vrijdag 25 januari 2013

De FDA verbood Aspartaam E951 al in 1980

De kunstmatige zoetstof aspartaam, ook wel bekend als E951, wordt veel gebruikt in zoete lichtproducten en frisdranken. De zoetstof werd in 1965 ontdekt door G.D. Searle, een bedrijf dat later werd overgenomen door Monsanto. Vanaf 1977 was Donald Rumsfeld algemeen directeur van G.D. Searle. In 1980 concludeerde de Amerikaanse Food and Drugs Administration op basis van een onderzoek door drie onafhankelijke wetenschappers dat aspartaam hersentumoren kan veroorzaken. De FDA verbood daarop het gebruik van de zoetstof. bron artikel en uitgebreider nieuws hierover http://www.niburu.nl/gezondheid/wat-doet-aspartaam-met-je-lichaam-video.html

Goed of fout. Een reactie op een blog

Ik ben het met u eens wat Sanatan dharma betreft, maar de scheiding in het artikel tussen de doelstellingen van Iskcon, en uw eigen commentaar hier op had wat duidelijker gekunt. Hindoeïsme is de vlag, term die alle manieren van Godsbeleving dekt en de yoga, tot en met het onpersoonlijke brahman.En dat is ideaal voor een grotere spirituele belevenis, de rijkdom van de Veda, India zijn traditie van vrijheid van het voorgaande.. Wat goed en fout is wordt meestal bepaalt door het geweten, dat reageert op wat men hier over geleerd heeft en innerlijk mededogen. Men kan over zulke signalen van de ziel heen gaan van compassie of mededogen maar dit verhard hoe men reageert, denkt, de compassie verdwijnt. Wat door de tv en nieuws toch al teveel gebeurt. Ik kan een voorbeeld hiervan geven. Een vrouw bezoekt een slachthuis, daar voelt zij afschuw, afkeer, wat gebeurt! Zij heeft haar brood meegenomen belegt met salami, met tegenzin eet zij dit op, een ander in dezelfde situatie raakte het echter niet meer aan , dat brood verdwijnt in de prullenbak. Die persoon wordt vegetariër! De vrouw die het broodje toch op at eet nog steeds vlees, omdat zij de afkeer overwon, (zintuigen naar de Bhagavad Gita) En het dan later toch wel moeilijk is zonder of alleen vegetarischt te leven. Hoewel het eigenlijk toch wel beter is. Zo wordt een natuurlijke reactie teniet gedaan. Men heeft bij zichzelf het natuurlijke denkpatroon verstoord.

Srila Hari das Thakur full movie!!

Gundicha tempel proccesie, ratha yatra.Video unieke opname"s

Art of India Narasimha

Prachtige beeltenis van naraSimhadeva, zie ook de patina prachtig ook heel apart is de vorm, van de mond, sterk en duidelijk vorm heeft.

Art of India in the Musée Guimet Narasimha Art periode Chola dynasty Art van Tamil Nadu Met dank aan Wikipedia voor de foto e informatie

NaraSimha in Mayapur plus foto

NrSimha in het water van de Ganges, bijna was deze helemaal onder water gekomen, Wat mij opviel is dat er beschreven staat dat waar de tempel staat,deze eilanden in de vorm van een lotus liggen of lotusblad regelmatig onder water komen te staan. Ik dacht in de Caitanyacaramrta.
Maar het is een prachtige foto, Luctor et emergo Ik worstel en kom boven! Een toepasselijke spreuk voor deze gebeurtenis.

donderdag 24 januari 2013

Bhakta Prahlada video, Ohm namoh narayana

Bhakta Prahlada 1967 (Condensed Version) English Subs

 Link,naar meer informatie over Bhakta prahlada

bhakta prahlaad video

bhakta foods.

Gezocht op bhakta foods,Ongeveer 808.000 resultaten (0,28 seconden) vankruidenier tot niet etaande of in aanbouw zijnde sites,ook het bhakta handbook werd hieronder gevonden.

bhakta-vatsalaḥ. Śrīmad Bhāgavatam 10.49.9

Naar zijn bhakta's gecompassioneerd. bhrātreyo bhagavān kṛṣṇaḥ śaraṇyo bhakta-vatsalaḥ paitṛ-ṣvasreyān smarati rāmaś cāmburuhekṣaṇaḥ SYNONYMS bhrātreyaḥ — broer zijn zoon; bhagavān — the Supreme Lord; kṛṣṇaḥ — Kṛṣṇa; śaraṇyaḥ — the giver of shelter; bhakta — naar zijn devotie's; vatsalaḥ — compassioneerd; paitṛ-svasreyān — de zonen van zijn vders zuster; smarati — herinneren; rāmaḥ — Lord Balarāma; ca — en; amburuha — zoals lotus bloemblaadjes; īkṣaṇaḥ — wiens ogen. vertaling Kan mijn neef Krishna de Allerhoogste heer en de gecompassioneerde toevlucht van zijn toegewijde nog steeds de zonen van zijn tante herinneren, en doet de lotus ogen ( zoals lotus bloemblaadjes) Raam dit ook? petals zijn de bladeren van de bloem zie ook de vorm hiervan.
Does my nephew Kṛṣṇa, the Supreme Personality and the compassionate shelter of His devotees, still remember His aunt's sons? And does lotus-eyed Rāma remember them also?

woensdag 23 januari 2013

DIY, Scrapbook mini workshop ,.

layout_5 zee

Dit is een template een voorbeeld, dat u maakt voor uzelf om te zien of de foto’s en extra embellishment goed liggen, en of het bij elkaar past.Ik heb deze ondergrond in paint gemaakt en de backgrond kleuren zijn geel en grijs. op de rosé vlakken komen de foto’s. Zie aan de linkerzijde ook de titel en onder de hoofdfoto komt de beschrijving wat men ook de journal noemt, een beschrijving.ik heb op basis van deze ondergrond, vaktaal is background een eenvoudige scrapbook pagina of journal gemaakt.

 

Die heb ik ook met paint het tekenprogramma van Microsoft wat er standaard bijzit, bij Windows zit het er nog bij en voorgaande versies van deze software.

Appels is de titel geworden, ik heb een foto gebruikt en die is zoals te zien op verscheidene manieren erin verwerkt, . De tekst van de Malus latijn voor appel komt van Wickipedia.Ik ga ervan uit dat de beelden het een stuk verduidelijken. Wat een scrapbook is. Het is leuk om het fotoboek mee te bewerken, of al die losse foto’s op een manier en duidelijk beschreven waar en wat er gebeurde toen u die foto’s nam dan blijven die momenten ook goed bewaard. Volgende keer plaats ik een journal of scrapbook pagina met als onderwerp een van mijn bezigheden. groeten Pieter.

template appel 50plus

dinsdag 22 januari 2013

In Acceptable Genes door Vasudha Narayana, genetische manipulatie van planten.

Ik las een stukje op iskcon news over genen manipulatie, nu de hindu religie is daar op tegen. De schrijver schrijft dat de hindoe dit onzuiver vindt. Omdat hij/zij dit niet ritueel kan offeren. Ik was hier altijd al op tegen, vanaf de eerste keer dat ik er over las, gemanipuleerd voedsel.  Een gevaar voor dier, plant en mens, rampzalig voor de biologische samenhang. Tegen God scheppings-plan! Gelovigen. God creëerde planten met zaad, mijd dus alles waar mee gerommeld is, genetisch gemanipuleerd.  Ook sinaasappels en mandarijnen zonder pit.
Zelfs dierlijke genen worden niet gemeden om in grassen, goenten en fruit te gebruiken. Koop is ook het advies van mij en vanuit iskcon news biologisch, en koop geen voedsel waar bet bij vermeld staat genetisch...., zoals vaak gebeurt bij mais en soja producten Onderaan het artikel een deel van het artikel in het Engels  In 1982 creëerden wetenschappers de eerste transgene stier Herman. Er werden genen in Herman ingebracht met het menselijke lactoferrine-eiwit, waardoor hij dit eiwit in zijn melk kon maken. Maar omdat Herman een stier was kon hij geen melk krijgen en de wetenschappers moesten wachten tot Herman kleine koetjes kreeg. En zijn nakomelingen leverden inderdaad melk met het lactoferrine-eiwit. Het eiwit was goed voor de mens en de wetenschappers proberen nu meer soorten eiwitten op deze manier te creëren.


                  Wat zit er in uw eten?


/what_if_your_prasadam_is_genetically_modified bericht Iskcon en daaronder Vasudha Narayana I think it is safe to say that we as devotees share these same concerns and would have the same reactions. It is already complex enough for many of us to try and insure the purity of the foods we cook and offer to the Lord, hence the need and responsibility for us to make sure we educate ourselves on this issue. In Acceptable Genes door Vasudha Narayana In Acceptable Genes, distinguished scholar Vasudha Narayanan approaches the question of GMOs as it relates to Hindu ritual/offering in her essay “A Hundred Autumns To Flourish”. Her approach is generally liberal, leaving open the potential reality that GMOs may have many positive social benefits, and that across the Hindu diaspora there is enough flexibility also to comfortably incorporate GMO foods into one's daily diet. When it comes to the question of the formal ritual of offering food, she reasons that for most Hindus, the question of the purity of the food being offered would override any convenience or potential benefit of its being genetically modified, especially in terms of inclusion of animal genes. She writes: The hot button for many Hindus would be the introduction of what is regarded as animal genes into vegetables, fruits, or grains. If the origin, however remote, is an animal, then the modified food would be considered “impure.” link naar het artikel http://news.iskcon.com/node/4488/2012-07-05/what_if_your_prasadam_is_genetically_modified
 bronnen  in het Nederlands
 http://hiddenfj.home.xs4all.nl/subdir/Artikel%20G/G09ex.htm

http://www.volkskrant.nl/achtergronden/dossiers/355036446.html?history=/i350020143  
 rijkelijk gevuld met informatie,ook over aspartaam
 http://www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=1147

Wat zit er in uw eten?

Festival in Afrika

Door Parasuram das, vertaald door bhakta Piet(er) De video is opgenomen in Nairobi in de jaren 90s. Tribhuvanath prabhu en zijn team organiseerde dozijnen festivals in Oost Afrika. Afrika is geen eenvoudig land zelfs op een festival kan nog van alles mis gaan, na de kirtan. Wij waren aan het inpakken en er werd prasadam verdeelt kichori in plastic zakken, de toegewijden vandaar wilde de melk in kleine kartonnen pakjes niet uitdelen, en de mensen werden boos en wij werden bekogeld met een regen van stenen verdreven

De Pag/ Distar/ Tulband

De Sikh tulband, beeft u zich wel eens afgevraagd hoe men deze omdoet? Nu klik op deze link en u ziet een foto reportage in PDF formaat in het Nederlands En ook het hoe en waarom van deze tulband,hier een intro De Pag/ Distar/ Tulband We dragen de pag gedeeltelijk om ons lange haar te bedekken en ook uit respect voor God's schepping. Het is een symbool dat heilig is aan ons geloof en onze Goeroes hebben ons opgedragen het te dragen.

srisriRadhaGiridhari tempel Auckland New Zealand

Een prachtige tempel naar de foto's, zie die prachtige boog boven de deiti's van Radha Giridhari, en GaurangaNitai. De foto van NrSimha deva is genomen op Zijn verschijning dag 2012

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...