vrijdag 22 april 2011

Recept Aloe gobi aardappels met bloemkool

Aloe gobi aardappels met bloemkool.


450g / 1 pond aardappelen, snijd ze in stukjes medium.
• Aalu gobi aardappels gestoofde groenten
Recept door Pieter
De ingriedenten.
Olie 3 eetlepels
1 theelepel komijnzaadjes
1 groene chili fijngesneden (zonder zaad of zaadlijst)
450g/a 500gram bloemkool, uitgesplitst in roosjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Jeera (komijn) poeder
1 / 4 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel gemalen kurkuma
1/2eetlepel zout.
Fijngehakte verse koriander (1 / 2 kop) voor de garnering
Gember reepjes 1 eetlepel (vervangen door vers gehakte gember en meebakken)

Indiase kookkunst verklaard door Pieter

1. Neem wat olie in een zware bodem pan en warmte.

2. Voeg de aardappelen blokjes en bak deze net gaar

3. Nu Verhit de olie in dezelfde pan .

4. Voeg de komijn (komijn) zaden en bak tot ze beginnen te geuren.

5. Voeg de rode chilipoeder toe en roer deze gedurende een minuut.

6. Voeg de kurkuma poeder en roer gedurende een minuut.

7. Voeg de bloemkool (Gobi )stukken, bloemkoolroosjes toe ​​en bak deze.

8. Roer lichtjes.

9.Voeg de de garam masala kruiden toe.

10. Voeg de verse koriander toe

11. Voeg de komijn toe (Jeera) poeder

12. Roer een paar minuten, licht, snel roeren zal de bloemkool roosjes breken.

13. Voeg de reeds gebakken aardappelen blokjes toe.

14. Voeg het zout toe.

15. voeg de verse gember toe even meebakken

Kook nog 5 minuten met minimal roeren.

16. Garneer met vers gehakte koriander.


Serveer het met Naan of Turks brood, rijst of Roti

goedkoop en toch vegataries: Excuus omstandigheden: "Excuus omstandigheden"

Davantari murti


Dit beeld van Dvanvantari wat oud en origineel is viel mij meteen op. Ik houd van authenthiek! Ik heb deze foto ook bij mijn voorgaande artikel gebruikt over de gezonde kracht van appelen. Kijk naar de omslagdoek welke vaak chaddar wordt genoemt. Hij draagt deze overde rechter onderarm en als u verder kijkt legt deze ook over de rechter schouder. Ook de Dhoti, een doek omgeslagen om de heupen is naar gebruik van de bevolking geknoopt en niet naar de sannyaas traditie van sommige Vaisnava richtingen. Dit omdat de dhoti of heupdoek door velen in India gewoon omgeslagen wordt. Het is eigenlijk een teken van rijkdom of welvaart dat men zo een lange doek heeft dat men deze op deze wijze kan omdoen.Dhanvantari is de God van de natuur geneeskunst. Alle medicijn komt uit de natuur, of schepping! Alle kennis hierover is door eenvoudig levenden mensen bewaart gebleven of herondekt.

Appels echt gezond, ayurveda' s trots modern bewezen

Dit artikel is geplaats met toestemming van Pieterfromholland


Men zou snel tot verwerping van het eeuwenoude gezegde van moeders komen tegenwoordig "Een appel per dag houdt de dokter weg," als een loutere poging om kinderen hun fruit en groenten te eten, maar nu blijkt steeds weer wat dat deze eenvoudige fruit en groenten echt kan voorkomen een reis naar de spreekkamer van de dokter. De natuurgeneeskunde of Ayurveda in Sanskrit wordt vaak in opspraak gebracht, fastfood fabrikanten en grote concerns doen er alles aan om deze kennis te verbloemen of zelfs onderuit te halen! Maar nu, gezonde voeding goed in het nieuws legt,lees verkoopt vergeet men de oude reclame van geschild gezonder, voorgesneden en groenten worden vervangen in de reclame door biologische gewassen, minder gif betekend dit, in normale taal dat het van natuurlijke afkomst, uit de grond. De schepping of de Creatie

Appels worden gegeten sinds de oudheid, met name door de Grieken en Romeinen die herkende de genezende voordelen van deze vaak over het hoofd geziene vrucht (vaak als minder gezien dan buitenlandse vruchten). Pas onlangs hebben de Amerikanen begonnen met deze vrucht geven een tweede blik op de schappen van de supermarkt, en nieuw onderzoek suggereert er nooit mee te stoppen, ze moeten!Ik las in de Libelle of Margriet dat appels niet zo gezond waren naar hun ärtikel" Nu de Appel is vol voedingsstoffen, de appel bevat een rijke bron van vitamine C, voedingsvezels, beta-caroteen, flavonoïden, fytosterolen, anti-oxidanten, en een breed scala aan vitaminen, mineralen en aminozuren - alle ingrediënten die het lichaam nodig voor de genezing.

Verrassend genoeg is de appel is uitgebreid onderzocht en is bekend om een ​​breed scala van voordelen voor de gezondheid met inbegrip van de volgende producten:

1. Studies tonen aan dat de oplosbare vezels (pectine) in de appel een gezonde spijsvertering bevordert, 1a bestrijdt de negatieve effecten van bestraling, 1b voorkomt galstenen, en bevrijdt het lichaam van de verschillende toxines waaronder aluminium. 1c Bovendien, pectine vertraagt ​​de absorptie van voedsel dat is gunstig voor mensen met diabetes, hypoglycemie, en obesitas.

2. In diverse grote epidemiologische studies uitgevoerd in Europa bleek, dat na het consumeren van twee appels per week werd geconstateerd het voorkomen en de genezing van astma, diabetes type 2, en genezing ontstekingen te bevorderen.

3. Onderzoekers aan de universiteit van Californië ontdekten dat appel eters de mogelijkheid om tumoren te voorkomen hebben.

4. Degene die een appel per dag eten, daarvan is gebleken dat het slechte cholesterol lager werd met 8-11%. Het eten van twee appels per dag zou dit kunnen verlagen tot een niveau van maar liefst 16%.

5. Een dieet waarin men appels verwerkt vermindert het risico op hart-en vaatziekten met maar liefst 20%.

6. Zelfs de schil van een appel heeft antioxidanten en voedingsstoffen die rijk genoeg zijn om het lichaam verouderingsproces remmen, het voorkomen van kanker, en lage slechte cholesterol.

In feite blijkt uit het onderzoek dat de schil van een appel zou het risico op darmkanker verminderen met 43% en de kans op leverkanker verminderen met 57%. Daarnaast is het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin toonde aan dat de voedingsstoffen in een appelschil kunnen abnormale celgroei, verschillende soorten kanker, en metastase (de verspreiding van kanker in het lichaam) te verbieden.

7. Franse onderzoekers vonden dat de phloridzin (een flavanoid alleen te vinden in appels) kan beschermen tegen osteoporose en verhoogt de botdichtheid.

8. Onderzoek aan de Cornell University ontdekten dat de quercetine in appelen hersencellen kan beschermen tegen de schade door vrije radicalen die verbonden zijn met de ziekte van Alzheimer. Daarnaast heeft een appel per dag werd aangetoond, het risico van borstkanker te verminderen met 17%, en het consumeren van drie appels per dag verminderde het risico met 39%.

9. Een studie van 10.000 mensen bleek dat degenen die appels op een regelmatige basis eet een 50% lager risico heeft op het ontwikkelen van longkanker.

10. Uit een Braziliaanse dieet studie, vrouwen die drie appels aten per dag verloren significant meer gewicht, tijdens een dieet dan degenen die dat niet deden.

11. Bij astma studies, vrouwen die regelmatig appelen eten tijdens de zwangerschap verlagen de kans dat hun kind astma krijgt.

12. Van appels is aangetoond dat de orale gezondheid en een gezonde huid te bevorderen.


De appel zelf is klein, maar het voordeel van de consumptie van slechts een appel per dag biedt enorme voordelen voor de gezondheid, variërend van een stralende, huid en preventie van kanker. Om dat een reis te voorkomen naar het kantoor van de arts en de voorgeschreven medicijnen die vaak samen gaan met het bezoek, probeer het eten van een appel per dag - een appel of twee per dag houdt u gezond tot het graf (Pieter Franciscus Kok)!

Referenties:

Mateljan, George. "De werelds gezondste voedingsmiddelen."

"Food for Thought en de huid."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...

"Bioactieve stoffen in voedingsmiddelen: hun rol bij de preventie van hart-en vaatziekten en kanker."
...

"Antiproliferatieve effecten van appel schiluittreksel tegen kankercellen."
...

"Een laag-energie-dense voeding toe te voegen groenten vermindert het gewicht en energie-inname bij vrouwen."
...

"10 Voordelen van Appelen"
...

Balch, Phyllis., CNC, "recept for Nutritional Healing."

Reader's Digest, 'Voedingsmiddelen die pijn genezen genezen. "


Over de auteur
Megan Heimer is een advocaat, natuurlijke gezondheid therapeut, geregistreerd yogaleraar, heeft een bachelor's degree in politieke wetenschappen, en zal binnenkort volledig haar doctoraat in de geneeskunde natuurgeneeskundige. Ze heeft uitgebreide kennis in de holistische voeding, natuurlijke gezondheid, en alternatieve geneeskunde. Megan is momenteel bezig met onderzoek op diverse natuurlijke gezondheid onderwerpen, het schrijven van een boek, en begeleidt cliënten in natuurlijke geneeswijzen over de hele wereld.
Check out haar blog op: www.megansmind-holisticwellness.blog ...
Meer informatie: http://www.naturalnews.com/031794_apples_health.html # ixzz4WouFDuxOe
Bhakta Magazijn: Davantari murti