woensdag 25 mei 2011

Rupa Ragunatha das, Food for live


Rupa Raghunatha Das geboren Italiƫ, dichtbij Pisa, als Pietro Paolinelli, Rupa dasa leefde in Engeland van 1973 to 1985.en bracht zes maanden van het jaar door met werken, meestal in een in goed restaurant, of een cruiseschip of andere horeca,en ging dan zes maanden lang reizen.

Dat decennium lange patroon ging tot door tot een van zijn trek tochten hem naar India bracht in 1980. Daar ging hij vrijwilligerswerk doen. En aan zijn spirituele reis beginnen. In 1990 ging hij deel uitmaken van Food for Life Vrindavan,nu is hij er directeur van (FFLV). En besteedt hij al zijn dagen aan foerageren voor het levensonderhoud, het voeden "van de armste van de armen."

"Rupa dasa, zoals hij bekend is, voelt zich ook meer en meer gedwongen om jonge meisjes in India te redden. Veel van het werk van de 54-jarige chef-kok centreert zich op het werven van fondsen voor de bruidsschat voor de meisjes, vaak niet ouder dan 12. Deze worden verkocht door hun ouders in gearrangeerde huwelijken, “vaak” aan oudere mannen. Deze kinderen worden op deze wijze al jong moeder en eindigen meestal als weinig meer dan bedienden.

"Wanneer een dochter wordt geboren is het een vloek voor de familie," vertelde Rupa Raghunatha dasa eerder deze maand terwijl hij in de USA was, voor de jaarlijkse Amerikaanse fondsenwerving .“Koken is in mijn genen. Ik weet hoe ik voedsel moet regelen voor 5,000 personen,” vertelde de vroeger goed betaalde culinaire kok. Die een klein salaris van FFLV krijgt sinds verleden jaar.
Het werk voor Food for life Vrindavan is mijn leven geworden. Ik koop in en houd inzamelingen voor ons kleine project. Ik wil ook niet langer rond reizen vertelde Rupa dasa prabhu nog.
Link naar het originele artikel.
http://www.washingtontimes.com/news/2009/may/03/tuition-not-a-dowry-in-india/

Ter informatie. Geregelde huwelijken zijn wel traditioneel Vedisch of Indiaas, zelfs op nog jongere leeftijd werd dan al een overeenkomst opgesteld. Het worden ook wel verstands huwelijken genoemd en het gebeurt ook nu nog in moderne welgestelde familie’s. naar de Manusmrti, gaat de vader die zijn dochter voor te weinig wegdoet. Naar een hel waar deze een rivier van haar menstruatie bloed moet opdrinken wat zij allemaal verlren heeft.

taartbodem maken zonder oven, basis recept

taartbodem maken zonder oven 200 gram koekjes 80 gram boter, of plantaardige margarine (ongezouten) Basis recept, Je kan allerlei koekjes v...