zaterdag 1 november 2014

Het leven gaat met de getijden mee

Het leven gaat met de getijden mee, als de zee. Eb en vloed volgen elkaar op, zoals de dag en de nacht. Storm en wind zijn de ruzies of onenigheden en het kan ook moeizaam gaan zoals met tegenwind op de fiets. Se zon staat voor de warmte en goede dagen in het leven, de nacht voor de treurige en duistere kanten van het bestaan. En net als een je aan het zwemmen, bent is het enigste wat telt je hooft boven water te houden, al is het leven nog zo zwaar.

Als je zelf 'in' de situatie zit, ben je niet echt gericht op wat anderen vinden of erover denken, zij voelen jou pijn niet, jouw eenzaamheid, die verscheurende gevoelens die zich steeds weer aan jou controle  vandaan zich weer naar boven te worstelen. Zelfs voor een ervaringsdeskundige is het moeilijk om jou te vertellen, of te overtuigen dat hoewel jou verdriet een andere oorzaak heeft, of een andere naam heeft. Maar een ding vast staat dat jij er met jezelf mee in het reine, er weer boven op moet komen want dat is voor ieder gelijk,

#bhaktapiet(er)

Spirituele agenda 2014 spirituele beurs Rijswijk 29 November tot


Spirituele beurs Rijswijk

Van Zaterdag 29 November 2014 -  08:00
Tot Zondag 30 November 2014 - 17:                                                                                Beleef hierbij een weekend vol interessante workshops, lezingen en standhouders voor mooie consulten en producten. Een sfeervol event met zo'n 250 stands.
Expo Rijswijk (Darlingmarket)
Volmerlaan 12
Rijswijk
Zuid-Holland
2288 GD
Nederland

vrijdag 31 oktober 2014

Oosters gerecht

Mediterend koken voor “beginners”. 
4 grote vastkokende aardappelen
400 gram Tempé  in blokjes (of tofu)
2 el olie
1 el kerriepoeder
250 g Chinese kool of paksoi in reepjes
1 kl. blikje mangoschijfjes op sap
1 klein blikje bamboescheuten
1 el maïzena
peper, zout
1 el sesamolie
1 el honing
mespunt cayennepeper
1 el ketjap
1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1.       Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor !. Naar de aardappel variateit (vastkokend) net niet helemaal gaar worden.
2.       Verhit de olie en roerbak de tempé met kerriepoeder 5 minuten. Bak de kool met de tempé mee De tekst verwerker kent geen buitenlands Tempeh is origineel
3.       Giet de mango af en vang het sap op. Schep de mangoschijfjes en uitgelekte bamboescheuten door het tempeh mengsel. Laat ze kort meebakken
4.       Voeg peper en zout toe
5.       Meng de maïzena met het mangosap en bind de roerbakschotel ermee. Schep de schotel in een schaal en houd warm
6.       Voeg aan de zijkant van de wok honing, cayennepeper en ketjap toe en schep de aardappel hierin om. Roerbak 10 min. Strooi de sesam erover. Bedek de roerbakschotel met de sesam aardappeltjes. Pieter Vishnoes dream yogadvies

Samhain het Keltisch nieuwjaar een ritueel feest

Voor de Kelten was dit ook het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswisseling en de cyclus van het leven. Tijdens deze periode als de bladeren van de bomen vallen, werd deze periode als de dood gezien, de winter met zijn witte kleed houdt dan de grond bedekt, als toegedekt met een deken, ook een lijkwade genoemd. Hierdoor kan de aarde zich weer voorbereiden, daar onder de grond, wortels en zaden die als het ware liggen te wachten op het nieuwe seizoen, van warmte en licht. Daarom zijn voor velen de wintermaanden ook geschikt om op het eigen leven terug te blikken op het verleden, oude dingen los te laten en voorbereidingen te treffen voor na de winter..

De Kelten zagen overal de transformatie in,

 en geloofden in wedergeboorte. De donkere mythische schoot, de aarde waaruit alle leven ontstaat en weer toe terugkeert werd door hen gezien als een eeuwige ketel: de Ketel van Dood en Wedergeboorte. Met elfen en en natuurgeesten. Het scheppings verhaal is hier wat duidelijker over.

Volgens diverse mythen vervaagde met samhain de grens met het Elfenrijk. Daarom werd er eten voor de deur gezet voor de elfen en andere natuurgeesten. Hierdoor hoopte men dat ze als dank, hun plagerijen achterwege zouden laten (o.a. het verzuren van melk en mensen de stuipen op het lijf jagen). Daarnaast was men ervan overtuigd dat elfen tijdens Samhain steekspelen organiseerden. Als bewijs hiervan vond men de volgende ochtend plasjes elfenbloed op de rotsen. Dit was eigenlijk geen bloed. Het ging hier om een soort mos dat na de eerste vorst rood kleurde. Als het dooide liet dit een rode vloeistof los die men aanzag voor elfenbloed (dit laatste kan ook betwijfeld worden)

Christelijke sagen die verband met Samhain hebben


Het visioen van de heilige Hubertus; Peter Paul Rubens & Jan Brueghel de Oude, ca. 1617-20
Sint-Hubertus is een christelijke heilige die met Samhain in verband kan worden gebracht.
In de legendes wordt verteld over een edelman, genaamd Hubertus, die een enorm hert achtervolgde. Op het moment dat hij zich klaarmaakte om het hert te doden verscheen er een lichtgevend kruis tussen de hoorns van zijn gewei en hoorde hij een stem uit de hemel die vroeg: "waarom achtervolgt u mij?". Hubertus was hierdoor zo onder de indruk dat hij zich direct liet dopen en hierbij patroonheilige werd van de jacht. In Oirschot en Brussel wordt tegenwoordig op 3 november nog een Hubertuswijding verricht waarbij er speciaal gebakken broden worden gezegend door de geestelijkheid en vervolgens aan de jachthonden worden gevoerd.
Ook Sint-Maarten wordt met dit feest in verband gebracht. Zijn feest valt nu op 11 november maar volgens oude kalenders was dit vroeger op 1 november. Kinderen gingen rond met een rommelpot terwijl ze rijmpjes brachten en om lekkernijen bedelden.
Volgens verschillende bronnen werd Samhain in 998 door de abt van Cluny gekerstend en kreeg het toen de naam Allerheiligen. Andere bronnen daarentegen beweren dat paus Gregorius IV het feest Allerheiligen reeds in 835 heeft ingevoerd.


dinsdag 28 oktober 2014

Microsoft kondigt aan dat Office 365-abonnees een onbeperkte hoeveelheid online opslagruimte krijgen via OneDrive.

Dit schrijft MS op de blog van zijn clouddienst. Wordt het wel of niet MS office op uw computer?
Het is een moeilijke vraag, wat gebeurt met uw prive, en krijgt u wel de cd met de software zodat u ook zonder internet toegang ermee kan werken!
De opslaglimiet voor betalende abonnees van Office 365 komt te vervallen, maar is dan bij de prijs inbegrepen voor alle abonnementsvormen, zoals Office 365 Home, Personal en University.
Abonnees krijgen meer informatie hierover via de mail wanneer het voor hun ingaat de ongelimiteerde OneDrive-ruimte. Wie zich inschrijft op een mailinglijst over Microsofts Cloud dienst, krijgt voorrang.

Prijzen

Microsoft verhoogde de maximale cloudopslag voor Office 365-gebruikers al naar één terabyte, en concurrent Dropbox volgde met een prijsverlaging.
Voor 1 terabyte Dropbox 9,99 euro
Google Drive . 9,51 euro en 19.99 euro
Apples iCloud 9,51 euro en 19.99 euro.
Office 365 Home 5,75 euro per maand.zondag 26 oktober 2014

India heeft een nieuwe herdenkings postzegel.Met een afbeelding van Anagarika Dharmapala een boeddhistische revivalist en schrijver uit Sri Lanka.

stamp

India bracht een herdenkings postzegel uit met een afbeelding van Anagarika Dharmapala, de Sri Lankaanse boeddhistische revivalist en schrijver, in een functie bij Rashtrapati Bhavan
. De afbeelding opde postzegel van de apostelen van het boeddhisme zou de mensen eraan  herinneren om met gezamenlijk met mededogen  te werken aan een tijdperk van vrede, stabiliteit

"Het boeddhisme, een van de grote religies van de wereld begon in India en is een filosofische  denkwijze gebaseerd op geweldloosheid en de uitoefening van de geestelijke uitmuntendheid in plaats van materiele verheerlijking. Haar principes blijven grote relevantie hebben, zelfs in dit tijdperk. Boeddhisme bevordert vrede en stabiliteit en zijn grote voorstander van het cultiveren van vredige gedachten en uitingen van mededogen en verdraagzaamheid. Het is de bedoeling  de mensheid weg van oorlog en schermutselingen te brengen en inspireert mensen om hun collectieve energie kanaliseren in de richting van de verbetering van de samenleving, ".

  De Indiase pers schreef dat President Pranab Mukherjee officieel mededeelde dat het noodzakelijk was om de prestaties van Anagarika Dharmapalate herinneren en te bewaren voor het nageslacht aan de herinneringen van deze grote boeddhistische denker en prediker, die alleen  leefde en ademde om de boeddhistische idealen te verkondigen en  het boeddhisme te doen herleven. #bhakta #bhaktaPiet(er) prabhu

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen