maandag 5 juli 2010

Vrindavana astakam


Hare Krishna Krishna Krisjna Krishna Hare Haree Hare Raam Haree Raam Rama Raam Haree Hare een vertaalde astakam over Vrindavan zie de link klik hier op

recept Zuid IndiaseFoogath groente chutney

Hare Krishna
Gestoofde komkommers ,met paprika met chilipeper (Bhindi foogath)met veel gember.

50 gr ghee (boter)
5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
5 verse groene chilipepers, ontpit en fijngehakt
1/2 theelepel chilipoeder
500 gr komkommer en paprika bijelkaar, zonder steelaanzet en staart
2 dl water
zout
2 theelepels gedroogde kokos

Smelt de ghee in een pan met dikke bodem gember en chilipeper en -poeder toe. Laat alles onder af en toe roeren 4-5 minuten zachtjes bakken tot het zacht is.
Voeg de komkommer en paprika toe, water en zout naar smaak toe. Breng aan de kook temper het vuur en laat afgedekt 5-10 minuten zacht stoven tot de okra's beetgaar maar niet zacht zijn. Roer de kokos erdoor en serveer het gerecht warm.

Noot: Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal van groenten. Het verschil is dat foogath vaak van restjes groenten wordt gekookt en dat gember hier de boventoon voert.

recept Pakori met zoete aardappel of pompoen

Hare Krishna Indiase bhara van zoete aardappel of pompoen

Klop 100 gr kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) en 1 theelepel bakpoeder met zoveel water glad tot een dun beslag is verkregen.
Verhit frituurolie tot 175 °C.
Snijd 300 gr zoete aardappel of pompoen in schijfjes, haal de groenten schijfjes één voor één door het beslag, bak ze in kleine porties in ± 3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Recept Panir curry

Hare Krishna Erwten-panir curry (Mattar panir)

100 gr ghee
500 gr panir in blokjes
2 el bruine rietsuiker
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
500 gr doperwten (diepvries)
2 gehakte tomaten

Smelt de ghee in een middelgrote koekenpan en bak er de blokjes panir aan alle kanten bruin in. Schep ze op met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet even apart.
In de pan toevoegen de kruiden en zout en suiker en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de erwten en tomaten toe en roerbak voorzichtig verder tot alles is bedekt met de kruidensaus. Schep de gebakken panir voorzichtig erdoor, zodat hij niet breekt en warm nog even door.
Serveer de curry warm.

Noot: Dit is een basisrecept voor Panir curry. De gebruikte kruiden zijn zo licht, dat ze de kaassmaak niet maskeren. In plaats van erwten en tomaten, kan men ook andere groenten met een fijne smaak (geen spruitjes, kool, enzovoort) nemen.
bhakta Piet(er)

column Anti rokers en opmerkelijke berichten en feiten

(Novum/AP) - Een fluittoon begeleidde het blok, tot het in een tuin in het Duitse plaatsje Hettstadt ter aarde sloeg: een mysterieus, minstens twintig kilo zwaar blok ijs. Bij heldere hemel sloeg het object in, zei de politie van Würzburg dinsdag, en verbrijzelde in de tuin een twintig centimeter dikke en één meter lange natuursteen.
Waar het blok ijs vandaan kwam is onbekend. De Duitse luchtvaartautoriteit achtte het vanwege de zuivere samenstelling onwaarschijnlijk dat het blok afkomstig was van een vliegtuig. De politie sloot niet uit dat het wellicht een ijs meteoriet betrof.
Tilmann Althaus, van het Max Planck Institut voor astronomie in Heidelberg, weersprak die theorie. "Het is water uit een vliegtuig toilet", zei hij. Het is onmogelijk dat het een ijs meteoriet betrof. Die spatten bij binnenkomst in de atmosfeer volledig uit elkaar en verdampen geheel, aldus Althans.
Soft- en harddrugs niet meer verbieden vind Hans'
AMSTERDAM -  De oud-voorzitter van de Nederlandse Politiebond vindt dat hard- en softdrugs moeten worden gelegaliseerd.
clip_image001
Volgens Hans van Duijn heeft het handhaven van het verbod meer nadelen dan voordelen. „We hebben een verbod en dat heeft geen effect. Daar betalen we 100 euro per jaar voor per persoon plus minus 15000000 euro per jaar in Nederland. Wij creëren werk voor criminelen”, zei hij in Goedemorgen Nederland.
„Als je het niet legaliseert, ben je niet eerlijk en bedonder je de bevolking.” Hij stelt dat het onzin is dat het verbod beschermt tegen bijvoorbeeld verslaving.
Commentaar. Ik vind dat de Hans van Duijn hier volkomen gelijk in heeft, kijk naar tabak verslavend en giftig, veroorzaakt chronische ziekten,en nog zie je elk jaar weer kinderen eraan beginnen terwijl deze hier duidelijk op worden geattendeerd door de teksten op de verpakking, zoals giftig, dodelijke ziekten. De reden het wordt vrij verkocht en niet zoals het zelfs minder schadelijke heroïne in donkere hoekjes, de staat verdient er niet aan? Miljoenen in actie’s stop met roken en begin er niet aan Roken is zonde. Met subsidie van dezelfde regering gegeven door de minister van volks gezondheid. Maar miljarden gaan hier in om aan belasting, die de ontevreden roker betaalt, ook de gezondheid zorg wordt hier mee grotendeels bekostigd, waar ze de ontevreden roker willen buiten sluiten terwijl hij/zij er het meest aan meebetaald. Ps de meesten laten het wel uit hun hoofd om heroïne of ander drugs te gebruiken, maar als je leraar op school een eindje buiten het schoolplein plus collega’s zijn sigaret opsteekt, is er wat minder remming van binnen uit. Een voorbeeld voor onze kinderen, ( ook in wilskracht).

Geen smoezen meer, geen alcohol van node.

Goed nieuws voor de niet drinkers! De vaak gehoorde 2 borrels per dag of het glaasje wijn voor de gezonde bloeddruk en ter voorkoming van hartinfarcten. Cranberrie sap of veenbessen op zijn Nederlands geven dit zelfde effect, groene thee, eigenlijk elke thee heeft ook dit beschermende effect! En het voorkomt kanker, dit is bewezen door een onderzoek in Japan, zoals ook vegetarisch leven chronische ziekten terugbrengt naar plus minus 10% zoals ik laats al vermelde in een uitgebreid artikel over dit onderwerp

Zaai voor Gauranga Nitai,devotioneel groenten kweken met pieter prabhu .

De droom van menig devotie, is voor Sri Krishna of zijn faforiete istha zelf kruiden en groenten verbouwen, helaas had ik zelf dit verlangen al op mijn negende jaar terwijl ik elke dag van vertellingen uit de bijbel genoot en de psalmen mee galmde, Eigenlijk ging ik 6 dagen per week naar school dit werd later tijdens mijn studie jaren terug gebracht naar de 5 dagen net als de werkweek. Maar als hovenier en bloemist wil ik u gaarne in mijn kennis over de planten laten meedelen. Ik heb een tuinbouw opleiding gedaan de lagere en nog een extra opleiding daarna in de avonduren. En heb ook nog de opleiding tot plantsoen medewerker van de Gemeentelijke plantsoenen dienst met goed gevolg gedaan, ervaring zelfs opgedaan als houthakker. Wat doet u als novice in de tuin of bloembak/ Ten eerste de instructies op de verpakking van de zaden, lees zaaigoed lezen en volgen. Voor tomaten en kool is het gemakkelijker in een tuin centrum of een markt de nog jonge koolplantjes of tomaat te kopen deze zijn vaak 3 tot 5 stuks voor een euro, dus niet die volwassen planten met vrucht veel te duur. U kan in het seizoen deze  bij mij goedkoper verkrijgen, uit mijn devotionele tuin. Voor de kinderen is sterrenkers leuk dat is een plantje met kleine blaadjes en een pittige smaak heerlijk gewoon, ook dat gevoel als het eerste groen boven komt na regelmatig water geven, en dan die blijde en vaak verwonderde blikken te zien van de kinderen over dit wonder Gods. Dit gaat gewoon in een pot of blik op een niet te zonnige venster bank. Het is een moment wat in de ziel gegrift wordt, de vreugde als de kinderen hun eerste oogst offeren aan de Heere, de ontroering komt bij mij boven aan de gedachten of  associatie aan dit moment. Als u nog aan Princesse bonen planten kan komen 10 stuks is al genoeg voor een gezin, dit kan in grote plantenbakken tegen het balkon hek aan. Normaal zaait u deze van Mei tot Juni, maar zet de boontjes pas buiten na 15 Mei mijn verschijningsdag dan heeft u geen last van de laatste nachtvorst. Peterselie en Rucola zaaien op balcon of venster bank doe deze in zo een lange bak bij elkaar met een Afrikaantje ertussen dan krijgen ziektes geen vat. Wissel teelt in het  klein. ps neem een draadloze bonensoort dit scheelt weer in het werk. Tot volgende keer Pieter.

Ayurveda door Pieter.

Peterselie en Kamille bij Leukemie. In Peterselie en Kamille zit apigenine, en dit blijkt twee typen van leukemie tegen te gaan, blijkt uit celbiologisch onderzoek door Maikel Pepelenbosch, wetenschapper aan het Universitair Medisch centrum Groningen. Maikel heeft aangetoond dat apigeninene celdeling stopt en leidt tot de dood van  de cel in de kanker cel. Nu blijkt dat teveel altijd  negatief blijft. Teveel peterselie is ook niet altijd smakelijk in een gerecht Deze stof apigenine blijkt niet met chemo therepie overweg te kunnen met een vraagteken als de cel in de kankercel gedood wordt door agenine dan is deze toch al weg. En chemo therapie staat erom bekend dat het het natuurlijk immuun systeem ondermijnt bijna verwijdert. Smile your on vegetarian camera. Halleluja of haribol loof den Heere voor deze geniale uitvinding Dvanvantari ki ki ya

Ayurveda, zout door Pieter

Haribol het zout der Aarde, door God geschapen wateren, het zoete dat de dorst lest maar toch uit de bakermat van menig leven de zilte zee komt. Zout…..De zon Vivestera Vivasvan naar de Bhagavad Gita of familair Surya genoemt wat mij vaak verbaast van toegewijden die zo beleefd en respectvol (moeten) zijn naar de vainava etikette, prabhuji, mata, heer en moeder en dan Surya, (Sri)Krishna of ze ermee op het Zondags schooltje hebben gezeten, nu dat valt mij gewoon op, zo een contradictie. Zoals Jagannatha dasa babaji zelfs respectvol was voor de straatvegers in Vrindavana,  in hun brood, of chapaties deelde zo wordt de Heer vaak zonder zijn titels aangesproken door zijn “dienaren”. Sri Krishna is overal. Als u weet dat Paramatma altijd toekijkt, waarom Hem bestoken met uw materiële, en voetbal verhalen, lijkt mij niet echt Sri Krishna bewust of Vedisch. Maar laat ik niet afdwalen. Alleen in Nederland al 2550 minder doden door minder zout te eten. Veel zout zit in vooraf, fabrieks matig bereid voedsel en zoals menig een in de mandir laats heeft ondervonden het zout is, of wordt daar ook meestal ruim toebedeelt  deze smaak gevende energie van Sri Krishna. Info, zout dat door verdamping door de zonne stralen vrijkomt uit het water, in India komt dit vaak uit de Indische oceaan, naar de Bhisma parva (Bhagavad Gita) van de rivieren ben ik de Ganges en van de zeeën de Indische oceaan.


Een bekend feit, uit de onafhankelijkheid strijd van India, los van de Britten! Tot succes gebracht door Ghandiji's opgezette  geweldloze onafhankelijkheids beweging. Er kwam een zout belasting, opgelegd aan het al geknechte volk, de armen konden geen zout meer kopen! Ghandiji waar de bevolking naar toe ging om raad, gaf de oplossing. Koop geen zout meer, wij gaan geen belasting hiervoor betalen, wij gaan dit zelf winnen en halen! Zoals de acarya ZH AC Bhaktivedanta svami al liet drukken op de achterzijde van de Bhagavad Gita zoals die is, mediteerde Ghandiji een geboren brahmaan elke dag op de Gita  (hij bestudeerde deze). Deze tocht voor zout, gedeeltelijk verfilmd gaf een ommekeer Ghandiji die door de genade van de Gita toen tijdens deze ontmoeting, daar de Indische oceaan (Sri Krishna) voor zich zag. Een waarlijke ingeving van de Allerhoogste Zelf. Door Ghandhiji had besloten zelf naar de oceaan te gaan lopen en daar zout te gaan winnen, dit was een voorbeeldvoor heel India toen Ghandi met al de demonstranten daar aan de kust aankwam.
Zoals in de Gita zoals zij is al vermeld ieder die (Sri)Krishna bewust of als bhagavad leeft, de Bhagavad gita predikt en verkondigt is een sadhu een toegewijde van de Heer Sri Krishna zelf. Ik las laats dat er een boek is gemaakt van alle brieven die Ghandiji heeft geschreven over en in relatie met de  Bhagavad gita en die gepubliceerd werden in de kranten toendertijd tot een boek zijn samen gesteld.

Overeenkomsten in de religieuze denkwijze, vier jaar dood op zolder!

Minnertsga Friesland.
Rients Wolbers, vertelde aan de pers dat het lichaam niet belangrijk is na de dood gaat de ziel naar  god terug, haar broer lag daar niet maar slechts het omhulsel. Door deze gebeurtenis wordt de gelovige familie als meer dan zonderling beschouwt in het dorp. Geen verdriet of ontsteltenis, hij is niet meer! Deze gelovigen een afscheiding van de baptisten zien ook de begrafenis als een sobere formaliteit, en als deze familie in Staphorst had gewoond waren zij nimmer opgevallen. Wat zegt de Hindoeist over deze  volkomen gedeelde gedachte gang over de dood naar de geschriften? Hoge realisaties in kennis over het vergankelijke lichaam, en de ziel. Zo blijkt dat er een brahmaanse inslag is over ziekte en sterven de brahman neemt normaal geen medicijnen, men is het lichaam niet en ziekte is naar de Ayurveda en yoga een geestesgesteldheid. Door de gedachte gang te richten op het spirituele komt men in evenwicht. En het ligt in de handen of wil van God naar de religie.

zondag 4 juli 2010

Ratha yatra 2010

Een paar foto’s van de ratha yatra te DenHaag
Het is geen reportage, maar wat mij opviel op de Ratha yatra ik stond daar voor de Stichting Ellips met boeken die gered zijn van de vernietiging en de paar  die ik mii zelf heb aangeschaft om een yoga en religieus winkeltje te kunnen gaan beginnen,  met overwegend boeken. Foto’s en kunst. En het promoten  en stimuleren van een andere denkwijze over milieu en maatschappij, wat ik dus op de 3e van deze maand weer gedaan heb. Die vlaggen hieronder mogen eigenlijk niet zo op de grond liggen, ze zijn ook heel kostbaar Rudi prabhu uit Denhaag heeft ze speciaal hiervoor laten maken in Vrindavana, deze zijn van zijde en sommige hebben het gelaat van Jagannatha erop geborduurt.ps heeft iemand een foto van het podium voor mij van het spandoek aan de voorzijde alvast bedankt.
CIMG0088
CIMG0089
CIMG0090

CIMG0092
CIMG0093
CIMG0094

Hare Krishna Nrsimha deva

Zijn verschijning- dag werd gevierd en ik had wat tekeningen gemaakt op  het white board en deze werd steeds beter dus heb ik deze zo verder uitgewerkt, tot hij gelijkenis begon te krijgen, uitvegen gedeeltelijk en doorgaan de neus was het moeilijks om om de neusgaten zwart is en bij mijn voorbeeld kwam dit anders naar voren

CIMG0011

nrsimhadeva2    
CIMG0010CIMG0011nrsimhadeva1

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...