en juist weer te geven, en heb deze meteen geplaats op deze blog. Ik wil een soortgelijke video maken van knip en plakwerk. En die dan ook publiceren. Dit noemt men in normaal of in gewone spreektaal plaatsen, maar het is publiceren. Vrije menings uiting! Al is dit door dat kinderen nu ook in grote getalen op internet spellen doen en chatten, ook surfen genoemd minder geworden. Men moet bij elk bericht gaan overwegen is dit taalgebruik niet alleen voor volwassenen. 16 jaar of meer. Belasting verhoging korting op inkomens dit valt onder adult content. Toch niet voor kinderen geschikt dat opa tot zijn 65e jaar moet blijven werken en dan minder inkomen krijgt. Dit is een van de redenen, die men misbruikt om content of publicaties aan banden te leggen. Censuur, door een maatschappij die de kerk hier op veroordeeld, en nu zelf nog harder de heksen jacht op het "naakte' nieuws is begonnen. En dan de content van gevangen bloggers die door Amnestie Internationaal verdedigt en in de publiciteit worden gebracht. Dit is de werkelijkheid, dat deze landen het zgn vrije westen beinvloeden om informatie over deze heksenjacht op vrije informatie vergaring te verhinderen, gegevens vrij te geven over mensen die surfen en schrijven op het internet. Zie google in verband met China. Wat staat er in een courant, deze hebben vooral advocaten en een groot publiek. En ook een eigen censuur, naar de analyses van advocaten. En of het niet teveel op hun inkomsten scheelt, en deze wagen zich ook steeeds meer op het www. En verhinderen door het zogenaamde copyright dat hun artikelen op grote schaal besproken worden, lees aangevuld en becritiseerd.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...