donderdag 25 juni 2009

Vishnoe en Vivestera Vivasvan gehangen, aan hals en oren om menigeen te bekoren.

Vishnu en Garuda op een medaillon voor om de hals is ongeveer 5 cm, Ik dacht eerst dat het een oorring was, en . Als u deze vergroot ziet is hij wel goed uitgesneden, vergroten is gewoon op de afbeelding klikken.Zilveren kast erom heen met een deksel. Verder de kleine half edelsteentjes op het medaillon ingelegd. Prachtig toch.En de gedachte komt bij mij op dat kunst eigenlijk onbetaalbaar is. rond en kunst
Lord Vishnoe op Sesa om de hals gehangen. Een aandacht trekker voor ieder. In dat geval lijkt mij een hoog gesloten decollecte wel de manier om de aandacht op Heer Vishnu gericht te houden.Dit medaillion is naar naar kunstenaar of schilders oog een aparte typisch Indiase naïeve voorstelling. Ik zelf vind de volkskunst prachtig.Vooral dat ieder hierin God op eigen wijze uitbeeld niet gehinderd door complexe stijl of weergeving, maar geleid door spontaniteit, wat men hier naïeve stijl noemen.

Nu een special over oorringen met het gelaat van deitis erop lijkt mij niet geheel onmogelijk. Ik zag oorringen van Vivastera Vivasvan of Surya genaamd, Surya wordt Hij door ieder eigenlijk genoemd behalve mij bleek mij in gesprekken waar zijn naam ter sprake kwam. Waarom dit om ik de benaming uit hoofdstuk 4 sloka of vers 1 uit de Bhagavad Gita aanhaalde en velen dan na het te verduidelijken met zonnegod, zoals in de Bhagavad Gita Deze gaf de kennis door aan Iksvaku en deze aan zijn zoon Manu, en zo ging de kennis over op de parampara van de heiligen koningen, een associatie kregen wie ik bedoelde.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen