woensdag 21 mei 2014

Herken het spirituele.

Herken het spirituele
Het accepteren van onze spiritualiteit betekend ook dat wij het eigenaarschap aanvaarden. Niet alleen voor onze ervaringen , maar ook onze reacties op die ervaringen. En natuurlijk kunnen wij onze spiritualiteit niet accepteren zonder die van anderen ook te erkennen. Eer jij spiritueel kan groeien, moet je beseffen dat jij zelf moet veranderen voor jij iets om je heen kan veranderen.
Naar Boeddha, ‘let op je gedachten, laat geen negatieve gedachten toe. Voed je geest met heilzame gedachten van waarheid. Laat jezelf niet vangen in al die verstoringen van de wereld om je heen.Richt je op wat jij wil! Wordt de poortwachter van je eigen zintuigen, lichaam en leven, en laat alleen de gedachten binnen die de waarheid dienen voor hetgeen wat jij in werkelijkheid bent. Je kan je geest, gedachten in een halve seconde veranderen. Maar hoe wordt jij je meer bewust van je eigen gedachten. Vraag het, maar denk eerst even na voor jij een vraag stelt aan God of een engel , en de vele andere spirituele gidsen. Welke vorm van denken past bij de spirituele u/jij , wat kan ik doen om mijn gedachten te leren kennen, te ontwikkelen die bijdragen aan mijn spirituele bewustzijn. Geniet van je spiritualiteit, geef die voorspelbare gedachten van jou 'zekerheden 'op, het is een soort veiligheidsnet wat eigenlijk niet bestaat. Deepak Chopra schreef, “in onze bereidheid om in het onbekende te stappen, het veld van alle mogelijkheden, geven wij ons over aan de creativiteit van de geest van de grote dansleraar van het universum.'  Zet de schijnwerper eens op waar jij dankbaar voor bent! Waar ben jij eigenlijk dankbaar voor? Toon dat jij dankbaar bent, wees voor veel meer dingen dankbaar.Wees blij dat het regent, dankbaar voor de zon, dankbaar dat je geld hebt, te eten, zelfs al ga je naar een voedselbank, dat is ook iets om dankbaar te zijn.Leer om dankbaar te zijn, vooral in je gedachten!  Voor alle lessen van het leven, en zegen ze!. Vraag om bijstand houdt een lijst bij van mensen waar je echt op kan rekenen om je steeds daar weer aan te herinneren jouw Zelf,  Jou eigen spirituele bron, de ziel.

maandag 19 mei 2014

Thaise soep

Thaise bouillon met citroengras, soja en waterkastanjes..

Ingrediƫnten

 • 1 stengel citroengras
 • 600 ml groenten bouillon
 • 200gram soja 
 • 100 gr waterkastanje
 • 2 tl riet suiker 
 • 1 citroen, het sap
 • zout en versgemalen zwarte peper
 • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
 • 2 eetl kerrie (geen masala)
 • 1 rode chilipeper, fijngesneden
 • handje verse koriander

Bereiden Thaise soep

Plet de stengel citroengras met een hakmes en doe dit in een pan met de bouillon,, currypasta en sjalot. Breng alles aan de kook. Doe de kastanjes erbij en laat de soep 8-10 min. zachtjes pruttelen. Voeg dan de soja on reepjes toe, oh vergat ik er bij te schrijven dat je die in lange reepjes snijdt en dan even in de kerrie licht bakt? En dan kan de soja ook boven op de soep gelegd als garnering? Dan heb ik dat zeker bij een ander recept erbij gezet!

Roer de suiker en de  door de soep en laat alles 3 min. zachtjes koken. Voeg de citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in voorverwarmde kommen en bestrooi met chilipeper ( mag u ook weglaten, en wat rode paprika in plaats daarvan) en koriander. De waterkastanje, is te koop bij de Chinese toko, en niet duur. bhakta Piet(er)

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen