donderdag 8 mei 2014

Twee minuten offering

Elke keer als u zegt 'Samarpayami' (letterlijk: ook offer), bied u  twee schaaltjes een met water en de ander met akshatha  aan de Deva of Devi (God of Godin) met liefde en toewijding. Akshatha is ongekookte rijst, indien mogelijk gekleurd met kumkumma, saffraan poeder, turmaric en een klein beetje water. Kan vooraf bereid worden, blijft goed voor een week, ieder geval naar mijn Indiase bron, en bewaar dit in een afgesloten blik of doos in de buurt van het ALTAAR, en vergeet het water niet

Dit is een traditionele offer naar velen, maar ik houd het meestal op een bloem met wierook als een offer die je altijd wel kan doen, voor een altaar of foto.. 

Akshaya Tritiya

Akshaya Tritiya valt op de derde dag van de de heldere helft van de  Vaishakha maand (April-Mei), zon en maan zijn dan beiden het helderst, en dit gebeurt maar een keer in het jaar Heer Boeddha werd in deze voorspoed brengen periode geboren of hij verscheen in spiritueel taalgebruik, ik ben op dezelfde dag verschenen naar de spirituele kalender. Ik heb ook altijd vanaf mijn kinderjaren een relatie met Boeddha. Eigenlijk al zonder hem te kennen als de grondlegger, en origine van het Boeddhisme
Heilige dag
Akshaya Tritiya, ook bekend als "Akha Teej", is traditioneel de verjaardag van  Lord Parasurama, de zesde incarnatie van heer Vishnu. Vaak  doen de mensen speciale puja's en gebeden, baden in de heilige rivieren, gerst offeren in offer vuren., doen aan liefdadigheid. Dit is ook een goede dag voor Ganesha en Laxmi verering.
Ook word verhaald dat Sudhama de vriend van Krishna op deze dag naar Krishna zijn paleis ging gestuurd door zijn vrouw, om om bijstand te vragen, Hij kreeg meer dan hij ooit verlangd had, weelde en rijkdom daarom is dit een goede dag om Krishna ook zo een gift te geven.

Bhagavad Gita 2-24

De individuele ziel is onbreekbaar, onoplosbaar en kan verbrand noch verdroogd worden. Ze is onsterfelijk, overal aanwezig, onveranderlijk, onbeweegbaar en eeuwig dezelfde.

Overal aanwezig staat er, nu dit wordt Brahma genoemd,

Brahma is overal en onveranderlijk. Dit is de basis van alle Vedische kennis, en men hoeft dit alleen maar te realiseren!

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen