donderdag 5 december 2013

"Seks is interessant,

"Seks is interessant, maar het is niet belangrijk. Ik bedoel het is lichamelijk niet eens zo belangrijk als zich ontlasten . Een mens kan zeventig jaar of honderd jaar meegaan zonder een enkele keer seks maar hij sterft binnen een week aan een verstopping
Quote van Charles Bukowski vertaling en bewerking Pieter Franciscus (met permissie geplaats)

woensdag 4 december 2013

Selangor regering geeft financiele hulp aan geregistreerde Hindu tempels.

SELANGOR, MALAYSIA, November 26, 2013 (The Star):

Selangor regering geeft financiele hulp aan geregistreerde Hindu tempels.De regering heeft besloten finaciele bijstand te verlenen aan geregistreerde Hindu tempels, aangesloten bij de Malaysian Hindu sangam. Tijdens de officiele mededeling door de vertegenwoordiger van de afdeling armoede en grondbezit V. Ganabatirau vertelde dat de staten (district) vertegenwoordigers van Negri Sembilan, Perak and Malacca state hebben ook dit overgenomen in hun beleid. De ‘Hindu Sangam’is de paraplu om de huidige situatiete overzien, en om met de tempels samen te werken. Se regering heeft een comitee om de tempels in de gaten te houden en de Hindu sangam zal hier een actieve rol in spelen vertelde hij.

Dit lijkt goed nieuws maar het blijkt uit rapporten en andere bron van de  Malaysian Hindu Sangam president Datuk R.S. Mohan Shan dat slecht 600 tempels bij hun zijn aangeloten en meer 2500 tempels zijn dat niet!

maandag 2 december 2013

de nieuwe header

Kat no milk today banner 1a

recept scones met kokosroom

 Scones met kokosroom. een niet zo gemakkelijk recept
Ingrediënten
Crème
200 gram Roomkaas (los kloppen)
1 Eetl  poedersuiker...
½ Theel Vanille-essence...
¼ beker Slagroom...
3 Eetlepels Gedroogde kokosnoot...
Jam ... 2 eetlepels
Scones
220 gram Bloem..
30 gram Suiker
Bakpoeder... 3 theelepels
... ¼ Theelepel zout
80gram Koude boter
50 gram  Gedroogde rozijnen. Even voorweken.
100 gram Gehakte walnoten...
Citroenschil...1 Theelepel
Slagroom, delen in twee porties
Voorbereiding
1) Voor de room; Klop roomkaas, de suiker  ' en vanille tot licht en luchtig. Voeg de slagroom geleidelijk toe blijven kloppend tot het geleidelijk dikker en meng deze met  de kokosnoot rasp. Zet dit een uur in de Koelkast.
2) Voor de scones; Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Voeg  de koude boter toe tot dat het lijkt op fijne kruimels. Rozijnen, walnoten en citroenschil toevoegen. Roer dan de room er snel door.
3) Kneed het deeg voorzichtig 4 - 5 keer op een met bloem bestoven oppervlakte en verdelen in de helft en dan 2 ballen ervan maken. Elke bal afvlakken 15 cm rond; en snijd elke cirkel in 8 gelijke driehoeken. Plaats de driehoeken 2 a 3 cm uit elkaar op een bakplaat. Bestrijk ze met de resterende room op bovenkant.
4) Bak ze in een voorverwarmde op 190 C gedurende 10-15 minuten of testen met een breinaald of pen, in de scones prikken en kijken of deze er droog, of schoon weer uit komt uit. Dan uit de oven en op een theedoek storten
5) Serveer ze heet, met een lepel kokosroom of jam naar keuze.

recept gemberkoekjes

oven 180 Celsius , tijd een uur, gemberkoekjes
  •  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/CrispyGingerbreadCookies.jpg
  • 175 gram bloem
  • 70 gram koude plantaardige margarine
  • 80 gram rietsuiker of stevia
  • 1/2 th lepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gember  poeder of een eetlepel gestampte verse gember 
Al de ingrediënten in een kom, mengen met de handen, en licht kneden tot er een kruimelig deeg ontstaat, zoals appeltaart. Doe dit in een plastic zak, en laat het een uur staan (in de koeling). Als u verse gember gebruikt krijgt u een andere smaak.
Doe wat bloem op de aanrecht rol het deeg uit en snijdt er vierkantjes van (5 bij 5 cm) of gebruik een vormsteker. In het midden van de voorverwarmde oven 8 a 10 minuten bakken, hoe dikker de koek hoe langer het duurt. En uit de oven meteen het blik op een theedoek storten en minimaal een uur laten afkoelen. Tip voor de feestdagen, maak meer deeg, deel het in twee porties, en maak van de ene helft bijvoorbeeld boterkoekjes van met vanille

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen