zaterdag 27 oktober 2012

  1. Verval in het familie leven, waarom ziet men niet dat Arjuna gelijk had, de blik van de ziener, inzicht van oorzaak en gevolg. Eerlijk ik zie de verbetering er niet in nadat de Heere was verschenen voor Kurukstra! Verval in het geloof is alleen maar groter geworden de brahmanen waar ook over gesproken wordt, daar ziet men er tegenwoordig velen van met de bara met kip in de hand. De geschriften worden niet geloofd op die punten van onderlinge huwelijken. De draad is een bijkomstigheid. Of men wilt deze alleen voor status, men heeft de draad en gaat dan toch trouwen, waar staat deze dan voor? Kennis uit een boekje of het besef, realisatie dat men het lichaam niet is! Wat inhoudt, dat men ook zijn gedachten niet is! Zoals ik al vaker beschreven hebt, de gedachten komen voort uit wat u geleerd heeft, geprogrammeerd in modern taal gebruik, ouders en school. Kijk eens naar kinderen na een heftige serie of film op tv, karate trappen imiteren en de geluiden.
  2.  Een draad was 3 cent waard naar AC Bhaktivedanta svami
  3. . De kennis die ik net neerschreef, men is zijn gedachten niet, en ook het lichaam,  wat de mensen niet echt duidelijk overkomt. Zie de Bhagavad gita hierop na 2-13 Dehino smin yatha dehe de belichaamde ziel!
  4. In het kort een vraag aan u, wat gaat over naar een ander lichaam? de geest, de elementen, Paramatma, de ziel of atma.
  5. Naar de Vedische of Indiase geschriften het atman of atma. Een westerse beschrijving gaf weer dat het leek of het atma het lichaam achtervolgd overal waar men geboren werd of wordt?
  6. Dat gedeelte gaf Krishna in het kort dus weer, de vraag lijkt beantwoordt..
Maar dat verval dan? Wij hebben het goed, een wasmachine, we hoeven niet naar een rivier of zelf onze kleding te maken. Maar daar was de dhoti en de sari voor, een lap stof om en klaar. Alleen het ogenzwart en de rode poeders zijn nog in zwang. De televisie, wij, of velen hebben een kennis waar men vroeger van zou duizelen. In ItaliĆ« iemand uit de greep van de politie ontsnapt, ik zit dan wel in DenHaag dit uit een krant in mij op te nemen. Maar hoe mijn buurvrouw bij haar achternaam heet? Vrouwen die verleidelijk naar mij lachen, mijn valse ego, werpt daar zelfs nog wantrouwige blikken naar. Een uiting van de geest naar 'mijn' gedachten hierover. Valt onder overspel plegen zelfs in gedachten naar de bijbel en zelfs de Indiase heilige geschriften maken ook melding hierover op een dezelfde wijze.
 In de Manu smrti staan hier beschrijvingen en voorschriften over! Ook met wie men dient te trouwen naar kaste, pardon maatschappelijke geledingen. Wij zijn allen uit Hem voortgekomen zijn schepselen maar toch ongelijk naar de boeken van de mensheid. Waarschijnlijk heeft een persoon die mij vertelde dat hij dit met de paplepel ingegoten, of ingenomen gelijk.Anders blijft dit onbegrijpelijk.

Everywhere , overal


Meer Radha Mohana

Overal kan de toegewijde de Heer zien ook in zijn murtie gedaante. Australische murtie;s RadhaMahan
 Zie de foto hieronder.De vogel is ontsnapt uit de kooi, doet mij denken aan de twee vogels in het hart, de ene kijkt toe hoe de ander eet. Van de vruchten geniet.
twee vogels in het hart, de ene kijkt toe hoe de ander eet. Van de vruchten, de opbrengst van zijn vruchtdragend karma.

Conciousness

 Zie deze foto bewerking, geeft toch een ander straatbeeld dan de gewoonlijke reclame die wij op de gevel zien.
yato yato jami tato Nrisimho

door bhakta

Foto bewustzijn, online foto bewerken

Met online foto editors kan u leuke dingen meedoen, zie de foto's.
Laksmi Narayana

Narayan.





Met online foto editors kan u leuke dingen meedoen, zie de foto's.

donderdag 4 oktober 2012

Zalm zaait dood en verderf. De vis wordt duur betaald.

Zalm zaait dood en verderf. Albert Heyn heeft de zalm al uit de schappen gehaald en Dirk nu ook de kazen met zalm werden duur betaald door een salmonella vergiftiging. Er staat een tekst in de gita, die luidt ongeveer zo, dat de Heere het kleinste schepsel ook als een kind van hem beschouwt. En zie bijbels uitgedrukt de Heere zendt plagen pestilieen over hen heen, slecht karma! Kijk het is niet zo dat de Heere een biologisch oorlogslaborartorium heeft opgezet dat gebeurt meer door dat mensen de reinheidvoorschriften niet navolgen. De keukens van de bedrijven zijn vaak niet schoon genoeg of het personeel heeft de handen niet gewassen. Maar meer de specialist is weg, de bakker verkoopt broodjes met beleg! En  zo-ook de kruidenier. De snijmachine wordt vaak niet na elk gebruik schoongemaakt. Plus de ziekte verwekkende vlees industrieen, de fokkerijen. Fabrieken gewoon, gruwelijk om te zien. Maar kijk eens in een druk of dicht bewoonde wijk daar gaat men ook net als de kippen aan elkaar zitten plukken en pikken. Verveling, onzekerheid over de toekomst. dit uit zich door het valse ego als cynisme, verharding. No more future generatie. De geen toekomst hebbende kanslose jeugd, de zintuigen bezig houdende met hun Blackberries en Facebook. Het is een en al tragiek, waar de kennis van de ouderen wordt afgedaan als niet meer van deze tijd zijnde, zelfs gelovigen doen hieraan mee, dit is Kali yuga, maar men vermeldt ondanks de waarschuwingen dat het slechter wordt, dat al die dingen uit de boeken er niet meer zijn (uitzondering God), waarom tilak dragen dat is voor de Zondag! Dat is anders geworden. Maar de zintuigen bestaan nog, de manasah of geest is nog actief en de ziel het atma schijnt naar velen nog wel enig belang te hebben. Het enige wat verandert is aan deze wereld, Bhurloka genaamd, is hun geloof, dat is afgezakt die geloofsbelevenis is afgezakt naar die 25%, zoals vermeld in het Srimad Bhagavatam. Parakshit Maharaja die de in koningskleren gehulde man achterna ging, die een koe belaagde, de zwarte man met rode ogen bleek een sudra te zijn. Hij, of het was Kaliyuga. Dat het geloof ,of beter er minder gelovigen zijn is dan wel waar, naar die tijd gerekend, maar het slechte karma, en Maya is nog 100% actief, zoals ook in die periode die ik net beschreef uit het Srimad bhagavatam.
Binnenkort artikel oorzaken van het verval van het familie leven. De wasmachine, en neem maar even een boterham. 

woensdag 3 oktober 2012

Recept, lekkere koekjes.Door bhakta Pieter.

Lekkere koekjes met volkoren meel met rozijzen, of ander gedroogd fruit.
Het recept.
75 gram gedroogd fruit
100 gram volkoren meel
50 gram havervlokken of muesli.
125 gram boter
Oven voorverwarmen 180 celcius
Bakken 15 minuten
Alles op de boter en suiker na mengen, dan de boter en suiker smelten in een pannetje dit door het mengsel mengen. Hoopjes ervan maken op een bakblik en in de voorverwarmde oven plaatsen.
Vegetarisch recept.





.Door bhakta Pieter.