zaterdag 24 augustus 2013

Dharma, in het kort een algemeen beeld van de basis.

Zolang men een een student (discipel, ook als kind is men student, vader en moeder zijn de guru), is zijn of haar eerste zorg ook het verwerven van kennis naar het onderwerp. En de ontwikkeling van zijn of haar persoonlijkheid te verwerven. Daarom, als student (discipel) moet men niets doen om het even wat de aandacht van het doel kan afleiden. Het handhaven van reinheid van lichaam, spraak, denken en handelen. De student moet vasthoudend zijn in het behouden van zijn geloften, Brahmacharya niet alleen celibaat maar ook sober en spaarzaam, ook met eten. De student (discipel) moet genoegen en voordelen voorkomen, volgens de geschriften zijn deze dagen voorbij. De student (discipel) moet nooit stoppen met het gebed,  en moet ook aan zijn ouders ( familie) zichtbaar respect betuigen, gelijk aan de diksha guru. Diensten, zoals de ouders hun bed opmaken, het huis schoonmaken enzv moeten ook worden uitgevoerd. Iemands leraren moeten worden gerespecteerd. De student (discipel) moet geen overhaaste beslissingen te nemen in het leven; Hij moet alleen beslissen  na raadpleging van de ouders en senioren die meer ervaring hebben in het leven dan hun. Zij moeten het  lichaam verzorgen door het regelmatige lichaamsbeweging. Wij moeten niet vergeten dat  niet alleen iemands ouders, maar de hele maatschappij  helpt  om te groeien. Zo, moet men dankbaar zijn het hele leven lang en die dankbaarheid actief tonen, wanneer zij na voltooing van hun studententijd naar vanaprhasta zich ijveren om  over te gaan naar de hoogste fase.
Dit is lopend vertaald, en geeft de basis van dharma weer, dit geld voor ieder die naar dharma leeft. Wat betreft de goede eigenschappen, die kan men aanleren door meditatie. De gerealiseerde kan zijn gedachten wanneer die afwijken van het doel, zoals door zijn guru geinstrueerd is, de aandacht van onzuivere matariele gedachten terugbrengen naar het heilige doel. Ten eerste door de mantra of heilige namen. Maar vooral door de voorbeelden uit de geschriften te leren begrijpen. Sober, soberheid is geen armoede! Teveel praten over wereldse onderwerpen kan pas worden vermindert als u hetzelf waarneemt. Daarvoor zijn er oefeningen van een uur tot een ochtend zwijgen per dag. Dit is ook goed om de waarneming te versterken.Het verhoogt de rust en concentratie tijdens de meditatie, dankbaarheid uiten, maakt u ook positiefer, onthoud de goede momenten en de giften die u  krijgt. Lekker weer is ook een gift, het zat mee vandaag, een glimlach! Giften, toon uw dankbaarheid door deze goede momenten op te schrijven. Maar lieg niet tegen uzelf, als u niet enthousiast was, vraagt uzelf dan af waarom! Maak er geen anartha van, dat is een slechte gewoonte of negatieve onderliggen gedachten. Als er ergens te weinig mensen voor zijn de afwas, afruimen, toiletten nakijken, help dan zonder dat men u eerst vraagt, ook op uw werk. En ook domme vragen bestaan niet, onachtzame wel, dit in het verband dat een vraag in lijn van het onderwerp, die nooit dom kan zijn. Domme antwoorden bestaan wel.
Hoe gaan de gedachten heen en weer, na het lezen van zo een onderwerp. Een discipel moet het u als niet geinitieerde niet, neem ook nama bash, daar is voor een niet geinitieerde overheen te komen voor een geinitieerde niet. De laatse moet dit gelijk naar de instructies van de guru en acarya's doen. Nama bash is met overtredingen, een overtreding is bvijvoorbeeld nonchelant de japa meditatie te doen, als er staat voor vier uur in de ochtend is het niet vier uur in de middag. En minimaal een granthi per keer, een granthi is vier ronden, op de japa mala achter elkaar door ( onderricht van Hari Dasa Thakur) . Als u er een per dag doet is dit ook goed.

vrijdag 23 augustus 2013

Foto journal , beelden uit DenHaag

Ik was aan het wandelen, en deed wat Harinama en besloot bij Vaisnovi even te gaan kijken of die wat nieuws had. En ik had geluk allemaal nieuwe beelden van Raan en Radha Krishna en heer Siva. Een gouden Radha Krishna paar stond daar ook te pronken. De rijk geornamenteerde Sri Krishna met fluit stond eerst in de etalage, en ik nam meteen de gelegenheid te baat Hem op de foto vast te leggen. Haribo Bhakta Pieter.Vaisnavi winkel
Vaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelfoto's uit en in denhaag 912Vaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkelVaisnavi winkel
Mee

Meer Nrsimha deva verering, more NrSimha. Photo

8D4EAC47-C4D2-4750-9323-40B10030C73C

Onder staat in het Sanskrit overal is NrSimha om u heen onder en boven en in het hart.

parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Ik las u kan God overal zien, dat was nog bescheiden uitgedrukt.

765FDEFF-D139-4C3B-87C8-52DF1F10FA2D

namas te narasiḿhāya
prahlādāhlāda-dāyine
hiraṇyakaśipor vakṣaḥ-
śilā-ṭańka-nakhālaye

ito nṛsiḿhaḥ parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Meer Damodar, more Damodar photo’s

A9F250D5-0BC1-46B3-A8D0-D93253EE6809

Damodare week, please more photo’s bhakta Pieter!

A7D23105-E29A-4DF6-94A3-6CD4BBABC05F

En wie is de jarige? Birthday cake

Damodar Ik ben de tijd.

2DDAE70A-DF77-482F-9752-9304892E77FC

Je kan God overal in zien, maar zo is het eenvoudiger het zelf ook te zien, de sloka Ik ben de tijd hier in te herkennen in een horloge.

donderdag 22 augustus 2013

Ouderwets recept van perziken op zware siroop.Door Bhakta Pieter

Perzikenpieterpasfoto op zware siroop 

    Neem een a 2 kg perziken breng water aan de kook en doet de perziken erin plus minus 10 minuten dan laat het vel makkelijk los. In koud water dompelen, alsof u tomaten blancheert. Dan pas de vruchten halveren en de pitten eruit halen ondertussen, als u dit al had gezien heeft u de siroop klaargemaakt. Voor een dikke siroop 2 koppen suiker op een kom water laten koken tot de suiker is opgelost en nog wat laten indikken. In de gesteriliseerde weckpot een laag halve perziken en u mag er dan 3/4 kop siroop bijdoen, als de pot vol is met kokend water aanvullen, weet u dit ook. De deksels en rubber er los op en dan in een laag water zetten op een rooster en aan de kook houden. Ik dacht 15 a 20 minuten, het is vaak 15 minuten maar een minuut os wat meer kan bij hard fruit geen kwaad, dan de deksel vastzetten met die ijzeren klemring. In de donkere kast en laten staan tot de kerst. De suiker hoeft niet echt voor het conserveren, het kan zonder, het smaakt al goed genoeg. Maar dit is een ouderwets recept van perziken met zware siroop in blik, en die verkopen ze niet meer.

Beelden uit mijn kinderjaren zweven aan het geestesoog voorbij, kom ik er ook nog op door die perziken, dat ik een heerlijk perziken ijs recept hebt Dat moet toch een keer geofferd worden niet? Voor wie geen vanille lust zoals ik eigenlijk, een pure carobe ijs sorbet met perziken en room, met een zelfgemaakte aardbeien saus. (geen nootjes want die worden gauw zacht, en als u niet erop kan wachten schrijf gerust Bhakta Pieter!

Graffity in Mayapur Mahaprabhu on the wall

Geld bron van bacteriën: maar ? Column

Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van Master Card.  Een oude religieuze oplossing is het muntgeld in wat azijn leggen! Bron de Bijbel plus de vaderlandse geschiedenis. De heren en dames van de door Mastercard ingehuurde onderzoeks instituut, vergaten dat de mastercard en andere bankpasjes vooral als deze een beetje slijten, kleine krasjes en dergelijke krijgen. En daarmee heeft u een even grote bron van bacteriën op zak.Maar dat de bron Mastercard niet echt onpartijdig staat tegenover cash geld en plastic pasjes is u wel duidelijk geworden.

Gedachten, kritiek. Column

Als wij als voorbeeld voelen: "Ze bekritiseren mijn geloof en denken dat ik dom ben om dit te geloven" betekent dit in het algemeen dat we overdreven vasthouden aan ons geloof dat we nog het lichaam zijn.

 

Denken of gedachten: "Dit geloof is goed omdat het van mij is. Als iemand dat bekritiseert, bekritiseert hij mij." Dat is eenvoudigweg gehechtheid en niet erg productief. Deze houding moeten we achter ons laten, Want we zijn niet de religie. Dat anderen vraagtekens zetten bij ons geloof betekent nog niet dat wij anders zijn, men bekritiseerd of zet zich af tegen het geloof op zich, op beelden, weergave van het nieuws. Wij vatten dit dan persoonlijk op, dit is ons valse ego of geest, manasah genaamd..

Ei vervangen

Vervanging van niet vegetarische producten of toevoegingen.

 

  • Voor een ei te vervangen kan men een :
  • halve banaan prakken
  • appelmoes
  • een aardappel geprakt
  • Lijnzaad weken, en in de blender of een eetlepel in 3 lepels water aan de kook brengen (10 minuten), de gelei toepassen als eieren
  • een eetlepel soja bloem plus een lepel water IPV een ei
  • Maïzena en Tapioca kunnen ook als vervanger dienen

De vervangers geven meer een zachtere structuur dan het te laten rijzen.

Maak in plaats van een cake eens een roomboterkoek, suiker meel en boter meer hoeft er niet in!

maandag 19 augustus 2013

Sri Shankare volledige werken in sanskrit pdf gratis

https://ia700501.us.archive.org/23/items/CollectedWorksOfSankara1910Edition/

Herdenkings editie wordt gezien als de standaard edtie van Sri Shankara zijn oevre, al zijn commentaren, als ook zijn andere werken.

The Works of Sri Sankaracharya [Memorial Edition]" - 20 volumes published in 1910 by Sri Vani Vilas Press, Srirangam, remains to this day the standard collection of the complete works of Sri Sankaracharya. It includes Sri Sankaracharya's major commentaries as well as his other works, as given in the list below

1. Brahmasutra-bhashya
2. Brahmasutra-bhashya
3. Brahmasutra-bhashya
4. Upanishad-bhashya, vol. 1: Isa, Kena [2], Katha, Prasna
5. Upanishad-bhashya, vol. 2: Mundaka, Mandukya, Aitareya
6. Upanishad-bhashya, vol. 3: Taittiriya, Chhandogya 1-3
7. Upanishad-bhashya, vol. 4: Chhandogya 4-8
8. Upanishad-bhashya, vol. 5: Brihadaranyaka 1-2
9. Upanishad-bhashya, vol. 6: Brihadaranyaka 3-4
10. Upanishad-bhashya, vol. 7: Brihadaranyaka 5-6, Nrisimhapurvatapani
11. Bhagavad-Gita-bhashya, vol. 1: chaps. 1-9
12. Bhagavad-Gita-bhashya, vol. 2: chaps. 10-18
13. Vishnusahasranama and Sanatsujatiya Bhashyas
14. Vivekachudamani, Upadeshasahasri
15. Miscellaneous Prakaranas vol. 1: Aparokshanubhuti, etc. [7 works]
16. Miscellaneous Prakaranas vol. 2: Prabodhasudhakara, etc. [25 works]
17. Stotras, vol. 1 [30 works]
18. Stotras, vol. 2 [35 works, plus Lalita Trisatistotra Bhashya]
19. Prapanchasara, vol. 1
20. Prapanchasara, vol. 2

voor de download pagina klik hier

zaterdag 17 augustus 2013

Jaya Jagatambe Ma Durga +video

Jaya Jagatambe Ma Durga
Jaya Jagatambe He Maa Durgaa
Maa Kaalee Durge Namo Namo
He Maa Durgaa He Maa Durgaa He Maa Durgaa
Jaya Jagatambe Maa Durgaa

Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om verering van Ma Durga, als Doerka op zijn Nederlands uitgesproken Jeeh jeej Ma Doerka, en het is jagat= universa, Jagat-ambe  fonetisch reciteren of zingen jee jeeej Maa Doerka Ma Doerka Jeehjee jakat ambee hee Ma Doerka Ma Kalii Doerka Namoh Namoh Hee Ma Doerka Hee Ma Doerka
Hee Ma Doerka
Jeeh jee jakat ambee hee Ma Doerka
Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm








vrijdag 16 augustus 2013

recept, basisrecept gevulde paprika, vegetarisch.

Ingrediënten paprika’s
Nodig een oven voorverwarmen op 200c de paprika’s 20 minuten erin, dan eruit halen, eventueel nog de zaadjes eruit halen.
Vulling authentiek is gekookte rijst met kruiden, mengen met twee eetlepels geknipte peterselie en de paprika ermee vullen. Er kan geschaafde kaas erdoor. Maar dan de paprika’s nog even warmen in de oven. Koud smaken ze ook lekker.
Ook authentiek, kook de rijst met Italiaanse kruiden en olijfolie, stukjes tomaat en vul hier de rauwe paprika’s mee, zet deze 20 minuten in de oven in een bakblik met een halve centimeter water erin ook weer de oven voorverwarmen! U kan hier feta doorheen mengen, dan hoeft u geen extra zout te gebruiken.
Bhakta Pieter u mag mijn recepten gebruiken voor niet commerciële doeleinden maar alleen met mijn naam vermeld erbij en adres van deze blog. (creative commom)

recept budget brocoli pasta ovenschotel 30 minuten

  • 300 gr macaroni liefst van de dag daarvoor.
  • struik broccoli 500 a 600 gram
  • 200 ml creme fraise of kookroom (lidl 60 cent)
  • 3 eetl olie
  • 2 ons kaas vegetariscg gestremd (halal kaas)
  • halve eetl italiaanse pizza kruiden

Bereiden, oven voorverwarmen 200 c kan ook in de gril. De macarini naar de gebruiksaanwijzing op het pak, de broccoli in roosjes, zes minuten in kokend water blanceren. De maccaroni van de dag ervoor in de koekenpan met de kruiden even bakken en dan de creme fraise of kookroom erdoor scheppen, als u de macaroni erbij maakt dan laten uitlekken en de room en kruiden erdoor mengen. Een ovenschotel invetten de macaroni erin de broccoli erop plus de kaas, in de oven houden tot de kaas gesmolten is, De halal kaas is meestal vegetarisch gestremd en erg voordelig scheelt 4 a 5 euro op de kg met de markt, of het vegetarisch gestremd is staat erop vermeld.

recept, basis bereiding guacamole.

ingriedenten   tijd 10 minuten

  • 1 advocado
  • 1 tomaat
  • creme fraise
  • koriander
  • limoen of citroensap
  • groene peper of biner

Ontpit de advocado, snijd deze in stukken, in een kom fijnhakken, creme fraise erbij doen een lepel per keer, zodat de saus niet te dun wordt doe het korianderblad geknipt erdoor zeg 4 a 5 takjes, een lepel limoen of citroensap. Dan wat gedroogde peper (biber)of een halve peper van de zaadlijsten en zaad ontdaan. De peper op zijn laats erbij , vooral niet meehakken of prakken. De tomaat in kleine blokjes snijden en erdoor mengen en klaar is de guacamole saus. Zout en peper erbij naar smaak, het recept is origineel met 1 a twee tenen knoflook deze kan u vervangen met een theelepel hing of asutoefida. Ikzelf gebruik gebruik geen hing, ik neem in een recept als dit vier scherpe radijzen gepureerd

tip, doe twee of 3 bladeren sla in de kom of schaal en schep hier de guacamole op dat ziet er leuk uit voor de offering.En het maakt makkelijker schoon.

Bhakta Piet(er)

recept, basis bereiding Bulghur

Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.

donderdag 15 augustus 2013

Filodeeg gevuld met fetah en druiven



filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken

zondag 4 augustus 2013

Vegetarisch recept, gestoofde zoetzure bleekselderij.

Ingriedenten.

Tijd 40 a 45 minuten

  • struik bleekselderij
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen (persen)
  • 1 a 2 el rietsuiker
  • zout

De bleelselderij wassen en snijden, de olie in de pan, de gesneden bleelselderij en de laurier erbij en 5 a 10 minuten stevig bakken.Dan het citroen en suiker erbij. Zout naar smaak deksel op de pan en een half uur laten stoven. Na een een half uur indien te nat nog even 5 minuten zonder deksel laten inkoken.