donderdag 9 februari 2012

recept. Mongools brood,het lijkt op Indiase Naan, of tortilla

Na even googelen ontdekte ik een nieuw recept, Mongoolse pizza bodem, van die lekkere dunne als de Turkse bakker heeft. Met halal kaas een delicatesse. Pannenkoeken op zijn Hollands, die worden beschreven als vergelijkbaar met een Indiase naan of Mexicaanse tortilla's.
IngrediĆ«nten;  2 bekers  volkoren meel of gerstemeel                                              Meng 2 bekers  volkoren meel of gerstemeel met 1 beker kokend water tot een glad mengsel. En laat het deeg rusten gedurende 20 minuten. Rol het deeg dan uit tot een 1/4 "-dikke cirkel. (Het originele recept bevat uien.) Vervang deze bijvoorbeeld met bleekselderij, of een lepel geroosterde komijn, strooi 1/2-kop van de gehakte ……… over het deeg.  Rol het in een strakke rol en snijd het deeg in 2" stukken. Plet de stukken in 1 a 2 cm "dikke schijven. Verhit een grill tot zeer heet. Olie licht met een beetje vet (botervet blijkt zeer traditioneel te zijn)). Laat het deeg op de grill. Wanneer de randen droog uit beginnen te zien en het is begonnen te blazen , draai deze dan snel om,  en even nog, dan is deze gereed. Lichtbruin of lichtbruine vlekken is meer dan goed anders worden ze te hard en droog en snel offeren.Bhakta Piet(er)

Basis plat brood, bijvoorbeeld voor een wrap

Broodrecept voor de koekenpan of tafla (een ijzeren plaat). 500 gram bloem 2eetlepels olie een zakje droge gist en 350 cl water theelepel zout . Meng dit, al knedend tot een soepel deeg met een kneedhaak of de handen. Afdekken met folie of plastic zak (waar de groenten van de markt in zit) . 40 minuten laten staan op kamer temperatuur , dan het is deeg gerezen in 6 stukken delen en uitrollen of kneden tot een ronde lap (dun), doe wat bloem op de aanrecht of tafel voor het kneden. Koekenpan op het vuur, beetje olie,  lap deeg erin en 3 minuten om en om . Lekker om als wrap (wikkel) te gebruiken. Een recept als voorbeeld erbij voor twee personen
· Potje bruine bonen (bio 0,69 cent)
· Grote paprika en
· Een courgette ,
· Eetlepel hete paprika,
· Theelepel hing
· Zout en peper naar smaak
· Eetlepel Italiaanse kruiden.
· Olie
Paprika in repen snijden, de courgette net als de paprika eerst wassen .Courgette In blokken a anderhalve centimeter snijden en bakken in de koeken pan, de kruiden en specerijen erbij, mag ook een halve theelepel asoetifouda (hing)wezen , als de courgette
wat glazig wordt of er nat uit gaat zien dan even de paprika erbij deze mag niet te gaar worden. Bonen erbij alleen om te warmen. Uit de pan op het brood en offeren, eet smakelijk. .

dinsdag 7 februari 2012

The Path of Perfection,free book. Engelstalige boeken, lezen en ook vrij te downloaden

The Path of Perfection
In this collection of historic talks on the yoga process set forth by Lord Sri Krsna in the sixth and eighth chapters of the Bhagavad-gita, Srila Prabhupada deeply probes the nature of consciousness, meditation, karma, death, and reincarnation. Ultimately he describes in detail the process of bhakti-yoga, by which one can easily purify the mind and elevate the consciousness to a state of ultimate peace and happiness.

Narada Bhakti sutra engels free reading or download

Narada Bhakti sutra
Srila Prabhupada translation of the Narada Bhakti sutra
the value of devotional service to the Supreme Personality of Godhead.                              verses from Narada Muni

Perfection of yoga, free download

links voor Engelstalige boeken om te lezen en te downloaden.

 The perfection of yoga.
Krishna taught the Perfection of Yoga to Arjuna on the battlefield as he spoke the Bhagavad Gita. In the Perfection of Yoga the secrets of practicing this powerful system of yoga in today's busy world is described. Perfection of Yoga is a great introduction to the Bhagavad Gita and a short cut to the secrets of yoga.
In the Perfection of Yoga Srila Prabhupada cuts through the commercialism that now clouds the real meaning of yoga. He explains that beyond postures and exercises, beyond even meditation and breathing techniques, the ancient teachings of yoga aim at lasting, loving union with the Supreme Personality of Godhead, Lord Sri Krishna.


A very rare Vrindavan Guide Book from 1874,Een zeldzaam boek, voor het eerst gepubliceerd in 1874


December 26, 2011 by Madhudvisa dasa 
Filed under Books, India, Temples
Mathura: A District Memoir — A very rare  Vrindavan Guide Book from 1874! We have been able to acquire the last copies of “Mathura: A District Memoir”, 
 Vertaling,: van artikel op Krishna.org,
   Een zeldzaam boek, voor het eerst gepubliceerd in 1874 wat met recht een encyclopedie en dictionaire genoemd mag worden van Mathura en Vrindavan en deze is exact hetzelfde als het originele uit 1874.                                                                                                                                              Het is geschreven door F.S. Growse, hij was een District Officier van de East India Company days. Hij leefde voor vele jaren in Mathura en schreef dit boek, en beschreef hierin alle aspecten van het leven van Vrindavan en Mathura uit die periode. Het boek staat vol met illustraties en foto's van het Vrindavana gebied, ook de tempels. Waarom ik dit plaats is dat ik op Krishna.org keek en het kwam bij mij op kwam dat ik hun nieuwsbrief meer een meer op een reclame folder vond gaan lijken. Spirituele boeken maar toch! Maar deze naslag of reproductie vond ik toch weer wel heel interessant. Het is niet van een toegewijde maar toch gedetailleerd.En nog een paar herdrukken ervan te verkrijgen.

Een foto uit het boek van 1874. Opvallend is het gebouw rechts op de foto, en de open doorkijk op de Madan Mohan tempel.

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...