dinsdag 5 oktober 2010

Gedicht Licht

Licht dat valt als cirkels op de met bladeren bedekte grond.
Rond rond rond.
Noten rollen over de grond,
terug naar Aarde's schoot,
zielen terug in de kringloop van leven en dood.
Sneeuw als tijk
bos verandert gelijk als in een schimmig dodenrijk
witte lijkgewaad, ijspegels als naalden
hangen tot op de grond.
De wind ontbloot tot op het bot de grond
alleen de koude doet hiervan kond
bhakta Piet(er)

Spaatje Blauw, gedicht

Flonkert in het glas
bubbel, lucht door de stroom heen omhoog
De keel voelt al minder droog,

Recept. Spicy Chili wraps vegetarisch

Benodigheden,
1 bakje plantaardige vlees vervanger (Jumbo)
1 struik Bleekselderij
1 blikje Tomaten puree
1 zakje gemengde sla (Aldi of budget)
1 pot Kidney bonen of bd Bruine bonen
1 tl Mosterd (Jumbo mosterd zonder azijn)
1 bakje Yoghurt 200 gram of 2dl
1 snufje Koriander
2 tl Paprika
1 gedroogde Chillie (in kleine stukjes breken)of een verse Spaanse peper zonder zaad.
1 el Oregano
( u kan ook Italiaanse kruiden mix nemen voor pasta gerechten en daar nog een halve eetlepel hot paprika bijdoen)
De wraps maakt uzelf omdat de meeste wraps niet vegetarisch zijn en toevoegingen hebben. Maak een deeg met boter, of pannekoeken.
Wij beginnen.De yoghurt met de Koriander mengen met wat Paprika poeder, laat de bonen uitlekken, haal het deksel niet helemaal los, zodat er nog wat vocht inblijft. Zet een koekenpan op het vuur, wat olie erin en bak de al gesneden Bleekselderij die u in plakjes van een halve centimeter heeft gesneden op een snijplank, ik neem aan dat u dan het recept al gelezen heb!Doe hier na een paar minuten de kruiden bij, en laat op een zacht vuur staan tot de Bleekselderij glazig wordt. Voeg dan de plantaardige vleesvervanger toe dit ziet eruit als soep balletjes maar smaakt wel (lichtbruin bakken), en de Chilie of Spaanse peper erbij. En voeg de bonen toe. Alleen verwarmen tot de bonen warm zijn. As extra voor de keur een bikje mais erbij doen, maar dat doe zelf meestal omdat ik denk dat ik te weinig heb klaargemaakt, Yoghurt met Peterselie gemengt als garnering voor het bonenmengsel is ook een eenvoudige en smakelijke combi voor over de wraps, ikzelf doe er een theelepel sambal doorheen. Eet smakelijk.Voor meer Bruine bone recepten en perikelen. www.bruinebonen.blogspot.com

Black Lotus Bhakta Tirtha Svamide spirituele reis
Het boek Black lotus beschrijft het leven en de missie van Zijne Heiligheid Bhakti Tirtha Swami, een Afrikaans-Amerikaanse zoeker die een van de meest invloedrijke geestelijke leiders van de twintigste eeuw werd. Zijn verhaal begint in een getto Cleveland en ontwikkeld zich verder in de spirituele wereld (*). Door het lezen ontmoeten de lezers John Favors, beter bekend bij familie en vrienden als "Johnny Boy." Een bijzonder begaafde jongeman, al had hij tal van belemmeringen, met inbegrip van een spraak gebrek en verarmde voorwaarden,om zijn uitzonderlijke karakter, wijsheid en spiritualiteit te ontwikkelen.

In zijn tienerjaren werkte hij met Dr Martin Luther King en de Southern Christian Leadership Conference en is een jonge maar prominente deelnemer aan de Civil Rights-beweging, zoals duidelijk werd van maanden tot de jaren, hij excelleerde op school en ging naar Princeton University, heel bijzonder voor een zwarte amerikaan in de late jaren 1960. Terwijl hij een graad behaalde in de psychologie,leerde hij de kennis van de yoga. Zijn groeiende interesse in de zwarte bewustzijn beweging -noot van de vertaler de gelijke rechten van de zwarte amerikaan, en zijn interesse in de krachten van de geest, kennis opgedaan door het bestuderen van de Oosterse filosofie werd echter overschaduwd door zijn spirituele inclinatie, die hem naar de Iskcon beweging voerde. een beweging beter bekend in India door de traditionele benaming, Vaishnavisme. Dit is de oude kennis van de relatie van de ziel met God (toewijding of Bhakti yoga), bekend in zijn zuiverste vorm aan een select aantal geestelijke stromingen, ook in het mystieke Oosten. Door zijn intensieve wijze van praktiseren,veranderde"Johnny Boy" snel in "Bhakti Tirtha Swami," een gedreven man die bekend werd om zijn strenge ascese, zijn vanuit het hart komende gebeden, zijn materiƫle en spirituele welzijns werk over de hele wereld, zijn inwijding van honderden studenten in de de praktijk van Bhakti (devotionele yoga), en zijn kroning als hoofd in prestigieuze Warri koninkrijk van Nigeria. Dit is een vertaling van de intro tot het boek de Black lotus noot van de vertaler (*)hiermee wordt zijn ontwikkeling in het religieuze leven bedoelt. Het taalgebruik is vaak specifiek usa engels en niet letterlijk correct te vertalen.
ZH Bhakta Tirtha svami met ZH Radhanatha svami aan het dansen voor de Murtie's.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen