woensdag 23 december 2009

comment op bg offeren en tijd offeren

Tijd besteed aan dienst of werken voor het geloof is offeren, de vorm heet in het sanskrit seva Als u een fiets koopt kan u de link volgen hoe te doen of deze ook in de dienst van het geloof gebruiken, dan wordt deze steeds meer gespiritualiseerd.En sap van bomen mag niet. Zie rubber, of fietsbanden. Een punt om bij stil te staan.
Hare,Krishna,Haree,Krishna,Krishna,Krisjna,Hare,Hare,Hare,Rama,Hare,,Raam,Raam,Raam,Hare,Hare

maandag 21 december 2009

vegetarisch kookboek uit 1906 600 recepten

De Vegetarische Keuken.

Kookboek van den
Nederlandschen Vegetariërsbond

Bevattende
600 recepten.

Vierde druk, herzien en vermeerderd



Door

E. M. Valk-Heijnsdijk,

Directielid der N.V.:
Veget. Hotel-Restaurant
"Pomona" gevestigd te
's-Gravenhage





VOORBERICHT.Een stuk uit een van de eerste vegetarisch kookboeken in Nederland 1906
Toen vijftien jaar geleden de eerste uitgave verscheen van
het _Kookboek van den Nederlandschen Vegetariërsbond_

zondag 13 december 2009

Verslag van de dag Harinama

vandaag Harinama gedaan op de Haagse martk plus minus 13.00, en toen naar het centrum al zingende. Ik ging daar een kop thee nemen en naar het toilet,ik wilde een midikabel kopen en voordat ik het vergeet een midi naar usb aansluiting voor mijn keyboard, dat ging goed. Achter de kop thee, besloot ik nog een notitie blok te halen. Ik ging ook nog even bij broeder Eduard langs die bleek thuis te zijn, en na een paar kommen kruidenthee en een korte conversatie, ging ik weer richting stad (centrum).En belande bij Shanta mata nu Syamesvari devi dasi geheten. Ik kreeg wat prasadam, aardappel met crème fraise en bloemkool. En we hadden het even over haar favoriete onderwerp bara's en Milan. Mata wilde bara's verkopen en ook wat boeken. Ik wil daar de heiligen namen verspreiden, en de Bhagavad gita. Maar 2000 voor een kraam uitgeven kan ik mij niet veroorloven zonder echt te hoeven rekenen daarvoor d huur ik een pand voor 3 maanden. En gelezen. Ieder die de sloka slechts voor de helft leest is van alle zonden vrij. (Vyasa deva Maha Bharath), idem naar Shiva Mahatma gita een hele sloka of een 2 regels naar Rudra loka. Dat is toch aardig meegenomen voor een dagje uit. Gezocht sponser, donateurs. Voor bij elkaar een donatie voor 3 dozen Bhagavad Gita's. En plus minus een 2500 flyers of brochures ongeveer 700 euro.ps de Bhagavad gitas moet ik ook inkopen, en dat is al meer dan 300 euro dus een bijdrage is altijd welkom.

woensdag 9 december 2009

Kerken nieuws of geloof stijgt

Nederlanders bezoeken minder vaak godsdienstige bijeenkomsten. Maar op welke manier beleven mensen hun geloof dan als individu? En wat zijn de oorzaken van het toenemende individualisme binnen het geloof?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 25 procent van de Nederlanders in 1993 nog maandelijks een bezoek aan de kerk bracht. In 2008 was dit aantal gedaald naar slechts 19 procent, terwijl het aantal gelovigen sinds de jaren '90 amper gedaald is (CBS, 2009. Gelovigen ondergaan hun belevenis dus steeds vaker individueel. Dit las ik op een blog van Leonie derdejaars studente Redactie en Mediaproductie, ik zag een hoop research getallen maar onze Leonie ging niet zelf naar de kerk zij reist liever! Wat ik ook gaarne doe. Naar plaatsen waar het geloof bloeit of de spiritualiteit, ik word misschien nog is geintervieuwt, als lid van mijn subcultuur motoren en yoga. Hieronder mijn reactie op haar artikel.
Geloof is een persoonlijke ervaring, new wave, kerk,of mandir. God bestaat, jaartallen brachten twijfel net als de afschaf van subsidie aan de kerken. De regering betaalde niet meer aan kerken voor onderhoud mee. Dat was het eind van veel congregaties. De gelovigen moesten zelf gaan betalen. En hierdoor lieten velen kerkleden zich uitschrijven, zij waren na hun doop nooit meer in de kerk geweest, een nieuwe tijd voor de gelovige? De nieuwkomer of de spirituele recidivisten die terug in de kerk kwamen, maar met nieuwe kennis, dat tragischer wijs nog meer afsplitsing veroorzaakte, omdat iedereen mag prediken, een eigen relatie met God opbouwen, ook persoonlijk een kerk oprichten in de achterkamer die gebaseerd is op liefde en hoop op verandering en niet op het verkrijgen van matariele zaken, bid voor je buren, wat er ook gebeurt in de pinkster gemeentes. Ik zelf blijf gewoon een Christelijke Boeddhist. #bhakta Pieter