vrijdag 28 juni 2013

Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden

Mat.19:6): ‘Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.' Dit gedeelte van het Nieuwe testament gaat over het huwelijk, men trouwt voor het altaar en legt een heilige belofte af. Dit is wat niet mag verbroken worden. Vroeger trouwde men eerst wel eens voor de burgelijke stand, omdat men dit als Christenen niet wettelijk vond.En men zo wel bepaalde materiele voordelen had. Wat heeft dit te doen met bhakti yoga? Nu als men trouwt voor de deti, doet men ook een plechtige belofte, vrata op zijn Indiaas die men niet mag verbreken,voor het oog van God de deiti, en Tulasi vaak.. Als men een belofte breekt wordt men er ongeloofwaardig door.En het treurige nieuws als daar de Tulsi plant bij aanwezig was, en men liegt in haar aanwezigheid gaat men voor eeuwig naar de hel. Vroeger zette men bij rechtspraak zich neer bij de Tulasi, omdat men dan wist dat men wel de waarheid moest spreken, men kan beter voor stelen of anders gestraft worden , dan liegen bij de Tulasi plant.

donderdag 20 juni 2013

U voelt zich veilig?

Alles is gebaseerd op u veilig te voelen.

Kijk naar de reclame zoals verzekeringen oude dag premie, schoonheid producten,inbraakpreventie etc - alles is gebaseerd op het gevoel van het is niet-veilig, het is niet-oké, zodat wij dat product aanschaffen wat ons die schijnbare veiligheid geeft. Veiligheid is namelijk een basisbehoefte van de mens. Maar wordt er niet meer ingebroken?                                            Is het pensioen fonds wel een garantie dat u er ook van kan gaanprofiteren?                                                                                      

Maar u weet dat u al veilig bent, dat alles goed komt en dat u altijd

gesteund wordt, maar heeft u andere , ja al andere keuzes gemaakt?
U bent gelovig. En u heeft gelezen, of gehoord over Parîkchit maharaja, die een zegen had gekregen dat hij wist dat hij over 7 dagen ja zeven dagen later zou sterven.

En hij werd gedood! Na die zeven dagen! Gevulde dagen, Gevuld met vertellingen, katha uit het Srimad Bhagavatam, achter elkaar door, dag en nacht door Sukadeva, en dit werd als voorbeeld verteld aan de wijzen door Sutadeva gosvami.
En  heeft u u  ook zo een zegen gehad? Pardon, U gaat naar een nieuwe cursus? Voor het werk! Kinderen naar de hogeschool gestuurd, om wat te leren?
Maar die zin, of doel van het leven dan?
Damian Veelenturf (8) verongelukt op vakantie in Turkije
In Winsum is zaterdag geschokt gereageerd op het verongelukken van een achtjarige leerling van obs Tiggeldobbe in Turkije. Damian zat in groep 5b en is tijdens een vakantie omgekomen. En tientallen..................

vrijdag 14 juni 2013

De tuinboon door de eeuwen heen.

De tuinboon (Vicia faba) Het is de enige eetbare boon die van nature voorkomt in Europa! En wordt hier al lange tijd gecultiveerd en verbouwt voor de menselijke consumptie. De familie waar de tuinboon toebehoord binden stikstof uit de lucht en zijn daardoor ook zeer geschikt als groenbemester en voor het produceren van plantaardige compost.
Geschiedenis: Tuinbonen werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten Israel legt ten opzicht van Nederland aan de overzijde, dus aan andere kant van de Middellandse zee. . De bonen waren in die tijd echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. We kunnen dus aannemen dat de tuinboon door Jezus en zijn familie ook gegeten werd, maar wel onder een andere naam dan wij hier de boon kennen. In Europa werdt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt de tuinboon traditioneel met bonenkruid (Satureja_hortensis)gegeten voor een betere vertering. De tuinboon bevat L-dopa, Levodopa (generische of stofnaam) en deze natuurlijke stof helpt bij het bestrijden van de symptonen van Parkinson. De mensen aten vroeger vaker tuinbonen dan nu, kan u wel aannemen. (U kunt er ook een lekkere dahl van maken). Ik las dit en aangezien ik een voorkeur heb voor tuinbonen, vraag niet waarom. En toen heb ik dit artikel geschreven. Hieronde een foto van het bonenkruid Satureja_hortensis
Een tip voor de tuinbonen, een kaas sausje erbij, wat bloem, kaas schaven of raspen, een belegen kaas voldoet, en een theelepel gedroogde rode peper vlokken biber (en vergeet het bonenkruid niet). Dat erover heen en offreren, betekend aanbieden en ook offeren. De bloem eerst tot een papje masken zonder klontjes dan in de kokende melk 2 a 3 koppen vlam laag en er door heen roeren met een met een vork of mixer, dan de kaas en vooral voortdurend blijven mengen erbij. Als u er een heeft zet er dan een vlam verdeler onder, ook een warmhoudplaatje voldoet prima. Ps de dahl van gedroogde tuinbonen, echt oosters is een hele fijne afwisseling, en met een religieus achtergrond. PS Ik heb een deel van de informatie van verscheidene wiki’s en met de zoekmachine https://ixquick.com/ en deze gecombineerd, en ook aangevuld, zelfs gekruid met mijn eigen kennis over het onderwerp! Bhakta Piet(er)

zaterdag 8 juni 2013

Mie met tempeh en paksoi, door bhakta Pieter

  • 350 gram tempeh
  • 1 paksoi
  • 3 el kokos (even roosteren)
  • 1 tl sambal of biber (pepervlokken)
  • 300gram mie zonder ei
voor de marinade
  • 2a3 el Soja saus manis
  • 1steranijs
  • 2 a 3kruidnagelen
  • 1tl koriander poeder
  • gedr of verse basilicum
  • 1 tl komijn gemalen of stampen en roosteren
  • 1eetlepel maizena
  • 2.5 cm gember stampen
  • 1 el rietsuiker
wat water, en ook de mie naar de gebruiks aanwijzing opzetten.
De steranijs met de soja en kruidnagelen met het beetje water opzetten in een wok of braadpan (voor de dikke bodem) wel de soja saus erbij en de koriander, ondertussen de maizena tot een papje en even apart houden. De komijn die gestampt is en geroosterd heel licht tot deze net begint te ruiken. Of dan altijd van het gas af voordat de komijn verbrandt, of blussen of meteen de andere kruiden, natte specerijen erbij doen een scheut olie kan ook!. Na de komijn begint te ruiken, Wij gaan weer verder met ons recept, er komt tijdens het roosteren  ook een lichte rook vanaf, meteen de gember bij de komijn, alles bij elkaar de kruidnagelen kunnen ervoor de meeste er al uit! Dan nog de rietsuiker. Het moet papperig worden. Dan de tempeh erbij en even meebakken  in de marinade (boemboe), dan pas de sambal of biber erbij doen, flink blijven omscheppen . Van de paksoi de bladeren losmaken ,of  in grove stukken snijdenen en alleen blanceren en met de maizena even in de niet gewassen wok, (keukenpapier erdoor of doek) en roerbakken, echt alleen tot het  heet is! Dus een a 2 minuten de nestjes mie uitgelekt op het bord en de paksoi ernaast en dan de tempeh. Let op als de tempeh te droog wordt kunt u er een of twee eetlepels water bijdoen. U kan de kokos rasp over de paksoi strooien. En offreren een eigen recept met wat truuken uit de Chinese keuken Bhakta Pieter

vrijdag 7 juni 2013

Recept Brood zonder kneden. video

brood zonder kneden

Men heeft alleen een gietijzeren pan hiervoor nodig, en een oven. Naar deze methode, kost het brood maken weinig moeite u moet er wel opletten dat men een dag van te voren het deeg moet klaar maken. Nodig 450 gram bloem en een vierde theelepel droge gist,zout, en een mengkom. De hoeveelheid gist lijkt niet echt veel, als u ervaring er mee heeft, deel dan uw ervaring met ons. Dit kan hieronder.

donderdag 6 juni 2013

Spirituele groei

India, land van De heiligen koeien, mantra's Ohm hoem, Ohm sri Raam dje Raam Djee djee Raam. Ohm mani padme hoem. Haree Krishna Haree Krisjna Krisjna Krisjna Haree Haree Haree Raam Haree Raam, Raam Raam Haree Haree. Ohm namah Shivaya soham sohamm. En veel meer heiligen klanken, en gebeden. Tempels, de bellen en geur van wierook, de crematie vuren aan de oevers van de rivieren. Een land van tegenstellingen
 
&&&
    
Wanneer u een heiligen plaats bezoekt, is er meestal wel een tempel, of een graf, zelfs een bron kan met een geschiedenis verweven dit tot een heilige plaats gemaakt hebben. Een bekende heilige rivier is de Ganges in India. Over deze rivier wordt verteld dat Heer Vishnu zelf haar vereerbaar vindt. En dat een paar druppels ervan iemand al bevrijden van al zijn zonden. Heiligen plaatsen staan ook bekend dat deze veel spirituele kracht, energie geven. En dat voor deze bezoeken meteen geld, dat de tijd die men eraan besteed door zo een bezoek, een opoffering, ascese is. En dit eeuwig blijft . Dit staat  in bijna alle heilige geschriften! En geeft dus goede spirituele opbrengst, ook naar een kerk gaan*!                                                                               Dit buiten het zeer belangrijke feit om, dat deze plaatsen vaak duizenden  jaren en meer oud zijn, en om architectonische en historische redenen al meer dan de moeite waard zijn om te gaan bezoeken.
*Dat ook een kerk bezoek  eeuwige  waarde heeft, word door zelfs door de boeddhisten verteld. Dit geeft ook eeuwig blijvende spirituele vooruitgang.

Velen hebben ondervonden dat de beste manier om hun spirituele groei te versnellen is door het aan andere door te geven, door erover te praten Niet alleen haalt u het steeds  opnieuw bij u boven maar ook wat u wilt versterken in u leven. Maar u heeft ook de vreugde om samen te gaan met anderen die ook hun ware indentiteit willen laten ontwaken als eeuwige ziel, liefde en kennis. maar er is meer dat de vooruitgang bespoedigt! Men noemt dit de voet op het pad van dharma zetten. Eerlijk zijn en geweldloos in woorden en in daden, maar ook in gedachten. Maar zo een dier niet gedood hoeft te worden zo hoeft niemand zich als het spreekwoordelijke lam naar de slachtbank te laten leiden, voor alleen zinnelijk genot.
Vertrouwen dat lijden niet hoeft te worden voortgezet, hier op aarde of in een hel. Alleen door voorgaande al bereikt kan worden. Dat ieder element op deze aarde uniek moet zijn alleen al in onze gedachten, en geest omdat het niet vervangen kan worden.
zonder het weg te  nemen van een ander. Vertaald en bewerkt door Bhakta Pieter

woensdag 5 juni 2013

Recepten. Hartige muffins, yogi stijl vegetarisch, geen knoflook of ui.

oven 180 graden 25 a 30  minuten
Ingriedienten

  • 4  koppen   zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kop  water
  • 1 kop melk
  • ¾ kop  olie
  • klein blikje mais 150gram
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 groene pepers gehakt, wel de zaden en zaadlijsten verwijderen
  • 1 el gember vers gestampt het sap alleen.
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 halve afgestreken lepel zout.
  • Handvol gesneden verse koriander
  • ½ kop peen in blokjes
  • ½ kop erwten

 

1 kop gehakte spinazie (diepvries wel goed uit laten lekken) of een andere bladgroente, kop Chinese kool of sla.
Bereiding
Meng het water melk en de olie samen. Voeg door een zeef de bloem en andere ingriedenten toe, behalve het bakpoeder en de citroen. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is! Srtrooi het bakpoeder erover en dan de het citroensap. Lepel de mix in de muffin vormen en strooi wat sesamzaad en kokosrasp er  boven op door                                                                                                                                   Door Citra Devi

IPV de koriander kan u  ook dhania poeder gebruiken een kleine eetlepel, dit kan u zelf bereiden, u neemt koriander zaad het moet nog ruiken anders is het te oud. Even uitspreiden op een bord of theeblad en de zaden nakijken (lezen) of er geen steentjes tussen zitten, dan als ze erg vers zijn op een wit vel papier 2 dagen laten drogen en dan licht roosteren en malen! Er blijkt in de voorverpakte poeders, zelfs paardemest tussen te zitten en zelfs koeien mest en stof.En dit is geen oud bericht.

De Ratha

5329802623_12e8e62019_o foto jan smith

Deze wagen wordt elk jaar geschildert door Islamitische kunstenaars, de kleden worden al 10 jaar lang door Arif Ali met veel enthousiasme gemaakt vertelde hij.. Waar het nu precies weet ik niet maar ik kwam dit in een Islamitisch magazine tegen, en aangezien de foto op Flickr stond onder Creative common, kunt u de foto ook zien. en de link naar Jan Smith zijn foto collectie. 

http://www.flickr.com/photos/26085795@N02/5329802623/