vrijdag 3 december 2010

rode peper en klompen.

voorbeeld Wat is het verschil, achter de wolken schijnt altijd de zon. Karel de Grote zei in mijn koninkrijk schijnt altijd de zon. Dit is in contrast met de heilige geschriften, in het eeuwig koninkrijk is het alleen maar altijd licht , maar hier op aarde ook, volgens Karel de Grote dan. Vreemde hiervan is dat ik dat nooit echt begrepen hebt, de aarde is een bol. Niet zo glad als een pingpong bal, maar een bol. Naar mijn mening zit ik rechtop! En niet ondersteboven!  Dit vond ik als kind al vreemd. Het is me weleens uitgelegd, maar teken is een cirkel, en dan op de vier windstreken een kruisje aan de buiten zijden. En nu bent u het bovenste kruisje of x. Voor uw gemoedsrust moet u zich maar even indenken dat ik tijdens     mijn yoga asana een hoofd stand maakt

dinsdag 30 november 2010

Hoe Kavichandra Maharaja toegewijde werd.

Hij is een discipel van   Srila A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, oprichter acharya van de International Society for Krishna Consciousness (ISKCON). H.H. Kavicandra Swami is geboren in 1947 in Minneapolis, Minnesota. Hij studeerde aan de Minnesota University en had daar verscheidene banen. In 1967, in Tucson Arizona, hij ontmoette toegewijde van Heer Krishna. Kavichandra Maharaja verhuisde naar Dallas, Texas, want daar was een Krishna bewuste school voor zijn drie jaar oude dochter. Hij werkte toen ook in de Spiritual Sky wierook fabriek in Los Angeles. In de avond ging hij erop uit om boeken te verspreiden als toevoeging op zijn werk in de fabriek. Hij raakte steeds meer gehecht aan Prabhupada’s boeken meer dan aan zijn familie leven. Voor een periode hij regelde als manager de  Radha-Damodara group. En na deze periode ging hi naar Fiji voor een periode, waar hij predikte en Harinama deed, gaf lezingen bij mensen thuis en distribueerde boeken. distributie. In 1981, ging hij naar Japan en startte daar de boeken distributie hij deed de eerste Kerstmis marathon. En trok vele nieuwe toegewijde aan In 1982 nam hij sannyasa en werd tempel president van Tokio. In 1986 ging hij naar Indonesië voor de eerste keer. En werd daar de GBC van Indonesië. En toen ook van Singapore in 1989. Hij heeft discipels over de hele wereld en is ook de GBC van Cambodja, Cyprus, Griekenland, Japan, Laos, Vietnam and Israël, en is co-GBC van Benin, Kameroen, Central Afrikaans Republiek, Kongo, Gabon, Ghana, Guinee, Ivory Coast, Liberia, Nigeria, Rio Muni, Siërra Leonne, Togo, Zaïre, Singapore, Thailand .
the GBC of Cambodia, Cyprus, Greece, Japan, Laos, Vietnam en Israël, and is co-GBC of Benin, Cameroon, Central African Republic, Congo, Gabon, Ghana, Guinea, Ivory Coast, Liberia, Nigeria, Rio Muni, Sierra Leone, Togo, Zaïre, Singapore, Thailand en Indonesia.

De toegewijde kraai, een vertelling over Sri Raam en Laksman.

Op een dag liepen Heer Raam en Laksmana langs de oevers van het meer Pampa. Laksmana zag aan de overzijde van van het meer een grote kraai, die zich heel vreemd gedroeg. De kraai liep naar het water toe, keek naar het water boog zijn kop. En rende dan terug naar het bos, zonder te drinken.. Laksmana zag de kraai dit keer op keer doen. Laksmana die een groot respect had voor zijn broer Heer Raam zijn mening. Broer Raam. Broer Raam waarom vertoont deze kraai zo een vreemd gedrag? Waarom zou deze vogel nu zoiets doen?
Heer Raam wierp een blik op de vogel en vertelde, Laksmana , ik kan dit aan jou verklaren.. Deze kraai, is een toegewijde, en heel toegewijd aan Mij. Deze is zo toegewijd dat deze de hele dag mijn naam reciteert, constant mijn naam op zijn tong heeft. Maar juist nu is deze dorstig, heel dorstig! Maar om het water te drinken moet deze stoppen met het herhalen van mijn naam. En deze vogel kan het niet verdragen om dit te doen. Op zulke wijze was de toewijding van deze kraai voor Heer Raam. Dat deze kraai altijd de naam van Heer Raam bleef herhalen..

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...