woensdag 26 januari 2011

Bhagavad Gita de Bhisma parva adi inzake vegetarisme.

Bhagavad Gita, een van de meest invloedrijke geschriften die zijn oorsprong heeft als hoofdstuk, de Bhisma parvi adi genaamd  in de Mahabharatha,    Deze teksten hieruit voegen veel toe aan het argument voor vegetarische voeding, met haar praktische richtlijnen voor de voeding. Hiermee wordt aangegeven  dat sattvic voedsel in goedheid (melk, boter, fruit, groenten en granen) "bevorderen de vitaliteit, gezondheid, plezier, sterkte en lange levens duur." Bitter, zout en zure voedingsmiddelen rajasic betekend passie, woede (met inbegrip van vlees, vis en alcohol) "veroorzaken pijn, ziekte en ongemak." Helemaal afgeraden is voedsel voor de domme , ontwetend tamasic categorie: "muf, te lang gekookt, verontreinigde" en anders rottende en onzuivere voeding middelen modern e nummers die bijverschijnselen hebben zoals allergie en buikloop veroorzaken of op de lange duur onvruchtbaarheid veroorzaken zo zijn er al veel voedingstoevoegingen uit de handel genomen door deze negatieve effecten voor de volksgezondheid veroorzaakt hadden.

maandag 24 januari 2011

Mela betekenis van.

Mela is een  Sanskriet woord wat betekend ontmoeten of verzamelen. Mela wordt gebruikt op het Indiase subcontinent voor alle soorten van bijeenkomsten, en deze kunnen religieus, commercieel en ook cultureel of voor sport. In de plattelands traditie hielden de dorpen markten, en deze vorm van Mela was van groot belang voor de economie. Dit leidde ertoe dat in velen landen een mela gehouden wordt hier gebracht door de Indiase gemeenschap, in Den Haag is er jaren geleden ook nog een Ganga Mela gehouden op het Paul Kruger plein jaren.De bekende Kumbha mela wordt elke twaalf jaar gehouden, er zijn meerdere Ganga of kleine Kumbha Mela heilige bijeenkomsten binnen de twaalf jaren. Een opvallende Kumbha mela was in 2001 daar verzamelde zich over de 60 miljoen bedevaartgangers voor het bad in de heilige rivier de Ganga. Bekende bedevaart plaatsen hiervoor zijn Allahabad, Haridwar, Nashik and Ujjain

Srila Gopala Bhatta Gosvami, Catainya caritamrta Adi lila 10.105

Srila Gopala Bhatta Gosvami, een van de zes gosvamis van Vrindavan. Ontving op jonge leeftijd de genade van Sri Caitanya mahaprabhu. Tijdens een pelgrims tocht door Zuid India verbleef Sri  Caitanya mahaprabhu vier maanden in Gopala bhatta's huis. Gopala Bhatta Gosvami nam later deel aan de lord Caitanya sankirtana beweging. Hi bewees een expert te zijn in Vaisnava regulatie's naar de geschriften. Schreef boeken en instaleerde een tempel van Sri Sri Radha Ramana in Vrindavana. (zie Catainya caritamrta Adi lila 10.105) voor meer informatie, verder lezen plus vers in Sanskrit

Ramacandra Kaviraja. Caitanya caritamrta, Adi lila 11.51

Ramacandra Kaviraja was een discipel van Srinivasa acarya een ntieme vriend van Srila Narrottamadasa Thakura.hij verspreide de glorie van de heiligen naam en initierde veel discipelen

zaterdag 22 januari 2011

20000 buffels geofferd in nepal 2009

De gadhimai mela die verboden is uit te voeren in India is in Bariyapur Nepal een bedevaarts oord hiervoor geworden. Vanuit heel India en het buitenland gaat men om de vijf jaar naar deze dagen. Er is zelfs een grote vriescel complex gebouwt voor het vlees van de offeringen op te slaan. Voor een meer uitgebreid artikel zie www.bhaktamagazijn.blogspot.com

verwijst naar: http://nepalvillages.blogspot.com/2009/12/3-markable-events-of-gadhimai-mela-at.html (bekijken via Google Sidewiki)

Bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita uitlegt voor kinderen.
verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita verteld.

verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

woensdag 19 januari 2011

nr Simha deva schets


NrSimha deva schets lijntekening drawing http://www.bhaktamagazijn.blogspot.com/ beautiful sketch black and white pencil drawing. Opmerkelijk voormij was hoe de tekenaar de armen had gedaan,ik zelf kwam daar eerst niet uit, onderelkaar vond ikzelf niet zo goed eruit zien dan krijg je het idee van een duizendpoot. Zoals bij een kreeft het werkt goed maar toch. Het gaat wel allemaal, maar het moet dan toch een groot lichaam zijn. In verbande de schouderbreedte  vanaf de zijkant gezien.


zaterdag 15 januari 2011

Stichting De Noordzee beoordeelt duurzaamheid van vis en schelpdieren

Stichting De Noordzee beoordeelt duurzaamheid van vis en schelpdieren

De mossel scoort goed op de meetlat van duurzaamheid. Dat meldt de Stichting De Noordzee. De milieuorganisatie beoordeelt jaarlijks van bijna 90 vissen en schelpdieren hoe de soort er voor staat en de effecten op het milieu. De mossel blijkt op deze aspecten goed tot vrij goed te scoren en is een prima keuze voor de consument!
commentaar
Ik las in de resultaten van een Belgisch onderzoek dat deze wateren waar ook de NL mossel leeft het water van slechte kwaliteit is. Plus de mossel staat onderaan de keten en heeft het meest te lijden van de verslechterende water kwaliteit.Er werd behalve zware metalen ook nog DDt in het water gevonden Blijf verder van vis af, deze is niet geschikt voor de consumptie meer, het evenwicht is nog steeds verstoord in de zeeën en oceanen. De tonijn is bijna op, alhoewel gezond las ik, niet meer eten, deze tracht men nog steeds uit te roeien door over bevissing. Wat is duurzaam verder ieder geval niet de visserij branche. Duurzaam is een huwelijk voor het leven geen consumenten product. En voor de duidelijkheid God bezielde ook de mosselen zoals ook de planten een ziel hebben naar de Nederlandse Bijbel vertaling. De supermarkten verkopen nog vis?

Ganga Sagara mela

Een festival wat gehouden wordt om zich te herinneren dat koning Bhagirathi door zijn inspanningen de Gange naar de Aarde of ook Bhurloka genaamd liet komen . Het vind plaats aan de kust van Bengalen, waar de Gange en de Baai van Bengal samen komen. Hier was de ashram van Kapila deva gevestigd, de avatar.

vrijdag 14 januari 2011

De tuin emotie voor de ziel.

De tuin de tuin van het leven.
Ervaringen, het is belangrijk om te weten dat uw ervaringen de inrichting van uw geestelijke tuin bepalen, als ankers, samskaar of anartha's genaamd, in spiritueel taal gebruik. Deze ervaringen moeten. De ziel het goede of schone in ons dat door het onkruid, de slechte ervaringen in de tuin van het leven,  belemmerd wordt om zich te ontplooien, en hiervan bewust moet men zich van deze negatieve emoties bevrijden zodat u ware zelf boven komt en blijft. De tuin, het zelf of ziel te verzorgen, die in ieder zijn hart als de zon zijn eigen licht heeft, als het voorjaar, en ook de volheid van de zomer. De ziel kent geen winter! Voor velen was de winter in de geschiedenis, en ook wat wij natuur volkeren noemen de winter gelijk aan de dood. En dan de vreugde na deze koude en donkere dagen. Als de bladeren in het vroege voorjaar zich weer lieten zien, vormen van de takken die verdwenen onder hun groene kleed.  De vogels tot schuil en verblijfplaats dienend, vruchtdragend, wonderschoon is dan de schepping. Zoals ook de ziel. Wie de tuin van het leven onderhoudt die door snel ontkiemend onkruid en slingerplanten als lust, hebzucht en woede steeds bedreigd wordt, om omwikkeld en verduisterd te worden. En hier door als door touwen aan de grond wordt vast gehecht, de materie. Die vaak bedekt is door gevallen vruchten, en een wonderschoon bloemenkleed vragend om geplukt geproefd en van genoten te worden. Elke vrucht en bloem. Moet onderzocht worden door ervaring, of het een mogelijke oorzaak van nieuw goed of kwaad, of opnieuw gehecht aan te raken bevat.  Zodat uw tuin in evenwicht blijft, zich geen onkruid meer  kan ontwikkelen in uw tuin of gedachten  wees zacht voor uw speciale tuin. En herinnert u dat voor de heilige lotus ook water en zon nodig is om deze te laten groeien Pieter Franciscus. ik heb hier een uitgebreide of eigenlijk het origineel van de tuin van het leven oorzaak van emoties toch geplaats, ik kwam er niet goed bij los en heb de ingekorte versie gepubliceerd. Dat vond ik eigenlijk het belangrijks pieter Franciscus  (Ananta malik prabhu)






































De tuin

De tuin van het leven.
Ervaringen, het is belangrijk om te weten dat uw ervaringen de inrichting van uw geestelijke tuin bepalen, als ankers, sanskaar genaamd, in spiritueel taal gebruik deze ervaringen moeten. De ziel, het goede of schone in ons dat door het onkruid, negatieve ervaringen in de tuin van het leven  belemmerd word zich te ontplooien, en hiervan bewust geworden. Moet men zich van deze negatieve sanskaars bevrijden, zodat uw zelf boven komt en blijft. De tuin te verzorgen, die in zijn eigen hart de zon, zijn eigen licht heeft voorjaar, en ook de volheid van de zomer. De ziel kent geen winter, voor velen was de winter in de geschiedenis en ook wat wij natuur volkeren noemen, is de winter gelijk de dood. En dan de vreugde na deze koude en donkere dagen. Als de bladeren in het vroege voorjaar, zich weer lieten zien. Vormen van de takken die verdwenen onder hun nieuwe groene kleed. De vogels tot schuil en verblijfplaats dienend, vruchtdragend. Wonderschoon is dan de schepping, zoals ook de ziel. Wie de tuin van het leven onderhoudt, die door snel ontkiemende onkruid en slingerplanten als lust, hebzucht en woede steeds bedreigd wordt, om omwikkeld en verduisterd te worden en hier door als touwen aan de grond wordt vast gehecht, de materie. Die vaak bedekt is door gevallen vruchten, en een bloemenkleed vragend om geplukt en van genoten te worden.

ik werd geïnspireerd door de sanskaar bindi (of andersom, ik las een gedeelte van de 1e bladzijde.. en de rest kwam gewoon bij mij op, resultaat zie hierboven.

woensdag 12 januari 2011

Houdbaarheidsdatum

salmonella, gekke koeien ziekte, bijbel Ik walg

Houdbaarheidsdatum

Op de verpakking van producten staat vaak een houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt alleen zolang de verpakking nog niet geopend is. Je kunt 2 verschillende soorten houdbaarheidsdata tegenkomen:

  • THT ‘ten minste houdbaar tot’

De fabrikant garandeert dat het product tot en met deze datum van goede kwaliteit is.

Op bederfelijke producten, zoals vlees, zuivel en eieren kan een THT-datum staan. Gebruik na deze datum de zintuigen om de kwaliteit van het product te beoordelen: kijk, ruik, voel en proef. Wil je geen enkel risico lopen, gooi het dan weg.

Ook op houdbare producten kan een THT-datum voorkomen. Vaak is het product na deze datum nog prima te gebruiken. Het kan minder lekker smaken, maar je zult er normaal gesproken niet ziek van worden.

  • TGT ‘te gebruiken tot’

Dit geeft aan tot en met welke datum het product eetbaar is.

Om niet ziek te worden, is het belangrijk om je aan de TGT-datum te houden. TGT staat op producten die kort houdbaar zijn, zoals dagverse zuivel en vleeswaren.

Ik zie hier een tegenstelling in, vlees is toch altijd aan bederf onderhevig, het wordt of ingevroren of bewerkt met zout als voorbeeld. En verder zeggen de zintuigen dat vlees schadelijk is voor de gezondheid, lees de kranten. SAMONELLA SLECHT TE VERTEREN, JACOB kREUSZFELD DE GEKKE KOEIEN ZIEKTE, NU KIJK MEN DAAR NIET MEER NA, maar lees de kranten maar goed. God zei Ik walg van de geur van de rook van verbrand vlees van jullie offer vuren. nu dat doe ik net niet maar lekker is anders vooral bij de grote hoeveelheden knoflook die erbij gebruik worden. En dan vis gebakken vislucht op het portiek, echt dat ruikt u na 2 dagen nog. Je moet dat maar van duizenden aangeboden krijgen. Ik walg staat er dan ook in de Bijbel.

 http://www.etenisomopteeten.nl/slim-kopen/houdbaarheidsdatum

Genesis niet in 24 uur

Het Boek Genesis

Het Boek Genesis - In Het Begin...
Het Boek Genesis is het "Boek van het Begin" in de Bijbel. Genesis, Grieks voor "Oorsprongen", beschrijft de Schepping van alle dingen in zes dagen van letterlijk 24 uur, de Zondeval van de Mensheid en de Vloek, het daaropvolgende Wereldwijde Maritieme Cataclysme (Noach's Zondvloed), de Verspreiding vanuit Babel, en uiteindelijk de geboorte van de Joodse Natie. Samen beslaan deze gebeurtenissen ongeveer 2370 jaar van de geschiedenis van de Aarde. Het Boek Genesis is in twee hoofddelen opgesplitst: (i) Hoofdstukken 1-11 beslaan de Schepping tot de Verspreiding en (ii) Hoofdstukken 12-50 beslaan de geboorte van Israël, van de roeping van Abram (Abraham) tot de dood en begrafenis van zijn achterkleinzoon Jozef.
Letter op de letter dat betekend letterlijk., 24 uur staat hier dit is een contradictie. De 24 uurs klok is modern. Een meegaan met de wetenschap. hier wordt de metrische denkwijze overgenomen. Een jaar en de tijd zijn door de jaren aangepast om beter te kunnen berekenen, naar een formule. Een gelovig mens die vertrouwt op de origine van dat God schiep dag na dag en ruste de zevende. Er niet een 24 uurs klok was deze uitdrukking is van de wetenschap. Een zonne wijzer geeft dit aan de zon staat op zijn hoogst van de ochtend naar de middag. En dan heeft men de juiste Christelijke of Bijbelse tijdmeting. Zie ook Pasen en Pinksteren vallen elk jaar op een andere datum elk jaar weer  door de kerk op de maan (kalender) afgaat . Als u het doet of anderen noemt de doorsnee gelovige dit naar de moderne vertalingen wichelarij satanswerken. Zo hoort ook de wetenschap in het algemeen gezien te worden, en satan soms ook het vlees genoemd heeft ook de auto en tv uitgevonden. Waar onze kinderen hun Salman Rushdie verzen weervinden.

woensdag 5 januari 2011

Sri Locana Thakura (Caitanya caritamrta, Adi lila 10.78-79)

nitaaigauraaltarbk9mv8 5 Januari verschijningsdag Sri locana Thakura. Een discipel van Narahari Sarakara Thakura, deze schreef veel Bengali liederen, die Sri Caitanya  verheerlijkte. Zijn meest poëtische werk  is de Caitanya mangala, een beschrijving van Caitanya's live (Caitanya caritamrta, Adi lila 10.78-79

zondag 2 januari 2011

Śrī Caitanya Caritāmṛta Ādi 11.41 Uddharan datta Thakura herdenking (vertaling)

mahā-bhāgavata-śreṣṭha datta uddhāraṇa sarva-bhāve seve nityānandera caraṇa SYNONYMS mahā-bhāgavata — great devotee; śreṣṭha — chief; datta — the surname Datta; uddhāraṇa — Uddhāraṇa; sarva-bhāve — in all respects; seve — worships; nityānandera — of Lord Nityānanda; caraṇa — lotus feet. vertaling Uddhāraṇa Datta Ṭhākura met de bijnaam Datta,de elfde onder de koeherders jongens, was een exalted toegewijde van Nityananda Prabhu hij vereerde de lotus voeten met respect Uddhāraṇa Datta Thākurathe eleventh among the twelve cowherd boys, was an exalted devotee of Lord Nityānanda Prabhu. He worshiped the lotus feet of Lord Nityānanda in all respects.

Mahesa pandita verschijnings dag Caitanya Caramrita Adi 11-32 (vertaald

maheśa paṇḍitavrajera udāra gopāla ḍhakkā-vādye nṛtya kare preme mātoyāla Synoniemen maheśa paṇḍitaMaheśa Paṇḍita; vrajera — van Vṛndāvana; udāra — heel vrijdenkend; gopāla — koeherder; ḍhakkā-vādye — met het geluid van de kettledrum; nṛtya kare — gewend te dansen; preme — liefde; mātoyāla —als een dwaas . TRANSLATION Maheśa Paṇḍita, de zevende van de twaalf koeherders, was heel vrijdenkend. Met grote liefde voor Kṛṣṇa danste hij op het geluid van de ketel trommel. Verder gegaan na een leven van belichaming. Deze dag werd begonnen, met de gedachte aan een van de twaalf koeherders jongens van Nityananda. Een persoon die geboren werd in een familie van goudhandelaren. Een welgestelde familie, hij wordt later nog minister, en kreeg toen vaak bezoek van Nityananda. Zoals vaak geschreven geen ascociatie met materieel denkende, ik haal in dit verband Ramananda Ray aan. Deze had associatie met de koning indertijd en vroeg Mahaprabhu of de koning een toegewijde naar Ramananda darshan kon nemen. Maha prabhu weigerde, hij legde aan Ramananda Ray uit dat de koning een karmi was. Een materieel figuur die vol materiële gedachten was. En dit beïnvloedt, Ramananda Ray heeft het nog een keer gevraagd maar Mahaprabhu vertelde hem, nog een keer die vraag en ik wil jou nooit meer zien. maar Mahesha pandita verliet op 26 jarige leeftijd zijn huis, werk en baan om in de onthechte levens status over te gaan. noot men schrijft er vaak de a niet achter zoals in pandit(a) dit is in Hindi verandert in India heeft men dit zoals in Nederland ook wel regelmatig gebeurt de spelling aangepast, het bijzondere is dat men in India terug ging naar de oude spelling (meer naat het Sanskrit) madhaav wordt weer Madhava





zaterdag 1 januari 2011

recept, selderij kaas brood.

Selderij kaas brood.
Volg het standaard recept voor brood maar kneed bij de tweede keer 50 gram selderij door het deeg en 150 gram pittige vegetarische kaas.
Basis recept brood
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.

Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240

Recept, eenvoudig krenten brood, en genber brood.,

Krentenbrood
Vermeng 400 gram bloem met 6 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 30 gram aangemaakte gist met 2 dl. lauwwarme melk, en 65 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar doe bij de tweede keer kneden ca. 200 gram gewassen, gewelde en goed gedroogde krenten door het deeg. Bak het brood in 35-45 minuten bruin en gaar op 220 graden.
Basis recept brood
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.

Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 celcius

Recept, volkoren brood

Volkorenbrood
Maak deeg van 500 gram volkoren tarwemeel, 10 gram zout, 25 gram gist en 3½ dl. lauwwarme melk volgens het basisrecept en laat het de eerste keer ruim een uur rijzen. Volg het recept verder en bak het brood in 25-30 minuten bruin en gaar op 240 graden.
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Basis recept
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.