woensdag 27 november 2013

Stichting De Leemweg Rundveeopvang

1472877_417667861695274_1428920734_nStichting De Leemweg Rundveeopvang

Victoria ontsnapte in 1998 uit het slachthuis in Surhuisterveen, 6 dagen lang bleef ze op de vlucht. Toen ze haar weer te pakken hadden werd ze vrijgekocht door een journaliste Karin de Mik en bij ons op de Leemweg gebracht. Victoria is inmiddels alweer 17 jaar oud.
Afgelopen dinsdag is het weer een koe gelukt om uit hetzelfde slachthuis te ontsnappen ook zij is 6 dagen op de vlucht geweest voordat ze haar vandaag weer te pakken kregen.
Helaas is het plan is dat de koe alsnog geslacht zal worden..
Wij hopen dat zij net als Victoria wordt vrijgekocht en dan zal ook deze koe welkom zijn op de Leemweg!

dinsdag 26 november 2013

recept kookroom, eenvoudiger recept

Om het eenvoudig te houden u heeft room en volle melk nodig ik ga uit van voor het gemak van 250 ml de verhoudingen blijven hetzelfde bij een andere hoeveelheid.

recept kookroom, eenvoudiger recept

80 % volle melk 15 % room plus ongeveer 4 a 5 gram zetmeel, tapioca, of maizena 8x 25 ml melk =200 ml plus 37 a 38 ml room (dit is heel exact)  en 2 tot 5 gram tapioca of ander zetmeel, maak het zetmeel aan met de melk . De kookroom  moet even dik worden als de room alleen. Vergeet niet als u het verwarmt dat de kookroom dikker wordt, door verdamping en het zetmeel, deze combi schift niet.

recept kookroom, eenvoudiger recept

En als u twijfelt over uw kookvaardigheden of nog makkelijker een roomsaus, neem dan koffie melk schift ook niet, beetje maizena erbij, en een dikke romige saus. Maizena lost beter op dan bv bloem en veel mensen hebben wat tegen aardappel zetmeel, maar dat werkt ook goed.

maandag 25 november 2013

Negatieve gedachtes overwinnen.

.Negatieve gedachtes kennen wij bijna allemaal op zijn tijd, van alweer de was, en alweer naar de kerk, en meer. Weer Zondag, wordt u zich hiervan bewust negeer dan de meeste van die gedachten laat deze net als vissen in een vijver voorbij zwemmen, als u ze wilt vangen, komt er meestal meer modder of onzuiverheden naar boven. Forceer niet! Emoties zoals verdriet en afkeer en ook vreugde hebben een anker in ons bewustzijn, ze zijn gebaseerd op een ervaring uit het verleden, net als dat u iemand ziet die u vriendelijk overkomt en dan blijkt later dat deze persoon op iemand lijkt die u kent, of gekend heeft of net zo glimlacht. Associaties hoe meer u ermee bezig bent deze te doorgronden, des te meer stof (gedachtes) dit doet opwaaien, of modder. Van het ene onderwerp springt het dan naar het ander, gevolgtrekkingen worden er gemaakt enzovoort punt erachter. Het enige wat helpt hier tegen is kennis! Lezen, dus niet verdrukken, maar lezen En dan niet de krant, aangezien die gedachten, op gebeurtenissen volgen, kan u deze op andere sporen zetten door boeken te lezen over filosofie, ik houd zelf van geschiedenis en mythologie, en koken, en ben daarom geïnteresseerd in yoga en religie, zo degene die hier wel  vaker komen weten. Als ik naar een appel kijk, kan ik het hele vrucht beginsel voor de ogen zien, tot deze volgroeid is, en als logisch gevolg van wat ik daarnet schreef, ook hoe men een lekkere taart ervan kan maken, eenvoudig met bladerdeeg.  Dit komt door die associaties, zo werkt de geest door de zintuigen, informatie verzamelend. Een negatief zelfbeeld komt uit dezelfde bron, en dit kan u veranderen door regelmatig in gedachten te herhalen dat u goed bent, een paar keer per dag. Herhaal eens Pieter is lief, Pieter is lief, lees eens terug!  Wees niet te zwaar tegen uzelf. Onthoud dit, als u aan yoga doet, of net bent begonnen, dan bent u al een yogi! En elke keer dat u yoga doet wordt u beter! En lees geen kranten meer. En denk eraan de maatschappij en mensen zijn al jaren bezig u te beïnvloeden om een ander te zijn dan u bent. Dus wanhoop niet, het veranderd echt. En neem gerust privé via deze blog contact met mij op. Als u advies nodig heeft. Dat kan onder deze blogpost, en als u dat vermeld wordt het bericht alleen door mij gelezen, Ohm shanti Haribol bhakta Piet(er)
Ik geef ook begeleide meditaties, workshops die helend werken, en negatieve invloeden verdrijven, negativiteit kan namelijk ook door invloeden van buitenaf komen, en hier bedoel ik niet als voorbeeld, familie omstandigheden mee, zoals overlijden valt onder verlies en hierdoor het verdriet. En mits men er niet in blijft hangen, goed voor de ontwikkeling van mededogen. Als het verdriet teveel beïnvloedt, wilde u het houden,, en niet loslaten. Aanvaarden dat iets materieel niet blijvend is. Onthoudt alleen de goede dingen schrijf ze elke dag *minimaal negen, even glimlachen telt ook mee. Als er slechte dingen opkomen leer er van, en verander het dan ten goede.

Garuda Wisnu beeld van 150 meter hoog in Bali.

 Garuda Wisnu beeld van 150meter hoog in Bali.
Bali Indonesia. Na 16 jaar gekibbel is men begonnen op Bali met het bouwen van de Garuda Wisnu Kencana   Constructie. Het standbeeld dat hoger en groter dan het Vrijheid beeld in Amerika in zijn uiteindelijke vorm moet worden. Op Bali zegt en schrijft met Vishnu met een W, het viel op in de Amerikaanse pers vandaar dat ik dit vermeld, het is niet ongewoon omdat men hier ook Vrindavana als Brindaban schrijft en dan schrijft men ook Bishnu naar het romaanse schrift of literatie.
Het Garuda Wisnu Kencana standbeeld wordt meer dan 150 meter hoog en zal 3000 ton wegen. Met koper en brons en met voetstuk 64 meter breed. Het beeld wordt het grootste beeld van de wereld, in Indonesië schrijven ze Vishnu met een W zoals u wel eerder zal hebben opgemerkt. En ook sommige Hindoestenen schrijven het zo ook een kennis van mij die het zo ook in zijn Indiase paspoort heeft staan.meer over het park op https://en.wikipedia.org/wiki/Garuda_Wisnu_Kencana


De Sri Lanka rechtbank stopte de jaarlijkse rituele slachting in Hindoe tempels over het gehele eiland.

COLOMBO, SRI LANKA, August 29, 2013 (Times Of India): Een  Sri Lanka rechtbank stopte de jaarlijkse rituele slachting in Hindoe tempels over het gehele eiland. Door een petitie ingediend door een  boeddhistische monniken groep Jathika Bhikku Federation (Federation of Buddhist Monks) hadden deze petitie ingediend, als bezwaar tegen de rituele dieren slachtingen activiteiten van Munneswaram Kovil in Chilaw. "De rechtbank in persoon van Raja Dep verscheen voor de actievoerders en verklaarde dat iedereen die een rituele dieren offer wilde uitvoeren. Vanaf dit moment een vergunning moet hebben. Zo dat iedereen die dieren slacht voor een offering een slager is.
Sri Bhadra Kali Amman Kovil in Munneswaram, Chilaw trekt duizenden pelgrims van allerlei gemeenschappen en religieen. En het dieren offer wordt uitgevoerd op de laatste dag van het festival. In 2011 bestormde een minister de offerplaats en bevrijde duizenden dieren, geiten en kippen. De boeddhistische meerderheid, nationalistische groeperingen zijn fel tegen deze rituelen, en willen deze rituelen totaal uitbannen.
Er stond niet bij waar deze rituelen op gebaseerd zijn, ik weet alleen dat in de periode dat Boeddha leefde het op grote schaal gebeurde en dat een Indiase vorst, Ashoka die de Boeddha in de leer volgde, algemeen het vegetarisme in India bevorderde, Door vlees eten uit te bannen, de jacht te verbieden, een verbod op runderen te slachten en ook restricties op vis eten en vangen.Hij is de enige koning die zoveel mededogen had voor de dieren, dat hij ervoor zorgde dat zij niet meer geslacht werden, maar ook medische zorg kregen zoals ook de inwoners van zijn rijk, dat hij hier nog steeds om bekend staat.Dat hij het in zijn gehele koninkrijk Groot India vegetarisme invoerde (nog groter dan het huidige India nu is)

De vaisja vroeg, rsi wat is de basis?

De vaisja kwam bij de rsi, en vroeg matreya geef mij alstublieft een eenvoudige basis voor het leven. De rsi gaf onmiddelijk antwoord, aandachtig zijn. De vaisja sprak matreya? Waar slaat dit op !? Ik vroeg u om een paar eenvoudige principes voor het leven! De rsi antwoorde, aandachtig zijn, aandachtig zijn. Nu antwoorde de vaisja ietwat gergerd, ik zie hier nu niet de lotus bloem lezing in.   De rsi antwoorde aandachtig zijn                                                                              Aandachtig zijn.                                                                                                          . Aandachtig zijn!  Geergerd zei de man, wat betekend aan-dachtig zijn eigenlijk?                    Waarop de rsi antwoorde aandacht-ig!
Voor degene die niet bekend zijn met yoga, aandachtig zijn is bewust zijn., dus Zijn en niet hebben.
 De vaisja kwam bij de rsi, en vroeg matreya geef mij alstublieft een eenvoudige basis voor het leven. De rsi gaf onmiddelijk antwoord, aandachtig zijn. De vaisja sprak matreya? Waar slaat dit op !? Ik vroeg u om een paar eenvoudige principes voor het leven! De rsi antwoorde, aandachtig zijn, aandachtig zijn. Nu antwoorde de vaisja ietwat gergerd, ik zie hier nu niet de lotus bloem lezing in.   De rsi antwoorde aandachtig zijn                                                                              Aandachtig..zijn.                                                                                                          Aandachtig zijn!  Geergerd zei de man, wat betekend aan-dachtig zijn eigenlijk?                    Waarop de rsi antwoorde aandacht-ig!
Voor degene die niet bekend zijn met yoga, aandachtig zijn is bewust zijn., dus Zijn en niet hebben.

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...