zondag 17 juli 2011

Krishna janmashtami


Het festival van Janmastami wordt gevierd als de geboorte dag van de Heer Krishna, die werd geboren als de incarnatie van Heer Vishnu in Dwapara Yuga. Het wordt gevierd op de achtste dag van de tweede helft van de Sravana maand volgens de hindoeïstische kalender. Deze dag komt overeen met de augustus-september maanden van de Gregoriaanse kalender. Heer Krishna, die werd geboren uit de gelukkige ouders Devaki en Vasudeva in Mathura bracht zijn hele kindertijd en het meeste van zijn jeugd in Gokula. Meteen vanaf zijn geboorte, toonde Hij zijn buitengewone krachten en zijn verjaardag word gevierd als de dag van geluk in het land zelfs duizenden jaren terug.

Krishna werd geboren als de redder van de religie, en een voorbeeld van de familie traditie voor de mensheid op aarde. Dus, in tegenstelling tot andere avatara', Krishna werd meer een vriend en gids voor de meeste van zijn volgelingen. Hij in zijn leven de tijd ook naar voren gekomen als een voorbeeld van broederschap en vriendschap vanwege zijn relatie met Arjuna. Toegewijden van Krishna dus beschouwen hem als de Allerhoogste Godheid, een God in al zijn vormen en herdenken Zijn aardse aanwezigheid door de viering van Janmashtmi. Op deze dag, is het vasten en feesten,in hun huis gaan hand in hand. Tijdens de twee dagen feest in de Janmostva van Krishna. Zij versieren hun huis en tempels met bloemen en decoreren de wieg van de Heer Krishna, om de Heer verwelkomen.

Krishna Janmastami Decoraties

Krishna Beelden & wieg
Het standbeeld van Lord Krishna en zijn wieg is ingericht op zijn best tijdens Janmashtmi. Het beeld wordt versierd met extra slingers, en lampjes, en wordt gebaad in panchamrit (honing, Gangajal (Gange water) en boter) en gekleed met nieuwe mooie kleding en sierraden. De wieg van Krishna is vaak versierd met goudsbloem. Afrikaantjes en rose bloemen en versierd kettinkjes.

Datum Janmastami 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, date Janmashtami

Krishna janmastami 2011 is op Maandag 22 Augustus.Krishna
Janmashtami 2012 is op Vrijdag 10 August
Krishna Janmashtami 2013 is Woensdag 28 August.
Krishna Janmashtami 2014 is op Zondag17 Augustus.
Krishna Janmashtami 2015 is op Zaterdag 5 September.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen