vrijdag 15 maart 2013

Bhakta betekenis.

dienaar of toegewijd aan God (sankrit),wordt ook als naam en achernaam gebruikt. Er is ook nog guru bhakti, men vereerd de guru (guru verering).

Prāyaścitta woord voor verzoening

Prāyaścitta : प्रायश्चित्त) is het hindoe woord voor verzoening en samen met vyavahāra (legale procedure) en Acara (gewoonterecht) vormt de dharmasatra. Het is het woord dat gebruikt wordt voor het gedeelte van de Hindoe wetgeving en de dharmaśāstra, het heeft te maken met wat als zonde naar plaats en tijd wordt beschouwt, de vernietiging van de zonden. Het "duidt een handeling of rite aan ... bestemd voor de vernietiging van de (specifieke)zonde." [1] Hoewel de zonden vaak worden bestraft door de koning en door juridische procedures, wordt het beschouwd als een andere kant van de wet. (i.v.m. slecht karma, incarnatie) Voorbeelden van handelingen rite's voor verzoening en zuivering In zak en as lopen (met as insmeren gebeurt ook tijdens rouw rituelen) zich met takken slaan naar een heilige plaats gaan (te voet en niet met een vliegtuig noot van redactie) In Europa is dit ook bekend, pelgrims tochten, alleen water en brood, geen zoetigheid alleen om dichter bij god te komen. En ook penitentie. Wat onder zonde valt verschilt per tijdperk en land en ook naar maatschappelijk klasse, de hoofd misdaden zijn meestal gelijk. het is vaak het taalgebruik dat verhindert de stof snel te begrijpen. Dharma wat te doen, zie ook sanaatan dharma sana(a)tan betekend eeuwige plicht, naar de uitleg van diegene die Sanaatan dharma zelf toepassen in hun dagelijkse leven. *Is de goden vereren, onze plicht. De God dienst verandert niet, maar de opvatting over dharma, wat er wel of niet toegestaan is. eigenlijk mag men niets veranderen, een ritueel voorbeeld een Indiaas huwelijk er worden 4 bamboe stokken neergezet, dit is voor de eigen woning en het eerste (eigen) vuur, naar de oude geschriften vraagt de leerling toestemming om te trouwen, en of een een eigen vuur (offeringen, agni hotra) te mogen doen (een eigen huishouding beginnen), voor de puja of pooja. nu daar moet men verse bamboe voor gebruiken!Maar deze was niet verkrijgbaar indertijd en hiervoor heeft men een vervanger voor genomen, maar nu kan men wel aan verse of groene bamboe komen.Maar men weet dit dan niet meer, eigenlijk is het dan al ingeburgerd! Maar, dit ritueel kan wel origineel gedaan worden tegenwoordig, en goed worden uitgevoerd maar men gebruikt op zijn Nederlands een kunstboom ervoor en meer van deze surrogaten. ter afsluiting als men zijn trouwkaarten in India kan laten ontwerpen en maken, kan men ook meer geld voor de attributen voor de puja of pooja uitgeven, en zelfs per vliegtuig laten overkomen.

Vals ego?

Wat bedoelt men met vals ego? U loopt op straat en het sneeuwt, later verteld u aan iemand dat het koud en nat weer is.Dat is uw valse ego.

They used to call him Jesus, Buddha and the chocolate box

Buddha and the Chocolate Box is een 1974 album by Cat Stevens. De titel kwam bij Cat Stevens op terwijl hij in een vliegtuig zat op weg naar een optreden, met een Boeddha in de ene hand en een doos chocolade in de andere hand. Hij kreeg ineens de gedachte van. Als het vliegtuig neerstort, sterf ik met als laatste deze twee dingen. En zit ik gevangen tussen het spirituele en materiële in. Dit album leunt naar het spirituele pad, en geeft een indicatie van de richting die Cat Stevens gaat volgen. Een lyric van Cat Stevens album Buddha and the chocolate. They used to call him Jesus. Long long time ago. They're still calling him Jesus don't you know? They crossed the wood, and hanged him a long time ago. They still misunderstand him, those who don't know And in the evening his love will lead the blind. In every secret corner there in your mind They called him Gautama Buddha- Oh long time ago He turned the world to order Don't you know? He used to sit, knowing Oh long time ago Where you and me were to going And in the evening his love will lead the blind. Ik vond dit terwijl ik het las in het kringloop centrum een aparte tekst, de LP en de hoes was jammer genoeg beschadigd, anders had ik deze alleen al voor de hoes gekocht.( Voor aan de muur te hangen). Ik vond de aanvullende informatie op Wikipedia en de fansite's

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...