vrijdag 31 oktober 2014

Oosters gerecht

Mediterend koken voor “beginners”. 
4 grote vastkokende aardappelen
400 gram Tempé  in blokjes (of tofu)
2 el olie
1 el kerriepoeder
250 g Chinese kool of paksoi in reepjes
1 kl. blikje mangoschijfjes op sap
1 klein blikje bamboescheuten
1 el maïzena
peper, zout
1 el sesamolie
1 el honing
mespunt cayennepeper
1 el ketjap
1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1.       Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor !. Naar de aardappel variateit (vastkokend) net niet helemaal gaar worden.
2.       Verhit de olie en roerbak de tempé met kerriepoeder 5 minuten. Bak de kool met de tempé mee De tekst verwerker kent geen buitenlands Tempeh is origineel
3.       Giet de mango af en vang het sap op. Schep de mangoschijfjes en uitgelekte bamboescheuten door het tempeh mengsel. Laat ze kort meebakken
4.       Voeg peper en zout toe
5.       Meng de maïzena met het mango sap en bind de roerbak schotel ermee. Schep de schotel in een schaal en houd warm
6.       Voeg aan de zijkant van de wok honing, cayennepeper en ketjap toe en schep de aardappel hierin om. Roerbak 10 min. Strooi de sesam erover. Bedek de roerbak schotel met de sesam aardappeltjes. Pieter Vishnoes dream yogaadvies
Bezoek mij op  

Samhain het Keltisch nieuwjaar een ritueel feest

Voor de Kelten was dit ook het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswisseling en de cyclus van het leven. Tijdens deze periode als de bladeren van de bomen vallen, werd deze periode als de dood gezien, de winter met zijn witte kleed houdt dan de grond bedekt, als toegedekt met een deken, ook een lijkwade genoemd. Hierdoor kan de aarde zich weer voorbereiden, daar onder de grond, wortels en zaden die als het ware liggen te wachten op het nieuwe seizoen, van warmte en licht. Daarom zijn voor velen de wintermaanden ook geschikt om op het eigen leven terug te blikken op het verleden, oude dingen los te laten en voorbereidingen te treffen voor na de winter..

De Kelten zagen overal de transformatie in,

 en geloofden in wedergeboorte. De donkere mythische schoot, de aarde waaruit alle leven ontstaat en weer toe terugkeert werd door hen gezien als een eeuwige ketel: de Ketel van Dood en Wedergeboorte. Met elfen en en natuurgeesten. Het scheppings verhaal is hier wat duidelijker over.

Volgens diverse mythen vervaagde met samhain de grens met het Elfenrijk. Daarom werd er eten voor de deur gezet voor de elfen en andere natuurgeesten. Hierdoor hoopte men dat ze als dank, hun plagerijen achterwege zouden laten (o.a. het verzuren van melk en mensen de stuipen op het lijf jagen). Daarnaast was men ervan overtuigd dat elfen tijdens Samhain steekspelen organiseerden. Als bewijs hiervan vond men de volgende ochtend plasjes elfenbloed op de rotsen. Dit was eigenlijk geen bloed. Het ging hier om een soort mos dat na de eerste vorst rood kleurde. Als het dooide liet dit een rode vloeistof los die men aanzag voor elfenbloed (dit laatste kan ook betwijfeld worden)

Christelijke sagen die verband met Samhain hebben


Het visioen van de heilige Hubertus; Peter Paul Rubens & Jan Brueghel de Oude, ca. 1617-20
Sint-Hubertus is een christelijke heilige die met Samhain in verband kan worden gebracht.
In de legendes wordt verteld over een edelman, genaamd Hubertus, die een enorm hert achtervolgde. Op het moment dat hij zich klaarmaakte om het hert te doden verscheen er een lichtgevend kruis tussen de hoorns van zijn gewei en hoorde hij een stem uit de hemel die vroeg: "waarom achtervolgt u mij?". Hubertus was hierdoor zo onder de indruk dat hij zich direct liet dopen en hierbij patroonheilige werd van de jacht. In Oirschot en Brussel wordt tegenwoordig op 3 november nog een Hubertuswijding verricht waarbij er speciaal gebakken broden worden gezegend door de geestelijkheid en vervolgens aan de jachthonden worden gevoerd.
Ook Sint-Maarten wordt met dit feest in verband gebracht. Zijn feest valt nu op 11 november maar volgens oude kalenders was dit vroeger op 1 november. Kinderen gingen rond met een rommelpot terwijl ze rijmpjes brachten en om lekkernijen bedelden.
Volgens verschillende bronnen werd Samhain in 998 door de abt van Cluny gekerstend en kreeg het toen de naam Allerheiligen. Andere bronnen daarentegen beweren dat paus Gregorius IV het feest Allerheiligen reeds in 835 heeft ingevoerd.






dinsdag 28 oktober 2014

Microsoft kondigt aan dat Office 365-abonnees een onbeperkte hoeveelheid online opslagruimte krijgen via OneDrive.

Dit schrijft MS op de blog van zijn clouddienst. Wordt het wel of niet MS office op uw computer?
Het is een moeilijke vraag, wat gebeurt met uw prive, en krijgt u wel de cd met de software zodat u ook zonder internet toegang ermee kan werken!
De opslaglimiet voor betalende abonnees van Office 365 komt te vervallen, maar is dan bij de prijs inbegrepen voor alle abonnementsvormen, zoals Office 365 Home, Personal en University.
Abonnees krijgen meer informatie hierover via de mail wanneer het voor hun ingaat de ongelimiteerde OneDrive-ruimte. Wie zich inschrijft op een mailinglijst over Microsofts Cloud dienst, krijgt voorrang.

Prijzen

Microsoft verhoogde de maximale cloudopslag voor Office 365-gebruikers al naar één terabyte, en concurrent Dropbox volgde met een prijsverlaging.
Voor 1 terabyte Dropbox 9,99 euro
Google Drive . 9,51 euro en 19.99 euro
Apples iCloud 9,51 euro en 19.99 euro.
Office 365 Home 5,75 euro per maand.







zondag 26 oktober 2014

India heeft een nieuwe herdenkings postzegel.Met een afbeelding van Anagarika Dharmapala een boeddhistische revivalist en schrijver uit Sri Lanka.

stamp

India bracht een herdenkings postzegel uit met een afbeelding van Anagarika Dharmapala, de Sri Lankaanse boeddhistische revivalist en schrijver, in een functie bij Rashtrapati Bhavan
. De afbeelding opde postzegel van de apostelen van het boeddhisme zou de mensen eraan  herinneren om met gezamenlijk met mededogen  te werken aan een tijdperk van vrede, stabiliteit

"Het boeddhisme, een van de grote religies van de wereld begon in India en is een filosofische  denkwijze gebaseerd op geweldloosheid en de uitoefening van de geestelijke uitmuntendheid in plaats van materiele verheerlijking. Haar principes blijven grote relevantie hebben, zelfs in dit tijdperk. Boeddhisme bevordert vrede en stabiliteit en zijn grote voorstander van het cultiveren van vredige gedachten en uitingen van mededogen en verdraagzaamheid. Het is de bedoeling  de mensheid weg van oorlog en schermutselingen te brengen en inspireert mensen om hun collectieve energie kanaliseren in de richting van de verbetering van de samenleving, ".

  De Indiase pers schreef dat President Pranab Mukherjee officieel mededeelde dat het noodzakelijk was om de prestaties van Anagarika Dharmapalate herinneren en te bewaren voor het nageslacht aan de herinneringen van deze grote boeddhistische denker en prediker, die alleen  leefde en ademde om de boeddhistische idealen te verkondigen en  het boeddhisme te doen herleven. #bhakta #bhaktaPiet(er) prabhu

zaterdag 25 oktober 2014

Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs

Kracht Lessen Esther Buijs
19 oktober
Wensen wat je wilt
Er is een tijd lang een hype geweest rondom ‘the Secret'. Daarin werd voornamelijk uitvergroot dat je kon wensen wat je wilde en die wens vervolgens vanzelf in je leven zal manifesteren. één belangrijk stukje vergat bijna iedereen voor het gemak; Er In Geloven. Vandaar dat er zo veel mensen zijn die uiteindelijk niet hebben gekregen wat ze ‘besteld hebben’ en vervolgens ook niet meer geloven in ‘the Secret’ en dat is jammer want het werkt namelijk wél!
Nu heb ik in de afgelopen lessen al veel geschreven over beperkende overtuigingen, armoede bewustzijn en onbewust negatief denken. Dat heeft allemaal te maken met ergens wel of niet in geloven. Het is zelfs zo dat we denken ergens in te geloven, maar uiteindelijk blijven hangen in het stukje ‘ik wil’, en vervolgens niet verder komen dan die wens. Allemaal onbewust natuurlijk!
Ergens in geloven is ook weer een proces, dat proces heet; ‘Van wens naar weten’ en ziet er als volgt uit;
-Je hebt een wens, je fantaseert over iets, je droomt en ziet al voor je wat je wilt hebben of wat je wilt doen. Je onderzoekt of je het kan, waar de mogelijkheden liggen. Hier kan het twee kanten op gaan, je gaat verder naar de volgende stap ‘Hoop’ of je haakt hier al af doordat het onmogelijk lijkt….en zo blijf je eeuwig in je wensen ‘hangen’
-Je krijgt hoop; de hoop geeft je de kriebels in je buik dat het zal lukken en maakt daarmee de droom van je wens sterker.
-Je gaat er in geloven; je ziet het al helemaal voor je dat je wens is uitgekomen, maar je hebt het nog niet.
-En nu komt het; je moet erop gaan vertrouwen dat je wens uit zal komen. ….en dit is het cruciale punt, want, kan jij het vertrouwen houden in je wens, ook als het even niet lukt? Ook als het moeilijk voor elkaar te krijgen is? Ook als iedereen in je omgeving tegen je zegt dat het onmogelijk is? Ook als het financieel tegen zit? ...En dit zijn nog ‘bewuste’ beperkingen.
De onbewuste beperkingen zijn; ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, anderen zijn beter, ik heb geen ruimte / tijd om het te doen, enz enz, de onbewuste saboteurs doen hier heel goed hun werk om je tegen te houden!
-Mocht je overal doorheen zijn gekomen, dan kom je in; Weten.
-Zodra je echt 100% Zeker Weet dat het je lukken zal, alleen dan komt je wens of je droom uit.
Hoe denk jij dat sporters het doen? Zodra er maar één mini saboteur aan het werk is in de gedachten dat ze de wedstrijd zullen verliezen, zullen ze ook zeer hoogst waarschijnlijk de wedstrijd verliezen! Dan hoeven ze er net zo goed niet aan te beginnen!!
Sporters worden er tegenwoordig in getraind te geloven in hun prestatie!! Helaas blijkt dat vaak zó moeilijk dat er hulpmiddelen zoals EPO wordt ingezet, jammer hoor!! Want, dat maakt het de anderen nog lastiger in zichzelf te geloven. Eigenlijk betekend het gebruik van dit soort middelen dat ze zelf niet voldoende geloven in hun eigen kracht. Daar begint een cirkel van prestatie en onzekerheid. De druk groeit.
Zo werkt het met alles in je leven. Geloof in jezelf en kijk daarbij niet naar wat een ander heeft, doet of wat jij denkt dat een ander doet. Daarmee maak je je het voor jezelf alleen maar moeilijk.
Tussen iets wensen en vervolgens krijgen, zitten dus heel wat stappen! Wist jij dat? Wanneer jij veel wensen hebt, (wat natuurlijk super goed is, want zonder doel zal je nooit scoren) en je merkt dat er heel vaak niets van uitkomt, verdiep je dan eens in jezelf! Ga eens op zoek naar je beperkende overtuigingen. Wat binnen in jouw houdt je tegen de dingen voor elkaar te krijgen welke je wenst? Wat zijn je beperkende overtuigingen?
Wat nog een andere mogelijkheid is; weet jij eigenlijk wel wat je wensen zijn? Ben je je daar wel van bewust? Vaak hoor je mensen zeggen ‘dit wil ik niet meer en dat wil ik niet meer’ maar je kan je beter focussen op wat je wél wilt ipv wat je niet wilt.
Ze zeggen dat het onbewuste het woordje ‘niet’ niet kan plaatsen. Onbewust ben je als je je dus aan het focussen bent op wat je niet wilt, je dus aan het focussen op wat je wél wilt. Snap je het nog?!
Voor velen van ons is het toch wel moeilijk een wensen lijstje te maken voor het leven. We zijn het gewoon niet gewend om wensen te hebben en ook zijn we opgevoed met de zin; 'kinderen die vragen worden overgeslagen'. Fijn hoor, die paradigma’s die je al van jongs af aan om je oren krijgt.
Wanneer je dus merkt dat je het moeilijk vindt te bedenken wat je wel wilt, maak dan een lijstje met wat je niet meer wilt en schrijf daar vervolgens achter wat je wél wilt. Dan gebruik je het ‘niet meer willen’ even als hulpmiddel om je vervolgens te kunnen focussen op het wel willen.
Ik wens je er veel succes mee!
Tot de volgende keer en erg bedankt voor het veelvuldig delen van de Kracht Lessen! Misschien denk je dat anderen ook veel aan deze lessen hebben? Delen mag altijd, wel compleet en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. Dank je wel
Liefs, Esther Buijs
'Wensen wat je wilt' is een onderdeel van de cursus Gedachten-Kracht. Deze cursus in 8 lessen van 2 uur start weer in januari 2015. Je kan je nu al aanmelden. infoestherbuijs@gmail.com
Of lees meer op mijn website;http://www.estherbuijs.nl/diensten/1402671308/De-Kracht-van-je-Gedachten#.VDz9jNSsXpo
Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs
#spiritueelmagazine

vrijdag 24 oktober 2014

Ratha yatra Dublin 2014

THE TEACHINGS OF LORD CAITANYA pdf

basis aardappelen salade vegetarisch

  • 500 a 600 gr aardappelen
  • 1 paprika rood en een gele paprika
  • 1krop sla
  •   4 stengels bleekselderij
  •   saus
  • 3 el crème fraise
  • 3 el eg free mayonaise zonder ei, staat een recept voor op deze blog
  • 1 el mosterd
  • 1 tl honing
  •   sap halve citroen

Basis de aardappelen, aardappelen in dunne plakken snijden koken 10 minuten. de paprika en de bleekselderij klein snijden en mengen (laat wel eerst de aardappelen afkoelen), de sla scheuren. De ingrediënten voor de saus mengen, dan de saus erdoor scheppen of husselen. Op de slabladeren leggen is wel een klassiek idee, maar het oogt ook goed. Ik zelf gebruik een scherpe Engelse mosterd zonder azijn.bhakta Piet(er)

#aardappelensalade #basisrecept #bhakta #bhaktapiet(er)

dinsdag 21 oktober 2014

CHHAPAN BHOGa 56 sacred items of Jagannath Temple, Puri

56 sacred items of Jagannath Temple, Puri
At Jagannath temple, Prasads are famous as like Sree Jagananth. At India and other country temples you will find Prasad. But only at Jagannath temple you get Mahaprasad. Mahaprasad means Ma + Prasad , After Sree Jagannath, Prasads are again devoted to Maa Bimala. Debi Bimala is the Root Goddess of Puri. By that it has got the word Mahaprasad.
1 ) Ukhuda ( Sugar coated pup rice)
2 ) Nadia kora (Coconut ladu)
3 ) Khua (condensed milk)
4 ) Dahi (Yoghurt)
5 ) Pachila kadali (Ripe Banana)
6 ) Kanika (Flavoured Rice)
7 ) Tata  Khechudi (Dry Khechudi)
8 ) Mendha Mundia (A kind of cake)
9 ) Bada Kanti (Fried Cake)
10) Matha Puli (A kind of Pan cake)
11) Hamsa Keli (Sweet cake)
12) Jhili ( Thin pan cake like Dosa)
13) Enduri ( Idli)
14) Adapachedi (Ginger Paste)
15) Saga Bhaja (Fried leafy vegetables)
16) Kadali Bhaja (Fried Plantain)
17) Maric Ladu (Chilli Ladu)
18) San Pitha ( Small size Cake)
19) Bara (Donalds)
20) Arisha (Sweet fried cake made of rice flour)
21) Bundia (Sweet granules made of gram flour)
22) Pakhal (Water rice)
23) Khiri (Milk Rice)
24) Kadamba (A kind of sweet)
25) Pat Manohar (Name of a sweet)
26) Takuaa (Sweets shaped like tongue)
27) Bhaga Pitha (A kind of cake )
28) Gotai (A kind of salty cake)
29) Dalma (Dal with vegetables)
30) Bada Kakara (Large Fried sweet cake)
31) Luni Khuruma (Salty Biscuits)
32) Amalu ( Malpua, Sweet Puri)
33) Suar Pitha (Poda Pitha, Baked Cake)
34) Biri Buha (Black gram cake )
35) Jhadai Nadaa (Small ball shaped cakes)
36) Khasta Puri (Strong fried cakes)
37) Kadali Bara (Fried Plantain)
38) Sana Arisha (Small fried cakes)
39) Sakar (Chatni)
40) Podo Pitha (Panned Cake)
41) Kanji (Sour Rice)
42) Dahi Pakhal (Curd rice )
43) Bada Arisha (Large size Fried cake)
44) Tipuri (Three stage fillings)
45) Sakara (Sugar candy)
46) Suji Khir (Milk with samolina)
47) Muga Sijha (Boiled green gram)
48) Manohar (A kind of sweet)
49) Magaja Ladu (A kind of sweet)
50) Pana (Sweet Drink)
51) Anna (Rice)
53) Ghia Anna (Ghee rice)
54) Dali (Sweet Dal)
55) Besar (Curry)
56) Sag (Leafy vegetables)


Verbeter uw geheugen ga een instrument bespelen. met video

Als u op zoek bent naar een hobby. die leuk is, en ook interessant, en een complete workout voor uw gehele brein, neem een muziekinstrument en begint te spelen.

Anita Collins op de TED-Ed YouTube-kanaal legt uit wat er gebeurt in u hersenen als je jamt, of gewoon wat uit de losse hand speelt uw hersenen als het ware licht geven, In het bijzonder de regio's gewijd aan audio-, visuele en motorische functies. Uiteraard worden deze gebieden versterkt als je meer oefent en speelt op uw instrument, en dat leidt tot veel voordelen buiten de muziek. Deze voordelen zijn een betere aandacht voor detail, sterker in planning en strategische vaardigheden, en een beter geheugen.


 


              Weet u niet hoe ermee te beginnen?,  Op Youtube staan honderden video's met instructie (tutorials) en zelfs complete muzieklessen hoe u een instrument leert bespelen Het is nu eenvoudiger dan ooit, neem een instrument en kijk even op youtube, en als een leraar u niet bevalt dan kijk u gewoon even naar de volgende. Hieronder een paar voorbeelden, en als u het leuk vindt neem er dan een vaste tijd voor om te oefenen, dus elke dag.

gitaar lessen (tutorial)                                                                                                                            tutorials+piano

tutorials mondharmonica

maandag 20 oktober 2014

wordpress-3-cookbook, wordpress site te maken en te onderhouden

Vervolg op u eigen wordpress site te maken en te onderhouden
WordPress 3 Cookbook focuses on providing solutions to common WordPress problems so that you can translate your site to one of the best.  zie  de  download link
http://sharebookfree.com/wordpress-3-cookbook-2/

vrijdag 17 oktober 2014

NrSimhadeva streetart bhaktaPiet(er)

nrsimha naar mijn idee 1

#streetart #nrsimha #bhakta #Piet(er) design ontwerp bhakta  Piet(er)

HET JUWELEN KRALENSNOER VAN EEN BODHISATTVA

Een gedeelte uit de lezing HET JUWELEN KRALENSNOER VAN EEN BODHISATTVA       van de Indiase meester Dipamkara Shri Jnana Atisha.  Weekend cursus van 23 t/m 25 maart 2007    Door eerwaarde Geshe Sonam Gyaltsen

Vertaling Hans van den Bogaert                                                                                                                       Dat vegetarisme en mededogen voor dieren een vast bestanddeel van het Boeddhisme is, en ook zo onderwezen hoort te worden.Pieter Franciscus, hieronder het exerpt.              Het ‘moderne idee’ dat dieren rechten hebben, zien we in het boeddhisme al tweeënhalf duizend jaar terug. Het boeddhisme onderwijst dat we dieren met respect moeten behandelen, ze niet mogen doden, ze geen geweld mogen aandoen enzovoort. Als we proberen om mededogen en liefde op te wekken voor elk wezen dat ademt, voor elk wezen dat bewust zijn heeft, is dat goed voor iedereen. Het gaat niet om de vraag of het dier zich heel erg bewust is van, maar om het feit dat het in staat is om gevoelens te hebben, in staat is zichzelf voort te bewegen en dergelijke. Als we voor alle dieren oprecht proberen om liefde en mededogen op te wekken, is dat goed voor de dieren en goed voor ons zelf. Als je liefde en mededogen opwekt in je eigen geest, geeft dat meteen voldoening. Dat geeft een enorm warm gevoel van binnen, dat je dan weer overbrengt of uitstraalt op anderen. Dit is een heel belangrijk punt waarvan ik denk dat de moderne mens hier gemakkelijk in kan meegaan. Voor het gehele boek klik op de tekst hieronder.

HET JUWELEN KRALENSNOER VAN EEN BODHISATTVA

http://www.boeddhistischeboeken.nl/maitreya-nl/pdf/Transcript-JUWELEN-KRALENSNOER-VAN-EEN-BODHISATTVA.pdf

dinsdag 14 oktober 2014

Jagannatha in Indonesia Yogyakarta


By Hari Narayana das
 
Malioboro is de beroemde straat in Yogyakarta. In het hart van de stad Yogyakarta, dit is de hoofdstraat, en was eens de ceremoniële boulevard voor de  Sultan om heen en terug naar zijn paleis Keraton te gaan. Op commemorating International Tourism Day op September 28, 2014, Vond de “Becak and Andong” parade plaats . “Becak” is a locala driewieler (riksha) een fiets taxi public en de vertaling van  “Andong” is in de context van als door een paard getrokken wagen ,met Jagannatha .verder lezen op Dandavats.com rathayatra

De waarheid is dat de liefde het hoogste doel

Plots werd hij door één gedachte beheerst. “Voor het eerst in mijn leven erkende ik de waarheid, die door zoveel dichters is bezongen, door zoveel wijsgeren als de grootste aller wijsheden is geprezen. De waarheid – dat de liefde het hoogste doel is waarnaar de mens kan streven.”Viktor E. Frankl  psychiater.

zondag 12 oktober 2014

Tarot voor iedereen van Annick van Damme.

tarot_annick-van -damme -boekTarot voor iedereen van Annick van Damme is een nieuw praktisch en inspirerend Ankertje dat je op een gemakkelijke en toegankelijke manier op weg helpt met de tarot. Je leert de tarotkaarten gebruiken als een krachtig instrument van transformatie en ontdekt een bron van helende wijsheid en verborgen kennis. De tarot maakt een innerlijke kracht in je los waarmee je je leven meer richting kunt geven. Ook kenners van de tarot zullen in Tarot voor iedereen verfrissende ideeën vinden! Een klein maar handzaam boekje
ISBN
9789020211320

vrijdag 10 oktober 2014

Ei vrije Mayonaise

Ei vrije Mayonaise
250 ml. ingedikte melk  ( ongezoet)
250 ml.zonnebloem olie
1/2 theelepel zout
4 eetlepels citroensap

Bereiding,
Doe de ingedikte melk (blikje) in een blender, terwijl de blender aan is schenkt u de olie er geleidelijk , blijf mengen tot het iets dikker word en het citroen sap en het zout toevoegen, ook nu weer blijven mengen tot het dik is geworden. Laat het 10 minuten tot rust komen in de ijskast.
foto by Jules  under creative commons

donderdag 9 oktober 2014

Uitnodiging een gedicht

 

Het interesseert me niet wie je bent of kent! wat je doet . Ik wil weten waar je hart naar uitgaat, en of je dat erkent.
of je gaat voor de liefde durft voor gek te staan, door de regen te gaan.
Littekens hebt, Het soms niet gered.
gekeerd om weer te leven, liefde te geven
naar hunkert ongeacht verlies van je naam, onbekend met mijn bron of inkomen in dit bestaan, alleen maar om samen verder te gaan, zelfs met verdriet om dat jij mij niet genoeg ziet. van Pieter F

Kaarsen en spiritualiteit.

 Je ziet het wel vaker kaarsen, in een kerk of meditatie ruimte. En ook voor de gezelligheid, enIMG_2207 omdat het een knusse sfeer geeft. Ook kan jij voor iemand een kaarsje op steken met een gebedje met een positieve gedachten erbij. Misschien met een vraag, aan God of Maria om iemand bij te staan. Kaarsen zijn dus ook spiritueel, een lichtpuntje, en werken zuiverend in op de omgeving. Zolang er kaarsen zijn net als vuur,  worden ze ook voor magie gebruikt dus eigenlijk voor allerlei soorten van rituelen. Rode kaarsen voor een geliefde, en witte voor een zuivering. Steek eens een kaarsje op voor een vriend of familielid of  'gewoon' iemand uit de straat met een positieve gedachte erbij. Mediteren gaat ook vaak beter met een kaars erbij elke keer als jou aandacht dreigt te verdwijnen richt jij je de aandacht op de vlam van een kaars, en je bent weer in het nu, aan het mediteren.

woensdag 8 oktober 2014

Shanti mantra

Shanti mantra                                                                                                   Oṁ Sahanā vavatu
sahanau bhunaktu
Sahavīryam karavāvahai
Tejasvi nāvadhītamastu
Mā vidviṣāvahai
Oṁ Shāntiḥ, Shāntiḥ, Shāntiḥ.
Shanti mantra
"Om! Let the Studies that we together undertake be effulgent;
"Let there be no Animosity amongst us;
"Om! Peace, Peace, Peace.
Taittiriya Upanishad 2.2.2
Tina Turner peace mantra

Sarvesham Svastir Bhavatu

dinsdag 7 oktober 2014

Bhakti-rasāmṛta-sindhu-bindu (a drop from the nectarean ocean of devotion),pdf


Bhakti-rasāmṛta-sindhu-bindu (a drop from the nectarean ocean of devotion), is a brief summary of the essential topics presented in Bhakti-rasāmṛta-sindhu by Śrīla Rūpa Gosvāmī. It describes the nature of uttama-bhakti, sādhana-bhakti, the stages in the development of prema, the limbs of bhajana, offences committed in the performance of devotional service, offences against the holy name, vaidhi- and rāgānuga-sādhana-bhakti, bhāva-bhakti and prema-bhakti. Faithful persons who study this book will                                                                                                     Bhakti-rasāmṛta-sindhu-bindu (a drop from the nectarean ocean of devotion),pdf
File name Bhakti-rasamrta-sindhu-bindu_2nd_ed.pdf File Size 1.17 Megabytes File Type pdf (application/pdf)
http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/59-bhakti-rasamrta-sindhu-bindu.html
link not working? try this one

Sri Bhajana rahasya by Srila Bhaktivinoda Thakura pdf

File name Sri-Bhajana-rahasya.pdf File Size 1.33 Megabytes File Type pdf (application/pdf)
Sri Bhajana-rahasya is compiled by Srila Bhaktivinoda Thakura Mahasaya. He has collected into the form of a book several confidential hints from his own method of bhajana to guide sincere sadhakas who are performing bhajana under his direction. Some years ago, this destitute person (Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura) observed him performing bhajana. He was constantly reciting and relishing verses such as the ones in this book, thus becoming overwhelmed with bhagavat-prema. For sadhakas whose faith is on the neophyte platform, the system of arcana is provided.                                                                    

Sri Bhajana-rahasya by Srila Bhaktivinoda Thakura pdf

http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/3-bhajana-rahasya.html
link not working try this one

Srimad Bhagavad gita free edition pdf

http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/32-bhagavad-gita.html

This present edition of Srimad Bhagavad-gita contains the essential meanings given in the commentaries of Srila Visvanatha Cakravarti Thakura and Srila Bhaktivinoda Thakura. It is further illuminated by the exegesis of Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja. This translation is complimentary to the authoritative and popular Bhagavad-gita As It Is by Srila A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada.

Kokos spinazie vegetarisch recept

  • 500 gram gewassen spinazie
  • 3 el olie
  • halve rode peper
  • halve th lepel kurkuma
  • creamy (dikke) kokosmelk
  • peterselie halve bos of selderij
  • groenten bouillon voor 4 a 5 deciliter

Maak de groenten bouillon en doe ondertussen de wik op het gas en de olie erin, wok de peper heel mee, of in kleine stukjes de hele geeft meer aroma en de stukjes maken het sneller heet. De kurkuma erbij en dan de spinazie in het origineel recept zit er een ui bij. Dit schrijf ik erbij omdat ik geen asoetifida (hing)  gebruikt dat wordt als een vervanging voor ui of knoflook gebruikt, nu de spinazie erbij en doorscheppen. Voeg de groenten bouillon toe en de kokosmelk, goed doorscheppen en nog een a twee minuten aan de kook houden, en dan serveren met zilvervliesrijst. U kan reepjes soja even grillen en dan in bouillon met de kokos melk even mee laten trekken. #BhaktaPiet(er)

3

Beyond nirvana 1st edition 2003 pdf

This book especially investigates the philosophy of Sri Sankaracarya, whose philosophical misinterpretations of the Vedas were so influential that not only did he succeed in driving Buddhism out of India, but what most of us now think of as Hinduism is fundamentally nothing but his brand of impersonal Mayavadism. To quote the author, "...it can be safely concluded that in truth, any philosophy which has the propensity to dilute, divide, and confuse the rational, logical or factual understanding of the Supreme Lord's personal form, has at some juncture been influenced by the deceptive forces of Mayavadism." Furthermore, Beyond Nirvana demonstrates that Sankaracarya's teachings are in the final analysis ironically nothing but a recycled form of Buddhism and in no way true to the original Vedic wisdom known as sanatana-dharma.

File name beyond_nirvana_1st_ed_2003.pdf File Size 624 Kilobytes File Type pdf (application/pdf)

http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/5-beyond-nirvana.html

link not working! TRY this one

appel in de koekenpan, een bladerdeeg recept 170 graden. Recept veggie en vegan

Een eenvoudige manier om een appeltaart te maken.
bereidings duur 35 ninuten
oventijd 20 minuten
ingriedenten
Appelen vier stuks
bladerdeeg
suiker 6 lepels
een a 2 eetlepels boter of margarine
Bereidingswijze

Het blader deeg gaat in de koekenpan daar bedekken wij de bodem mee, en dan de appelen en erop en in de voorverwarmde oven a 170 graden en dat zo een 20 minuten. Ondertussen de suiker in de koekenpan met de boter deze gaan we langzaam oplossen op laag vuur. Eruit halen en de gekarameliseerde suiker erover. Offreren maar. De snelle taart kijk altig even of doe lichtbruin is want de oventemperaturen zijn wel gelijk maar ovens niet

Janmastami idee

the lamp that illuminates arcana pdf

Arcana-dipika means “the lamp that illuminates arcana”. The term arcana signifies honour, or worship. As one of the nine processes of devotional service it refers to worshipping the deity form of the Lord. Arcana-dipika teaches us how to perform this service and thus please the Lord through this process of worship. It contains the exact details of worship, waking, bathing and feeding the Lord, and putting Him to rest at night. It also includes exact details of the rules and regulations for brahminical cleanliness – all to help us develop pure bhakti.

Arcana-dipika means “the lamp that illuminates arcana”. pdf

download link     File name Arcana_Dipika_2ed_2009.pdf File Size 1.07 Megabytes File Type pdf (application/pdf)                                                                            

Acarya Kesari Sri Srimad Bhakti Prajnana Kesava Gosvami His Life and Teachings


acarya-kesari
Every page of this biography, written by one pure Vaisnava about another, offers enthralling information about the lion-like acarya, Srimad Bhakti Prajnana Kesava Gosvami Maharaja. It not only describes his glorious life, spotless character and courageous preaching but it also details his lucid and penetrating delivery of Gaudiya philosophy. It depicts the qualities of a true acarya, who with his every breath demonstrates the pinnacle of loyalty to guru and who resolutely protects the tenets of his disciplic lineage for the benefit of the souls of this world.

Acarya Kesari Sri Srimad Bhakti Prajnana Kesava Gosvami  His Life and Teachings                                                                 This biography is complete in every way and leaves the reader honoured to have come into contact with such a pure and dignified Vaisnava.

for download  File name Acarya_Kesari_2nd ed_2013.pdf File Size 13.51 Megabytes File Type pdf (application/pdf)
http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/209-acarya-kesari-sri-srimad-bhakti-prajnana-kesava-gosvami-his-life-and-teachings.html
wanneer de link niet werkt gebruikt u deze dan,  when the link not work use this one please



Sri Brhad-bhagavatamrta pdf

 

In the Second Canto of Sri Brhad-bhagavatamrta, Srila Sanatana Gosvami examines all the manifestations and incarnations of the Supreme Personality of Godhead, culminating in Sri Nandanandana, the beloved son of Sri Nanda Maharaja. He does so by narrating the story of Gopa-kumara and his fascinating journey throughout the material and spiritual universes as he searches for the Lord of his heart. “Sri Brhad-bhagavatamrta alone is the main foundation of all the scriptures written by Srila Rupa Gosvami, Srila Raghunatha dasa Gosvami and so on. All the other books of our Gosvamis manifested from this one book alone.” [Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja]

File name Brihad-bhagavatamrta_2nd_canto_1st_part_1st_ed.pdf File Size 4.21 Megabytes File Type pdf (application/pdf)

download  link

http://www.purebhakti.com/resources/ebooks-a-magazines-mainmenu-63/bhakti-books/english/9-brhad-bhagavatamrta-canto-2-volume-1.html

Het is moeilijk om te concentreren tijdens japa

Vaak als het  moeilijk is om u te  concentreren tijdens japa. Neem dan een stoel of een kruk en plaats daar een foto van Narayana Vishnu. Loop nu terwijl u japa doet hier omheen, dan maakt u een parigram of rondgang vertaald. Dit verhoogd de concentratie. Een stukje geschiedenis over deze spirituele nectar, Maha punyam! De Devidhota’s naar het Maha Bharatha hielden een wedstrijd wie het eerste om het universum heen was gegaan. Toen zij dit van Vishnu te horen kregen een wedstrijd houden, en de enorme prijs voor de winnaar, renden en sprongen zij meteen op hun rijdieren, en strijdwagens en sprintte er vandoor om als de eerste rond het universum te kunnen gaan, alleen Ganesha bleef achter. Met zijn muis, en hij dacht; ik red dat nooit, . Ik ben niet snel genoeg, dat heb ik al verloren, en  laat de slurf als het ware hangen.. En dan hoort hij ineens een stem, die roept! Ganesha schrijf de naam Narayana op een blad en loop er dan omheen. En door dat te doen was hij al om het hele universum heen gegaan. Als men dit ook doet heeft men meteen ook alle heilige plaatsen bezocht die er maar zijn in het universum. En toch, is blijven zitten op een plek nog steeds beter want dan pas! Overwint u de manasah (geest) en de materie en is dat niet veel hoger dan alle punyam? (Ook het rondgaan om tempels geeft spirituele opbrengst.)
#bhaktaPiet(er #bhakta #bhaktamagazijn

zondag 5 oktober 2014

Maak zelf een word press site

Een video en een handleiding hoe een site op wordpress basis te beginnen.

 

Easy WP Guide

http://easywpguide.com/  A simple, easy to read WordPress Manual

woensdag 1 oktober 2014

yoghurt ijs maken, ZONDER IJSMACHINE

yoghurt ijs maken, de basis. U hebt een vriezer nodig en een schaaltje bij voorkeur van roestvrij staal, waarin u het yoghurt ijs kunt maken. Wat u nodig hebt, is een halve liter yoghurt, klein potje  slagroom (kan zonder), en 75 gram suiker. Wat u als eerste doet: De slagroom dient geklopt te worden totdat het de structuur als yoghurt heeft. Roer dan de yoghurt door de slagroom heen, meng vervolgens de suiker er door heen . Schep het yoghurtmengsel in een bakje en zet dit in de vriezer. Roer elk half uur het yoghurt goed door om het yoghurt ijs te maken.

U kunt er fruit doorheen dan als laatste de stukjes fruit toevoegen en er door heen mengen

Men kan ook zoeten met diksap of siroophoeveelheid fruit 100 a 150 gram, zelf gebruik ik #yoghurt ijs maken, ZONDER IJSMACHINE dikke Griekse yoghurt en dan hoeft men geen suiker toe te voegen.

#yoghurtijs #bhakta #bhaktapiet(er)