zaterdag 11 augustus 2012

Wat is een Journal, of een artjournal. deel 3

Dit ia al deel 3 en om u op gang te helpen of aan ideeƫn. U loopt op straat of gewoon buiten en daar ziet u een boom die u opvalt doordat er takken zijn afgewaaid en er liggen ook een hoop bladeren daarbij op de grond. U kan ereen foto van make, of een schets! Van de boom, of een tak op de grond, en of de bladeren. Gemakshalve schrijf ik er maar bij dat bij de tekst er ook een paar gedroogde bladeren geplakt kunnen worden van die dag uit uw leven..Dit is slechts een korte weergave van de mogelijkheden van een journal gaan bijhouden, nog een tip doe niet langer dan 15 a 20 minuten over de schets.

Ik las een oude geschiedenis van een kluizenaar een sadhu, dat is een heilige die in het bos woonde. Hij mediteerde bijna de hele dag, en verzamelde wat droge bladeren om te ten, deze deed hij in een kom en goot er wat water overheen, en ging dit dan eten. Op een dag hij had de schaal gevuld, toen er een brahmaan langskwam in dat bos, een reiziger, deze was in pure goedheid, deze brahmaan glom gewoon van de goedheid, en hij glimlachte bijna constant. En deze onverwachte gast, bewoog de geest van de sadhu, hij goot water over de bladeren en offerde zijn gast de hele maaltijd, die eigenlijk voor hemzelf bestemd was. De tranen in zijn ogen had hij gekregen door deze voorspoed die hem ten deel was gevallen. In stilte dankte hij de Heer. Omdat hij hierdoor meer mededogen had gekregen, dat is blijvende spirituele vooruitgang als je een brahmaan in goedheid een gift geeft. En die spirituele vooruitgang mededogen ook compassie genaamd is een van de belangrijkste van de goede eigenschappen, die men moet ontwikkelen. Nu deze geschiedenis kwam bij mij naar boven door de bladeren, in hoe een journal te maken, wat ook een soort dagboek of verslag is van wat je denkt,en doet. Door  Bhakta Pieter

vrijdag 10 augustus 2012

Vrindavana nieuws. Verhaal van een svami


 

Bron http://www.spiritualsafari.com

Een paar maanden geleden in Vrindavana had ik een echt  heel verbazingwekkende ervaring in het mtv gasthuis,Het was tijdens een zondagmorgen, ons gesprek werd opeens verstoord door een luide knal. wat gebeurt er! We keken om ons heen naar de oorzaak van het geluid.IMG_3959metaap Een paar veiligheids agenten renden in de richting van de overgaande elektrische draden. wat gebeurd daar? laten we gaan kijken, verbazingwekkend genoeg bleken dezelfde bewakings agenten die stenen  naar de apen gooiden en die apen bedreigden en zelfs sloegen, waren nu bezig een baby aapje te reanimeren, die geĆ«lektrocuteerd was en zwaar verbrand. met een doek masseerden zij de baby aap, en op een of andere manier kwam de aap weer bij bewustzijn en kroop uit de doek, het bloed gutste van zijn verbrande huid. Een gebeurtenis die de ogen opent. de pijn in zijn ogen te zien, het gevoel van eenzaamheid, en hulpeloosheid. Te voelen dat dit een ziel is net als mij, die hunkert naar liefde, vrijheid van pijn, en relaties. Nu wanhopig  en totaal afhankelijk.
Communicatie van een verschillende natuur. Schijnbaar zonder oorzaak, kruipt de aap dichterbij, en legt zichzelf over en rond mijn voet, zich vasthoudend. Ik hurk, en kijk naar deIMG_3963 kleine aap, een intens gevoel van help wijs mij niet af, van het lijden van een ziel, komt uit de ogen van die aap, ik voel dat  lijden.

Vertaling en bewerking Bhakta Piet(er)