donderdag 18 maart 2010

Sri Isopanisad gelezen

Naar een aankondiging semester Sri Isopanisad
De 108 Upanishad’s worden beschouwd als de essentie van alle Veda’s, en de Sri Isopanisad is de voornaamste van deze 108. Ontdek de diepe essentie van alle kennis in de 18 mantra’s van de Sri Isopanisad.
Vele duizenden jaren hebben mensen tijdens hun spirituele zoektocht de mystieke en diep filosofische Upanishads geraadpleegd commentaar  op dit artikel. Naar mijn overtuiging gaat men er van uit dat de Bhagavad Gita de essentie van alle Vedische geschriften is, zoals in de Bhagavad Gita zoals die is, die ook door mij persoonlijk hooggeëerd; wordt, en ook de Sri Isopanisad die ik regelmatig citeer. Zoals Mohandas Ghandiji die de Sri Isopanisad ook vaak aanhaalde. De wereld beroemde leider tegen de Engelse overheersing in de door hem geleide geweldloze strijd,India mededeelde via de kranten dat als iedere Indiër de Sri Isopanisad ter harte zou nemen en ernaar ging leven dan was er geen tweestrijd of gebrek meer. Zoals velen al onder u weten was Sri Rama en zijn koningschap zijn grote voorbeeld hoe een maatschappij moest; functioneren wat hij ook nastreefde, nog een klein stukje over deze bijzondere persoon wat ik u niet wilt onthouden. Er is een boek verschenen van alle; artikelen die hij geschreven heeft; en over de Bhagavad Gita gaan, deze zijn allen gepubliceerd indertijd in de kranten . Miljoenen die al over de Bhagavad Gita gelezen en gemediteerd hebben, ook hier in het westen, dat is waarom politici hem beschuldigde een spirituele religieuze beweging te hebben (noot, en geen politieke ).door Bhakta Piet(er)

dinsdag 16 maart 2010

Ratha yatra 3 Juli Denhaag 1

1. Ratha Yatra: Een tempel op straat.
Rathayatra gaat over het verhaal van het verschijnen van God Krishna op de aarde in de vorm van de heer Jagannatha. Ratha betekent 'kar’en yatra betekent 'reis’. Dus Rathayatra betekent een karrenreis van de heer Jagannatha langs de straten van de steden. In de Ratha zit de heer Jagannatha met zijn zus Subhadra en broer Baladeva.


Jagannatha betekent de Heer van het universum. Hij komt elke jaar uit de tempel, op een kar om iedereen de kans te geven hem te zien dat noemt men darshan nemen, dus de genade krijgt om darshan te doen. De karren voor ieder van de Goddelijke familie worden volledig ingericht als tempelkamer, en zijn versierd met bloemen en allerlei gunstige symbolen. De toegewijden van Jagannatha, Krishna of Vishnoe trekken de karren langs de straat met zang en muziek. Deze traditie is plus minus vijf duizend jaar geleden begonnen in Puri, India. De oprichter van de Internationale beweging voor Krishna bewustzijn Srila of officieler titels Sri Sriman AC Bhaktivedanta Prabhupada heeft deze traditie in het westen geintroduceerd. De beeld gedaante van Sri Srimad AC Bhaktivedanta svami Prabhupada kunt u ook zien op de Ratha.In het westen gebruikt men meestal een praalwagen.
Ratha yatra biedt iedereen een unieke kans om de Goddelijkheden te zien, gewoon in jouw beurt. Het is een groot festival. Een optocht. Iedereen is welkom.
Bekijk Ratha yatra online, deel-1. (3.02).
Ratha yatra in Nederland
In vele steden van Nederland wordt tegenwoordig Ratha yatra gevierd. Ruim vijftientien jaar geleden is dit festival in Nederland begonnen, in Den Haag toen Amsterdam, Rotterdam en daarna elk jaar in Den Haag. Verleden jaar werdt het voor de eerste keer ook in Eindhoven gevierd.
Ratha yatra in Den Haag werd op 7 juli 2009 bezocht door honderden mensen. Omdat Krishna-bewustzijn een niet-sektarische Godsdienst is, wordt hieraan deelgenomen het festival door mensen van allerlei kleuren, culturen en overtuigingen wordt bezocht. Met diverse culturele optredens en een Indiaas Hindoestaanse markt werd de viering opgefleurd. ( Van de folder) Dit is een gelegenheid voor iedereen om zijn talenten te gebruiken om God te mogen dienen. Als je deel neemt aan de Ratha yatra, wordt je bevrijdt van de cyclus van de geboorte, ouderdom, ziekte en dood. Je leeft in uw andere leven eeuwig in de koninklijk van God Vaikuntha (dit is de hemel). Dit is een speciale dag want; heer Baladeva Srimati Subhadra en Heer Jagannatha komen naar buiten, om door jou gezien, verwelkomt te worden.
Bekijk Ratha yatra in Den Haag, deel- 2 ( 5.47).
Jagannatha Prasadam- het gezegende voedsel (spiritueel)
Het uitdelen van vegetarische maaltijd is een belangrijkste deel van de Ratha yatra. Het is een genade van Jagannatha.


Het voedsel is al vooraf geofferd, dan is het prasadam geworden, gezegend voedsel. Het bestaat uit rijst, peulvruchten, dal, bara, roti, chutney, allerlei groente, maar er word geen ui en knoflook gebruikt . Van dit voedsel wordt gezegd dat het eten ervan spirituele handelingen en de spirituele groei bevorderd.


In deze Hare Krishna gemeenschap, worden de vegetarische gerechten die dikwijls tijdens festivals, of in de tempels worden geserveerd, naar instructie, zorgvuldig bereid met een filosofie erachter. Door de ingrediënten en manier van bereiden, met het toepassen van de filosofie( Bhagavad Gita 9-26), is dit voedsel beter voor de gezondheid en een vreedzaam sociaal leven.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...