maandag 11 februari 2013

Yajur Veda, Katha Upanishad, Part One, Chapter II, 10

Vertaald door Bhakta Piet(er) Giften in geld, met materiele giften kan men geen eeuwigheid verkrijgen, deze zijn niet blijvend naar de Yajur Veda, dit wordt hier uitgelegt door een van Mahajana Yamaraja, en waarvan Bhisma deva ero ok een, dat zijn degene die de geschriften met autoriteit kunnenverklaren. (dit staat ook in de (Iskcon boeken zo vermeld over de mahajana's) Dit in het verband dat er vaak wordt gereffereerd naar deze geschriften om meer donatie's te verkrijgen, zoals als men goud geeft voor een tempel te bouwen gaat men naar Krishna, dit moet men dan wat letterlijker nemen , het is van origine het gewicht van de persoon in goud. De Parsi's in India doen dit nog, maar dan in zilver. Het resultaat is dat de zonde's wegzijn, zuiverings rituelen valt dit dan onder, karma kanda, punyaam men doet activiteiten die to een hoger spiritueel leven moeten leiden, hemelse planeten, hogere positie op die planeten. Zoals verklaard in Bhagavad Gita zoals die is, door Krishna bewustzijn toe te passen kan men zich spiritueel verheffen door een geboorte op een hemelse planeet, daar een koning worden of een rijke welstellende familie en daardoor kans krijgen om yoga te gaan doen en zo meer vooruitgan te kunnen blijven maken, of in een een arme brahmaanse familie geboren zoals Sri Krishna Caitanya Mahaprabhu. Yama vertelde: Ik weet dat de schat (rijkdommen) als het resultaat van actie niet eeuwig is. Want wat eeuwig is kan niet verkregen worden door het niet eeuwige. Ik heb de Nachiketa pooja uitgevoerd met de hulp van niet eeuwige atributen en verkreeg deze positie welke alleen relatief eeuwig is. know that the treasure resulting from action is not eternal; for what is eternal cannot be obtained by the non-eternal. Yet I have performed the Nachiketa sacrifice with the help of non-eternal things and attained this position which is only relatively eternal. Yajur Veda, Katha Upanishad, Part One, Chapter II, 10

zondag 10 februari 2013

Tofu Of tofoe perikelen.

Tofoe perikelen bijna iedereen kent tofoe! De witte blokken zijn tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar ook in de supermarkt. Tofoe is gemaakt van sojabonen die bijna net als kaas wordt gestremd. De soja bonen worden als een dikke pasta n een soort blokken geperst. je hebt harde en zachte tofoe, bijvoorbeeld tempeh met de sojabonen er nog gedeeltelijk in is hard in vergelijking met het bekende soja of tofoe blok. Tofoe is een caloriearm en eiwitrijk product dat alle essentiƫle aminozuren, mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en vitamines als B1, B2 en B3 bevat. Minder bekend is dat tofoe isoflavonen, deze helpen prostaat en borstkanker te voorkomen. en vermindert menopauze klachten zoals opvliegers ( u kan hier ook gember bij gebruiken). Ook de kans op hart en vaatziekten verminderen door tofoe in plaats van vlees of vis te eten. Tofoe is geopend goed te bewaren in de koelkast, doet u dan wel de tofoe in water net als in het pak! U kan het ook invriezen, dan blijft de tofoe ongeveer 3 maanden goed, de tofoe wordt er wat cremig van. En is dan goed geschikt voor bijvoorbeeld een shake van te maken of toetjes. Als tofoe rozig is dan is deze bedorven.Stevig van structuur leent zich goed voor bakken en wokken.------------------- Tofoe zit meestal in plastic verpakt met water open het pak dan ook boven een schaal of de gootsteen. En snijd het dan in repen of blokken, tofoe leent zich goed om te marineren, de truc is dit wat langer van te voren te doen, en de tofoe voorzichtig eerst wat droog te maken.----------- Ik las een artikel van een antropologisch onderzoek wat ging over welvaart ziekten, door het veranderen van de gewoonlijke voeding. Dit soort resultaten verkrijgt men vaker, deel ik u alvast mede. De bevolkingsgroep leefde hoofdzakelijk vegetarisch en kon geen borstkanker en meer. Door deze vlees gingen eten, bleek dat deze voorheen niet inheemse, onbekende ziekten aldaar steeds meer opkwamen. Denk eens aan het eind van de 2e wereldoorlog toen gingen de mensen hier wittebrood eten, gebleekte bloem. Daardoor begonnen de welvaartsziekten, soortgelijk net als in China door de geslepen rijst (witte)een oogziekte op te komen door een vitamine gebrek. - Nog wat aanvulling van Wikipedia Gezondheid Tofoe is echter geen bron van Vitamine B12, hoewel het in supermarktproducten soms kunstmatig wordt toegevoegd. Uit onderzoek van de universiteiten van Loughborough en Oxford uit 2008 bleek dat er een relatie zou zijn tussen het meer dan gemiddeld eten van tofoe en geheugenverlies en dementie bij met name mensen van 68 jaar en ouder[1][2]. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat consumptie van tempeh, een ander sojaproduct, juist tot verbetering van het geheugen lijkt te leiden.

Divali wereldwijd druk bezocht!

het lichtfeest Divali werd weer over de hele wereld gevierd. In Engeland kwamen meer dan 350000 mensen bijeen om het lichtfeest te vie...