dinsdag 7 juni 2011

Religieuze ceremonie, Sittrai Cavadee

Torre a Mare, Italië, 17 april 2011 (Torre a Mare blog): Elk jaar wordt de hindoeïstische religieuze ceremonie, Sittrai Cavadee, wordt waargenomen door de Mauritiaanse Gemeenschap in Torre a Mare. Het festival wordt gevierd temidden van felle kleuren, bloemen, vruchten en folk songs (bhajan, en mantra's) en ​​de gastvrijheid van de lokale Mauritiaanse gemeenschap.


De hindoe immigranten uit Mauritius, nu gevestigd in de regio Puglia in Italië, vieren Sittrai Cavadee ter ere van Lord Murugan elk jaar aan de kust ten zuiden van Bari.

Maha kumbabhishekam, pooja


Een groot aantal volgelingen wijdde of offerde gebeden aan Sri Thadikonda Iyyanar, een bekende tempel in de buurt van Perankulam, in de stad ter gelegenheid van 'Maha kumbabhishekam' op maandag ( Kumba abhiseek is een pooja met water of melk en meer).

Temidden van religieus gebeuren: de heilige 'kudams' aarden potten met het water, het water was afkomstig uit de 'yagasalai' en word gegoten op de 'kalasams'van de vimanams van Sri Iyyanar, Sri Vinayagar, Sri Purna Pushkalai Amman schrijnen en andere heiligdommen.

Het spelen van de 'Janda melam' door artiesten uit Kerala voegde veel waarde toe aan de religieuze toewijding.

De beheerder (beheer van de tempel gebeurt door een familie, dus de positie is erfelijk) van de tempel R. Panjali zei dat speciale puja werd uitgevoerd voor de vier 'kalams' aan het eind waarvan de Sivachariars (Siva acharya’s) de heilige wateren brachten naar de vimanams. C. Selvaraj, coördinator voor de kumbabhishekam, zei dat het idool de familie god van de koningen van de dynastie Pudukottai was in het verleden.

De 'mandalabhishekam' zou worden gehouden gedurende 48 dagen vanaf dinsdag. Gratis distributie van levensmiddelen (prasadam, heilig voedsel) is een oud religieus gebruik, en een authentiek deel van de vieringen.Dit zijn kalasams, deze worden gemaakt op tempels, naar de Indiase traditie is het geen tempel als er geen kalasams op staan. Deze heeft men in goud en koper, steen deze vangen energie op.De stenen uitvoeringen op de tempel zijn origineel. Deze worden ook wel eens verguld

zondag 5 juni 2011

Recept, tofu met pasta, of pasta met tofu in tomatensaus.

Pasta met tofu en tomaten
Ingrediënten:
200 g tofu
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
2 el sojasaus
1 thl oregano
1 thl gedroogd basilicum
1 struik bleekselderij
1punt hing asitoefida
2 el olijfolie
100 g pasta

Bereidingstijd:
20 tot 30 minuten
Aantal personen:
4
Keuken:
Wereldkeuken
Bereidingswijze:
Snijd de tofu in blokjes en meng het met de sojasaus en oregano. Laat de tofu 30 min marineren. en snijd de bleekselderij bak deze na de tofu in de olie. Voeg daarna de tomaten en basilicum toe en breng het geheel aan de kook.
Meng de warme saus met pasta en bestrooi met wat vegetarische kaas