woensdag 21 november 2012

Recept. Zelf kookroom maken! Door bhakta Pieter

Kookroom men ziet het in de supermarkt vaak in kleine plastic flesjes! Maar staat u er wel eens bij stil vooral door de aankomende feestdagen dat u het makkelijk zelf kan maken?
En ook nog goedkoper en milieuvriendelijker, en u spaart Krishna zijn elementen!
Kookroom maken
U neemt 50ml room en doet er iets meer melk bij, u kan er dan nog wat bloem bijdoen, of tapioca indien aanwezig. Deze kookroom is fijn om mee te binden en schift niet.
Gebruik het eens voor een pasta saus, met wat meer melk warm maken en wat geraspte kaas erdoor.En naar gelang de hoeveelheid wat oregano, een theelepel chili vlokken of poeder dan een een halve theelepel. Een zakje pizzakruiden doet ook wonderen voor een pastasaus. Tip maak voldoende pastasaus voor 2 a 3 keer en vries het in porties in.
Uw dienaar in deze Bhakta Pieter

Tofu met yoghurt kaastaart, vegetarisch

 

Ingrediënten:

  • 300 g (Griekse) yoghurt
  • 300 g bosbessen
  • 250 g biscuit bv Maria koekjes.
  • 250 g room kaas
  • 250 g tofu
  • 150 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 1/2 eetlepel agar-agar poeder
  • 3 theelepels kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° Conventionele Verwarm, snijd de tofu in kleine blokjes, dan fijn pureren. Neem de ei vrije biscuit doe deze in een stevige zak van papier of iets dergelijks.Neem een deegroller of lege fles en rol de koekjes tot een grof poeder.  Doe de boter in een kleine pan op het fornuis, vloeibaar laten worden, dit  met de koekjes in een kom en door elkaar heen mengen. Neem dan een springvorm (ø ca. 22-24 cm) dik en stort de massa in de springvorm en gelijkmatig verspreiden en aandrukken, neem de achterkant van een lepel hiervoor want het is heet! En dit gaat  in de hete oven, en ongeveer 10 minuten bakken, laat de bodem afkoelen en doe de bosbessen erop. Voorbereiding van de agar ager volgens aanwijzingen op de verpakking Tofu crème, room kaas, yoghurt en suiker samen tot een romig geheel mengen. Voeg snel de agar agar eraan toe, roer nog even goed en giet het mengsel over de bosbessen op de taart basis. De taart in de vorm laten ten minste 2 uur, of bij voorkeur 's nachts in de koelkast. Net voor het opdienen, de kaneel op de taart strooien, Verwijder de springvorm, en snijd de taart in tien gelijke punten. En dan garneren met de resterende verse bessen en opdienen.

maandag 19 november 2012

Het juiste recept

Gebeden, kant en klaar, ik was een of twee weken geleden in een mandir, en hoorde vanuit de keuken, een aanroep! Oh Krishna laat het lekker wezen,laat het alstublieft smaken! ik kon haar Krishna antwoord op deze wel geven, volg het recept, neem de juiste hoeveelheid ingrediënten en volg de instructies. En houd de aandacht bij het koken (bhakti) en het gaat goed. En vooral weer naar het recept. De Gosvami's uit Vrindavana maakten met Raghunatha dasa Gosvami als voorbeeld. Maakte tegen ieder die bij hem kwam zijn pranama's, ik las ergens dat sommige van hen meer dan 1000 maal hun eerbetuigingen per dag brachten dandevats, pranama mantra's dat zijn dus de voorbeelden, maar vaker wordt verteld dit hoeft vandaag de dag niet meer, die regels zijn van vroeger! Wij zijn moderne gelovigen die vegetariër zijn, en diervriendelijk, en we dragen lederen schoenen, of deze nu van varkens of runderleer gemaakt zijn weten wij vaak niet, men mag geen dier doden, geen vlees ervan dragen, verkopen of verdelen, of bereiden? Hoe kan dit, de vellen van de mrdanga zijn van leer, maar ahimsa (geweldloos verkregen) van een natuurlijke dood gestorven koe, tussen haakjes de lievelingen van Sri Krishna, go = koeien, Govinda. En een truitje van katoen, is ook heel prettig, schapen vinden scheren ook niet altijd even fijn. Wat een opluchting, maar heeft u erover gedacht, hoe kan een Krishna bewuste vegetariër leren schoenen kan dragen? Het meest karma vrije antwoord is ze stonden naast de asbak, dat staat beschreven in het Srimad Bhagavatam , hij liep langs zag een doek, wikkelde deze om zich heen en liep verder, Dit staat ook in de Bijbel God legt wat je nodig hebt op de weg, men ziet wat kleding het past trekt het aan zo ook met voedsel, voedsel weggooien is verspilling, of het moet bedorven zijn,weggegooid voedsel is karma vrij, iemand gooit zijn deel weg! je koopt het niet, het is niet voor u verbouwt, of geoogst, of gedood of zelfs maar bereidt. Maar wel weggegooid of verspild! AC Bhaktivedanta svami heeft er ook aandacht aan besteed, nu naar die conversatie verspilt u maar niets, en eet vooral uw bord leeg.

Madhura, Krishna zijn geboorteplaats.


Madhura is de geboorte plaats van Heer Krishna, the incarnatie van Heer Vishnoe naar de Hindoe religie. Deze plaats is religieus gezien heel belangrijk en ligt op de westelijke oever van de rivier de Yamuna in het district Uttar Pradesh. Minder religieus is het feit dat Mathura een industrieel gebied is in deze huidige tijd Madhura ook bekend door de Madhura School of Art, deze stond onder de bescherming van den mecenas keizer Ashoka. Voorbeelden hiervan zijn de Boeddha beelden van dit tijdperk. Er is een breed scala van industrieen gevestigd in Mathura zo ook de Indiase olie compagnie. bron Indian videa

Chandragupta (320 to 550 CE) de gouden era van India


Chandragupta (320 to 550 CE) Chandragupta de Magadha koning, en de eerste heerser van Gupta-dynastie trouwde met een Lichhavi prinses, Kumardevi die hem het Ganges bekken in bezit gaf, en hem in staat stelde om de ​​greep om de gehele Ganges rivier-bekken in zijn bezit te nemen Het belangrijkste watergebied van India om dat hier het grootste handels gebied van India was, Hij heerste meer dan tien jaarin Noord Centraal India, met als hoofdstad Taliputra, dichtbij het huidige Patna in Bihar India. Na zijn dood, volgde Samudragupta hem op. En ruste niet voor hij, bijna geheel India veroverd had.Zijn regeer reriode kan men beschrijven als een militair campanje (ook het gouden tijdperk van India genoemd). Pikant detail hij veroverde ook geheel Bengalen, en veel staten in wat nu Nepal wordt genoemd, dit waren allemaal, kleine koninkrijken of stammen. En bijna al de nazaten van familie's uit het Srimad Bhagavatam hebben aan hem belastinggelden betaald (giften). Hij veroverde ook Madura (wat ook een deel van het huidige Java kan zijn geweest, het legt los van Java door een smalle zeestraat).Madhura is de geboorte plaats van Heer Krishna, the incarnatie van Heer Vishnoe naar de Hindoe religie.

Asvamedha herdacht.


De ashvamedha,een offer van koningen,hierboven een munt ontworpen door Samudragupta, om de Ashvamedha offering te herinneren, een soort gedenkpenning. De afbeelding aan de linkerzijde met het paard en aan de andere kant de koninging met de rituele benodigheden. Hieronder een afbeelding die een gebeurtenis beschreven in het Ramayana weergeeft, een Ashvamedha offering. Al aanvulling om te te onderstrepen dat dit een heel oude rituele gewoonte is door koningen uitgevoerd en hun echtgenote's. De echtgenote's de koninging en twee bijvrouwen, voerdenden een groot deel van het zuiverings ritueel van de Ashvamedha offering uit.

Daadkracht, wat u zegt kan ook waar zijn.


Daadkracht is de oplossing, men kan afwachten wat er gaat gebeuren omdat men denkt, meer verondersteld dat het onvermijdelijk is, en toch wel gebeurt. Op zijn Nederlands bij de pakken neer blijven zitten, niets uit je handen laten komen, en waarom? Diep in ons zit de criticus, de roddelaar van dat kan niet, bijna onhoorbaar maar toch. Deze analyticus in ons dagelijks leven, laat het dan afweten. Dit noemt men in sanskrit of Hindi manasah, de geest vertaald, alles wat wij doen wordt door deze analyticus afgewogen, zoals vluchten of vechten! Vechten kan ook inhouden, u verbaal weren. Dus op welke wijze manier te reageren, hoe het goed te doen, dat zit ook in uw levenservaring, opvoeding,programma. Maar, u moet dit wel naar boven blijven halen, oefenen, iets voor bereiden, betekend er van te voren aan denken, opschrijven, van hoe of wat ga ik het doen, net zoals beleefd zijn. Na een maand goedemorgen, en gaat u voor als voorbeeld, komt u beleefder over, en daardoor daadkrachtige manier. Men moet naar u luisteren, want u laat de ander al geen kans u op uw taalgebruik uit te sluiten,te discrimineren.
Laat u niet inpakken door slogans, een slogan is bijvoorbeeld, melk moet! Nu dit is achterhaald, er zijn duizenden, miljoenen veganisten, die na de moedermelk, nooit meer zuivelproducten, hebben gegeten of laat staan gedronken. Dit komt vanuit die analyticus die het weer laat afweten, door de meningen van anderen! A, men weet dat er veganisten zijn, die onderzocht zijn op botdichtheid op hogere leeftijd, wat bleek. Deze vrouwen hadden een zeer goede dus hogere botdicht, dan leeftijdgenoten in het algemeen. En medisch bewezen, vegetariërs 45% tot 60% minder kans hebben op kanker, 65% werd ook al neergezet, maar ondanks deze rapporten van gerenommeerde instellingen, blijft dat stemmetje van ik ben het zo gewend, mijn vader deed het, zijn vader deed het. Maar waar reed er toen een autobus? Hoeveel auto's stonden erin de straat? En met nadruk deze aten niet elke dag vlees! Geen geld voor tabak of alcohol,en vooral geen witte suiker. Echt u hoeft niet alles te kopen,of aan te nemen omdat een ander dit verteld, maar dat deed u toch al niet? ANP nieuws! Teksten als 'Roken is dodelijk' of foto's van zwartgeblakerde longen kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben, waarschuwt onderzoeker Gjalt-Jorn Peters: 'Mensen die er niet van overtuigd zijn dat ze kunnen stoppen met roken, kunnen wanneer ze bang gemaakt worden in de defensie schieten en daardoor meer gaan roken. Dat kan niet de bedoeling zijn.' (anp) De eis van de Europese Unie dat er per 18 november alleen nog zelfdovende sigaretten mogen worden verkocht, stuit op kritiek. “Er is sprake van schijnveiligheid.” Patatverbod Amsterdam gaat niet door

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen