zondag 27 juni 2010

Boek verspreiding Kreade buurt feest26-07-2010




Ik had op vrijdag de 25e een telefoontje gehad van Syamesvari devi dasi mata die mij vertelde dat er een markt was bij Kreade,op het veld ernaast. Dat is een veld groter dan een voetbal veld en dat ik er nog een kraam kon huren voor te gaan staan met spullen en boeken. Nu dat wilde ik wel en de mataji mevrouw die bij haar was regelde een kraam voor mij en 10.00 euro is te doen. Nu ik had de week daarvoor al geholpen met bocha niet geofferd voedsel inkopen, en deze helpen vervoeren en naar binnen dragen in het cultureel centrum Radha Syam. Dus ik was eigenlijk de hele week al daarmee bezig, zoals meestal, ik pakte thuis mijn tassen met boeken en wat kleding,deze staan klaar voor deze gelegenheden en haalde uit het centrum nog 4 Bhagavad gita’s en nog een tas ook gevuld met boeken.Heen gaan en terugkomen de vertaalde Brahma samhita, en aan een Zijden draad, de Sri Isopanisad voor de verspreiding die tas heb ik daar ook voor klaar staan, kan er altijd snel een tas mee worden mee gegeven voor activiteiten. Al gebruik ik hem zelf het meest. Ik was in de vroege morgen naar Radhe Syam gegaan en daar eerst nog geholpen tray of 20 fernandes naar binnen te brengen en toen bracht Syamesvari devi dasi mata mij met haar auto naar Kreade, en daar aangekomen ontmoette ik Deo prabhu de organisator en aankondiger van de podium acts en hij was daar met de Surinaams buurt bewoners vertegenwoordiging, een grote groep mensen, die daar de nasi aan het bereiden waren en bara en meer, en zo act de precence gaven tussen de Turkse en Marokkaanse en andere buurt groepen uit Morgenstond, Nu deze vriendelijke mensen doen waarschijnlijk veel meer,maar ik was met mijn kraam bezig en stond recht voor het podium bijna, en had dus genoeg te zien. Het was warm die dag, en aangezien wij daar op dat open veld stonden met weinig wind was het onder het zeil wel lekker. Maar het bezoekers aantal was niet zo hoog was, het is ook vakantie tijd. Maar de sfeer kwam er toch wel in. Deo prabhu riep om, dat noemde men vroeger de spreekstalmeester zoals in het circus boeren burgers en buiten lui ik heb het genoegen u te presenteren de Indiase klassieke dans, enzv en dat in die zon. er werd ook nog gedanst door de bezoekers. er waren hapjes van diverse origine, en geen boek of anders verkocht, maar toch wel Een leuke dag. Ik heb mij nog ingeschreven voor een reis naar Radhadesh Jamastami met de culturele vereniging waar Deo prabhu actief in is (slechts 21,00 euro en nog enkele plaatsen vrij voor 29 Augustus inschrijven 06-45620658 Deo of Djiet 0627043511 Soeoedj 0620803732), ik heb er verder niet naar gevraagd. Nu iedereen nog bedankt en tot ziens.

En ook in het speciaal dank aan Mila Prahladsingh voor de foto's die u hier ziet. door bhakta Piet(er)

woensdag 2 juni 2010

Recept groene asperges met romige kaassaus zonder alcohol.

Voor vier personen.
Ruim een kilo groene asperges. 2 ons pittige boeren kaas. 1 deciliter druiven sap zo een klein pakje. Halve theelepel asitoefida. Een bakje roomkaas (69 cent niet duurder) Zout en peper.
Schil het onderste deel van de groene asperges en kook ze 3 a 5 minuten. Breng de druiven sap   al roerend tot het kookpunt en voeg de kaas toe, rasp deze even kijk uit dat deze niet gaat klonteren indien nodig wat meer druiven sap) en mix de zachte roomkaas erdoor. Wat peper en nootmuskaat naar smaak, en giet deze over de asperges vergeet niet de asperges af te gieten.

recept. Brocoli soep

Ingrediƫnten.

800 gram  brocoli.

200 gram panir.                                                                                                 30 gram boter.                                                                                                     30 gram bloem.                                                                                                  7,5 deciliter groenten bouillon.                                                                              1 deciliter slagroom                                                                                               peper en zout en peterselie naar smaak

kookde schoon gemaakte brocoli, in de groenten bouillon in 10 minuten gaar. Voeg de panir toe, smelt apart de boter en meng de bloem tot een papje in plus minus drie minuten voeg wat bouillon toe en meng dit door de4 soep. Garneren met de peterselie.En een scheutje room op elk bord of kop.