zaterdag 25 oktober 2014

Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs

Kracht Lessen Esther Buijs
19 oktober
Wensen wat je wilt
Er is een tijd lang een hype geweest rondom ‘the Secret'. Daarin werd voornamelijk uitvergroot dat je kon wensen wat je wilde en die wens vervolgens vanzelf in je leven zal manifesteren. één belangrijk stukje vergat bijna iedereen voor het gemak; Er In Geloven. Vandaar dat er zo veel mensen zijn die uiteindelijk niet hebben gekregen wat ze ‘besteld hebben’ en vervolgens ook niet meer geloven in ‘the Secret’ en dat is jammer want het werkt namelijk wél!
Nu heb ik in de afgelopen lessen al veel geschreven over beperkende overtuigingen, armoede bewustzijn en onbewust negatief denken. Dat heeft allemaal te maken met ergens wel of niet in geloven. Het is zelfs zo dat we denken ergens in te geloven, maar uiteindelijk blijven hangen in het stukje ‘ik wil’, en vervolgens niet verder komen dan die wens. Allemaal onbewust natuurlijk!
Ergens in geloven is ook weer een proces, dat proces heet; ‘Van wens naar weten’ en ziet er als volgt uit;
-Je hebt een wens, je fantaseert over iets, je droomt en ziet al voor je wat je wilt hebben of wat je wilt doen. Je onderzoekt of je het kan, waar de mogelijkheden liggen. Hier kan het twee kanten op gaan, je gaat verder naar de volgende stap ‘Hoop’ of je haakt hier al af doordat het onmogelijk lijkt….en zo blijf je eeuwig in je wensen ‘hangen’
-Je krijgt hoop; de hoop geeft je de kriebels in je buik dat het zal lukken en maakt daarmee de droom van je wens sterker.
-Je gaat er in geloven; je ziet het al helemaal voor je dat je wens is uitgekomen, maar je hebt het nog niet.
-En nu komt het; je moet erop gaan vertrouwen dat je wens uit zal komen. ….en dit is het cruciale punt, want, kan jij het vertrouwen houden in je wens, ook als het even niet lukt? Ook als het moeilijk voor elkaar te krijgen is? Ook als iedereen in je omgeving tegen je zegt dat het onmogelijk is? Ook als het financieel tegen zit? ...En dit zijn nog ‘bewuste’ beperkingen.
De onbewuste beperkingen zijn; ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, anderen zijn beter, ik heb geen ruimte / tijd om het te doen, enz enz, de onbewuste saboteurs doen hier heel goed hun werk om je tegen te houden!
-Mocht je overal doorheen zijn gekomen, dan kom je in; Weten.
-Zodra je echt 100% Zeker Weet dat het je lukken zal, alleen dan komt je wens of je droom uit.
Hoe denk jij dat sporters het doen? Zodra er maar één mini saboteur aan het werk is in de gedachten dat ze de wedstrijd zullen verliezen, zullen ze ook zeer hoogst waarschijnlijk de wedstrijd verliezen! Dan hoeven ze er net zo goed niet aan te beginnen!!
Sporters worden er tegenwoordig in getraind te geloven in hun prestatie!! Helaas blijkt dat vaak zó moeilijk dat er hulpmiddelen zoals EPO wordt ingezet, jammer hoor!! Want, dat maakt het de anderen nog lastiger in zichzelf te geloven. Eigenlijk betekend het gebruik van dit soort middelen dat ze zelf niet voldoende geloven in hun eigen kracht. Daar begint een cirkel van prestatie en onzekerheid. De druk groeit.
Zo werkt het met alles in je leven. Geloof in jezelf en kijk daarbij niet naar wat een ander heeft, doet of wat jij denkt dat een ander doet. Daarmee maak je je het voor jezelf alleen maar moeilijk.
Tussen iets wensen en vervolgens krijgen, zitten dus heel wat stappen! Wist jij dat? Wanneer jij veel wensen hebt, (wat natuurlijk super goed is, want zonder doel zal je nooit scoren) en je merkt dat er heel vaak niets van uitkomt, verdiep je dan eens in jezelf! Ga eens op zoek naar je beperkende overtuigingen. Wat binnen in jouw houdt je tegen de dingen voor elkaar te krijgen welke je wenst? Wat zijn je beperkende overtuigingen?
Wat nog een andere mogelijkheid is; weet jij eigenlijk wel wat je wensen zijn? Ben je je daar wel van bewust? Vaak hoor je mensen zeggen ‘dit wil ik niet meer en dat wil ik niet meer’ maar je kan je beter focussen op wat je wél wilt ipv wat je niet wilt.
Ze zeggen dat het onbewuste het woordje ‘niet’ niet kan plaatsen. Onbewust ben je als je je dus aan het focussen bent op wat je niet wilt, je dus aan het focussen op wat je wél wilt. Snap je het nog?!
Voor velen van ons is het toch wel moeilijk een wensen lijstje te maken voor het leven. We zijn het gewoon niet gewend om wensen te hebben en ook zijn we opgevoed met de zin; 'kinderen die vragen worden overgeslagen'. Fijn hoor, die paradigma’s die je al van jongs af aan om je oren krijgt.
Wanneer je dus merkt dat je het moeilijk vindt te bedenken wat je wel wilt, maak dan een lijstje met wat je niet meer wilt en schrijf daar vervolgens achter wat je wél wilt. Dan gebruik je het ‘niet meer willen’ even als hulpmiddel om je vervolgens te kunnen focussen op het wel willen.
Ik wens je er veel succes mee!
Tot de volgende keer en erg bedankt voor het veelvuldig delen van de Kracht Lessen! Misschien denk je dat anderen ook veel aan deze lessen hebben? Delen mag altijd, wel compleet en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. Dank je wel
Liefs, Esther Buijs
'Wensen wat je wilt' is een onderdeel van de cursus Gedachten-Kracht. Deze cursus in 8 lessen van 2 uur start weer in januari 2015. Je kan je nu al aanmelden. infoestherbuijs@gmail.com
Of lees meer op mijn website;http://www.estherbuijs.nl/diensten/1402671308/De-Kracht-van-je-Gedachten#.VDz9jNSsXpo
Wensen wat je wilt. Uit Kracht Lessen van Esther Buijs
#spiritueelmagazine

vrijdag 24 oktober 2014

Ratha yatra Dublin 2014

Sacinandana Swami


Van Duitse origine,  Hij trad ISKCON in 1970  Sacinandana Swami staat bekend in ISKCON voor zijn kirtana en spreken in het openbaar. Hij doceert en schrijft over Vaishnavisme en de Hare Krishna-beweging en heeft  de Bhagavad Gita in het Duits vertaald. Zijn publicaties zijn The nectar gelijke Oceaan van de Heilige Naam, Gayatri Book, De weg van het Grote Vertrek, De kunst van Transformatie en Spirituele Tonic.
Sacinandana Swami kwam voor het eerst in contact met Gaudiya Vaishnavisme na het zien van Hare Krishna toegewijden op de Duitse televisie in de late jaren 1960
In 1987 werd hij een initiërende goeroe in ISKCON, en in 1989 nam hij sannyasa. Sacinandana Swami heeft een aantal pelgrimages naar heilige plaatsen in India gemaakt, vaak op reis naar Vrindavan voor retraites intensieve 'japa'. hij bezocht ook Badrinatha , Kedarnatha, Gangotri, Mount Kailash, Ahobilam, Srirangam, Melukote en Tirupati gedurende zijn reizen. [
In termen van onderwijsontwikkeling binnen ISKCON, heeft Sacinandana Swami klassen gegeven aan de Vaisnava Instituut voor Hoger Onderwijs en het Bhaktivedanta College project bij Radhadesh. bron wikipedia
There comes a time for each of us, when
everything seems shallow, except the
longing of our soul to find its own true path."
Ook materiaal van zijn seminars met vooral nadruk gelegd op de praktische toepassingen ervan http://www.sacinandanaswami.com/en/s1f42/newsletter
http://www.sacinandanaswami.com

THE TEACHINGS OF LORD CAITANYA pdf

basis aardappelen salade vegetarisch

  • 500 a 600 gr aardappelen
  • 1 paprika rood en een gele paprika
  • 1krop sla
  •   4 stengels bleekselderij
  •   saus
  • 3 el crème fraise
  • 3 el eg free mayonaise zonder ei, staat een recept voor op deze blog
  • 1 el mosterd
  • 1 tl honing
  •   sap halve citroen

Basis de aardappelen, aardappelen in dunne plakken snijden koken 10 minuten. de paprika en de bleekselderij klein snijden en mengen (laat wel eerst de aardappelen afkoelen), de sla scheuren. De ingrediënten voor de saus mengen, dan de saus erdoor scheppen of husselen. Op de slabladeren leggen is wel een klassiek idee, maar het oogt ook goed. Ik zelf gebruik een scherpe Engelse mosterd zonder azijn.bhakta Piet(er)

#aardappelensalade #basisrecept #bhakta #bhaktapiet(er)

dinsdag 21 oktober 2014

CHHAPAN BHOGa 56 sacred items of Jagannath Temple, Puri

56 sacred items of Jagannath Temple, Puri
At Jagannath temple, Prasads are famous as like Sree Jagananth. At India and other country temples you will find Prasad. But only at Jagannath temple you get Mahaprasad. Mahaprasad means Ma + Prasad , After Sree Jagannath, Prasads are again devoted to Maa Bimala. Debi Bimala is the Root Goddess of Puri. By that it has got the word Mahaprasad.
1 ) Ukhuda ( Sugar coated pup rice)
2 ) Nadia kora (Coconut ladu)
3 ) Khua (condensed milk)
4 ) Dahi (Yoghurt)
5 ) Pachila kadali (Ripe Banana)
6 ) Kanika (Flavoured Rice)
7 ) Tata  Khechudi (Dry Khechudi)
8 ) Mendha Mundia (A kind of cake)
9 ) Bada Kanti (Fried Cake)
10) Matha Puli (A kind of Pan cake)
11) Hamsa Keli (Sweet cake)
12) Jhili ( Thin pan cake like Dosa)
13) Enduri ( Idli)
14) Adapachedi (Ginger Paste)
15) Saga Bhaja (Fried leafy vegetables)
16) Kadali Bhaja (Fried Plantain)
17) Maric Ladu (Chilli Ladu)
18) San Pitha ( Small size Cake)
19) Bara (Donalds)
20) Arisha (Sweet fried cake made of rice flour)
21) Bundia (Sweet granules made of gram flour)
22) Pakhal (Water rice)
23) Khiri (Milk Rice)
24) Kadamba (A kind of sweet)
25) Pat Manohar (Name of a sweet)
26) Takuaa (Sweets shaped like tongue)
27) Bhaga Pitha (A kind of cake )
28) Gotai (A kind of salty cake)
29) Dalma (Dal with vegetables)
30) Bada Kakara (Large Fried sweet cake)
31) Luni Khuruma (Salty Biscuits)
32) Amalu ( Malpua, Sweet Puri)
33) Suar Pitha (Poda Pitha, Baked Cake)
34) Biri Buha (Black gram cake )
35) Jhadai Nadaa (Small ball shaped cakes)
36) Khasta Puri (Strong fried cakes)
37) Kadali Bara (Fried Plantain)
38) Sana Arisha (Small fried cakes)
39) Sakar (Chatni)
40) Podo Pitha (Panned Cake)
41) Kanji (Sour Rice)
42) Dahi Pakhal (Curd rice )
43) Bada Arisha (Large size Fried cake)
44) Tipuri (Three stage fillings)
45) Sakara (Sugar candy)
46) Suji Khir (Milk with samolina)
47) Muga Sijha (Boiled green gram)
48) Manohar (A kind of sweet)
49) Magaja Ladu (A kind of sweet)
50) Pana (Sweet Drink)
51) Anna (Rice)
53) Ghia Anna (Ghee rice)
54) Dali (Sweet Dal)
55) Besar (Curry)
56) Sag (Leafy vegetables)


Verbeter uw geheugen ga een instrument bespelen. met video

Als u op zoek bent naar een hobby. die leuk is, en ook interessant, en een complete workout voor uw gehele brein, neem een muziekinstrument en begint te spelen.

Anita Collins op de TED-Ed YouTube-kanaal legt uit wat er gebeurt in u hersenen als je jamt, of gewoon wat uit de losse hand speelt uw hersenen als het ware licht geven, In het bijzonder de regio's gewijd aan audio-, visuele en motorische functies. Uiteraard worden deze gebieden versterkt als je meer oefent en speelt op uw instrument, en dat leidt tot veel voordelen buiten de muziek. Deze voordelen zijn een betere aandacht voor detail, sterker in planning en strategische vaardigheden, en een beter geheugen.

 

              Weet u niet hoe ermee te beginnen?,  Op Youtube staan honderden video's met instructie (tutorials) en zelfs complete muzieklessen hoe u een instrument leert bespelen Het is nu eenvoudiger dan ooit, neem een instrument en kijk even op youtube, en als een leraar u niet bevalt dan kijk u gewoon even naar de volgende. Hieronder een paar voorbeelden, en als u het leuk vindt neem er dan een vaste tijd voor om te oefenen, dus elke dag.

gitaar lessen (tutorial)                                                                                                                            tutorials+piano

tutorials mondharmonica

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...