vrijdag 28 januari 2011

De Gadimai Mela

De Gadimai Mela, een Hindoe religieuze bijeenkomst die plaat vind om de vijf jaar  in Bariyarpur, het Bara district, in het zuiden van Nepal. Het gebeurt naar de Vedische kalender in de maand Kartik dat is Oktober-November hier. Deze Gadimai mela wordt door meer dan 1,500000 miljoen devoties bezocht uit Nepal en omliggende landen en India. Gadimai is een andere naam voor de Hindoe  of beter de meer algemeen in Azië bekende Godin Kali. Kadimai bestaat uit twee woorden (Gadi + Mai). Gadi is een naam en Mai is een ander woord voor moeder.
De Gadimai Mela is vooral bekend door het hoge aantal dieren die geofferd worden (tegen de 200000) voor de gunst van Gadimai. Deze mela bereikte een zeer spirituele hoogtepunt toen duizenden buffels werden geofferd. Het bloed dat men liet vloeien veranderde het terrein en het omliggende land in een modderblad van bloed.
Een vijf…20…100…500…1000. Een verloor de tel toen hij bijna bij de 25000 was. De buffels werden geofferd in Gadhimai Mela in het Bara district aan de Zuid grens van Nepal met India op een Dinsdag morgen. Protesten door activisten zoals de Franse actrice Brigitte Bardot en Indiaas politiek kruisvaarder Maneka Gandhi faalde om zelfs maar indruk te maken.

300 gelovigen gewapend met machetes en 'khukhris' doden de dieren voor  de gunst van Godin Gadhimai op een met stenen muren omgeven tempel terrein. De dieren worden door slagers verder bewerkt en opgeslagen in speciaal hiervoor gebouwde koelhuizen. Er worden buiten het tempel terrein nog duizenden geiten geofferd door gelovigen die geen geld hebben om een buffel te kopen. De geschiedenis van deze bijeenkomst is dat een man een offer deed aan Kali omdat zijn dochter ziek was en dat deze toen beter werd, en hierdoor dit ritueel nog steeds plaatsvind. De plaatselijke bevolking in Nepal meent dat het met de Tharu (een stam) en  Bhagwan Chaudhary begon die een visioen had van de godin en de tempel bouwde.

Krishnas energie'.

Waarom dit artikel, geld tekort te hoge energie lasten en de co2 uitstoot. Nu kan u denken wat heb ik hiermee te maken, nu heel veel. Het woord hiervoor is karma, en dat raak u niet zomaar even kwijt! Ook om de reden dat er nieuw bijkomt, autorijden, lampen aan, nieuwe dingen voor in huis. Deze kosten geld en tijd. Een ander woord hiervoor is energie, energie is karma, actie en reactie. De stekkers eruit, een verlengsnoer met schakelaar voor de multimedia, zodat alles meteen mee uitgaat. Geen nieuwe telefoon, maar sim-only. Een auto die minder benzine verbruikt. Een tram of ov kaart. Allemaal dingen die meehelpen het milieu! De schepping te ontzien, respect voor Gods werken. Geen plastic tassen, ook niet voor de kerk of mandir, deze worden vaak weer weggegooid, milieu verontreiniging. Schoonmaakmiddelen, gebruik geen chloor daar worden apen voor gemarteld, het bleekwater, wat een naam! Wordt ze in de ogen gedruppeld. Dit is niet Godsbewust om hiermee te werken. Opmerkelijk is dat dit ondanks dat het gevaar voor de gezondheid oplevert nog regelmatig gebeurt. Door de thuishulp organisatie's (de goede) mag ghloor niet meer gebruikt worden. Dit ter kennisgeving.
http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=237  een artikel over gevaren bij het werken met ghloor.

woensdag 26 januari 2011

Bhagavad Gita de Bhisma parva adi inzake vegetarisme.

Bhagavad Gita, een van de meest invloedrijke geschriften die zijn oorsprong heeft als hoofdstuk, de Bhisma parvi adi genaamd  in de Mahabharatha,    Deze teksten hieruit voegen veel toe aan het argument voor vegetarische voeding, met haar praktische richtlijnen voor de voeding. Hiermee wordt aangegeven  dat sattvic voedsel in goedheid (melk, boter, fruit, groenten en granen) "bevorderen de vitaliteit, gezondheid, plezier, sterkte en lange levens duur." Bitter, zout en zure voedingsmiddelen rajasic betekend passie, woede (met inbegrip van vlees, vis en alcohol) "veroorzaken pijn, ziekte en ongemak." Helemaal afgeraden is voedsel voor de domme , ontwetend tamasic categorie: "muf, te lang gekookt, verontreinigde" en anders rottende en onzuivere voeding middelen modern e nummers die bijverschijnselen hebben zoals allergie en buikloop veroorzaken of op de lange duur onvruchtbaarheid veroorzaken zo zijn er al veel voedingstoevoegingen uit de handel genomen door deze negatieve effecten voor de volksgezondheid veroorzaakt hadden.

maandag 24 januari 2011

Geloof en oud leed.

                                                                
 Krishna geneest de zieken. Deze waarheid wordt vaak vergeten, over het hoofd gezien, Genezen door het lezen van de heilige geschriften, niet alleen Krishna maar u moet dat ook weten, geloof hebben! Ook om anders te gaan denken. Ik las in de Bhagavad Gita, een ander mijn oude ik is gestorven. Ik ben gezuiverd. Men moet dit aanvaarden, dat men als een klein kind opnieuw geboren is!
Zo moet u ook weer leren!
U kunt uzelf opnieuw opbouwen. Geërfde karaktertrekken eruit werken, niet meer met “oude vrienden of kennissen “omgaan. U bent een nieuw mens, met een nieuwe start, die weer opnieuw gevuld wordt, met nieuwe indrukken, nieuwe gedachten. Maar met wie moet ik dan  omgaan? Ik kan eigenlijk niemand  in die tempel. Men lijkt alleen, wat moet ik dan!

Mela betekenis van.

Mela is een  Sanskriet woord wat betekend ontmoeten of verzamelen. Mela wordt gebruikt op het Indiase subcontinent voor alle soorten van bijeenkomsten, en deze kunnen religieus, commercieel en ook cultureel of voor sport. In de plattelands traditie hielden de dorpen markten, en deze vorm van Mela was van groot belang voor de economie. Dit leidde ertoe dat in velen landen een mela gehouden wordt hier gebracht door de Indiase gemeenschap, in Den Haag is er jaren geleden ook nog een Ganga Mela gehouden op het Paul Kruger plein jaren.De bekende Kumbha mela wordt elke twaalf jaar gehouden, er zijn meerdere Ganga of kleine Kumbha Mela heilige bijeenkomsten binnen de twaalf jaren. Een opvallende Kumbha mela was in 2001 daar verzamelde zich over de 60 miljoen bedevaartgangers voor het bad in de heilige rivier de Ganga. Bekende bedevaart plaatsen hiervoor zijn Allahabad, Haridwar, Nashik and Ujjain

Srila Gopala Bhatta Gosvami, Catainya caritamrta Adi lila 10.105

Srila Gopala Bhatta Gosvami, een van de zes gosvamis van Vrindavan. Ontving op jonge leeftijd de genade van Sri Caitanya mahaprabhu. Tijdens een pelgrims tocht door Zuid India verbleef Sri  Caitanya mahaprabhu vier maanden in Gopala bhatta's huis. Gopala Bhatta Gosvami nam later deel aan de lord Caitanya sankirtana beweging. Hi bewees een expert te zijn in Vaisnava regulatie's naar de geschriften. Schreef boeken en instaleerde een tempel van Sri Sri Radha Ramana in Vrindavana. (zie Catainya caritamrta Adi lila 10.105) voor meer informatie, verder lezen plus vers in Sanskrit

Ramacandra Kaviraja. Caitanya caritamrta, Adi lila 11.51

Ramacandra Kaviraja was een discipel van Srinivasa acarya een ntieme vriend van Srila Narrottamadasa Thakura.hij verspreide de glorie van de heiligen naam en initierde veel discipelen

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen