donderdag 4 februari 2010

Hare Krishna Vrindavana aan de Yamuna

 

Mooie foto van de oever van de Yamuna de stad is Vrindavan. Ik imagevond deze foto heel apart vandaar dat ik erop deze wijze aandacht aan schenkt ik weet niet wie deze foto gemaakt heeft.

Hare Krishna, een verklaring naar ZH AC Bhaktivedanta svami.

Het reciteren (chanten )van

Haree Krishna Haree Krishna
Krishna Krishna Haree Haree
Haree Rama Haree Rama
Rama Rama Haree Haree

kan op twee manieren gedaan worden: zingen, dat kirtana of bhajan wordt genoemd (dit wordt meestal in een groep gedaan) en het opzeggen van de mantra voor zichzelf met behulp van bijvoorbeeld een gebedssnoer die japa mala genoemd wordt zoals ook de meditatie (lett.: 'zacht praten'). Maha betekent 'groot', mantra betekent 'geluid dat de ziel van onwetendheid bevrijdt'.( voor u begint altijd de Pancha tatva mantra, en tilak op te doen op de voorgeschreven plaatsen)

Concentreer u op het horen van de heilige namen. Spreek de namen goed en duidelijk van elkaar te onderscheiden uit en kijk naar een foto, of beeld van Radha Krishna . Breng de aandacht terug naar het correct uitspreken van de naam van de Heer wanneer u gedachten afdwalen. Hoe aandachtiger en hoe emotioneler u chant, des te meer spirituele vooruitgang u zult maken. U kunt deze heilige namen van de Heer waar en wanneer dan ook reciteren, maar het is het beste om een bepaalde tijd van de dag vrij te maken om dit met regelmaat te doen ( vroeg in de ochtend 4.00). Ook een rustige omgeving en atmosfeer dragen er toe bij , voor een goede meditatie. Het chanten, of reciteren is een gebed, een meditatie tot Krishna waarvan de betekenis omschreven kan worden als: "Oh,liefdes energie van de Heer (Hare), O Alaantrekkelijke Heer (Krishna), O origine van de vreugde (Raam), laat me u alstublieft dienen."

Omdat God almachtig en Algenadevol is, heeft Hij het voor ons zeer gemakkelijk gemaakt om Zijn namen te reciteren of te zingen; daarnaast zijn al Zijn vermogens in deze namen aanwezig. God zelf en Zijn namen zijn daarom identiek, niet-verschillend. Dat betekent dat wanneer we de namen van Krishna en Raam chanten, wij rechtstreeks contact hebben met God en dat we door dit contact, de namen worden gezuiverd. Daarom moeten we altijd proberen om met aandacht en eerbied te chanten. De vedische geschriften zeggen dat Heer Krishna persoonlijk op iemands tong danst wanneer hij Zijn heilige naam reciteerd.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...