zaterdag 29 november 2014

Omdat wij allemaal een verbinding hebben. column

Rampen, oorlogen,het nieuws staat er bol van wereldwijd slachtoffers. Desalniettemin is menigeen hoopvol, zich eigenlijk niet er van bewust dat dit al in huis gekomen is, het is niet ver van je bed meer!  En toch wilt menigeen zich daar niet bewust van worden. Ook dat vrede in het eigen hart en stad moet beginnen. Omdat iedereen een steentje bij moet dragen, en het ook kan. Omdat wij allemaal een verbinding hebben met de natuur , daar niet los van staan. En ook met elkaar. Met  de buurt.Wij kunnen allemaal als persoon al een verandering in gang zetten. Wees beleefd, blijf rustig. En koop minder tropische producten. Dan steunt u ook minder de buitenlandse regimes, en multinationals. En dan kunnen de boeren ook steeds meer hun eigen voedsel gaan verbouwen. #bhakta #bhaktapiet(er)

vrijdag 28 november 2014

Dharma Seal. De Boeddha vertelde: "Leegte is noch wezen noch niet-zijn

De Boeddha vertelde: "Leegte is noch wezen noch niet-zijn. Het is vrij van alle verkeerde inzichten. Het wordt niet geproduceerd noch vernietigd, en het kan niet worden begrepen door zien. Waarom is dit zo? Omdat leegte kan niet gelocaliseerd worden in de ruimte. Het heeft geen vorm. Het is geen onderwerp van waarneming. Het is nooit geboren, en het verstand kan het niet bevatten. Omdat het niet kan worden begrepen, het omvat alle dharma's en woont alleen in niet-discursieve, niet discriminerende wijsheid. Dit is het enige ware en juiste begrip, monniken! U moet weten dat niet alleen leegte, maar alle dharma's zo zijn . Dit is de Dharma Seal.

budget koken is pas goedkoop door het zelf te doen, sober is niet hetzelfde als armoe

Vroeger kon men niet anders dan zelf koken.

Aardappels en rijst, bloem  en custard waren gewoon in de keuken. Geen voorgebakken frieten, of aardappel snijders. Geen kant en klaar soep. Nu dat was ook de reden dat men nog kon uitkomen met het huishoudgeld.
En het belangrijkste, geen kleurstoffen, of toevoegingen. Maar dit als tussendoor, echt een pan soep maken is altijd goedkoper dan soep uit blik. Een vegetarisch bouillonblokje, en wat groenten en klaar. En als u toch een vriesvak of vriezer heeft, doet er dan ook wat in.       Veel groentes en kool kunt u gemakkelijk invriezen. En, of bouillon zelf van tevoren klaarmaken. En in her te gebruiken bakjes in de vriezer bewaren (ik laat het afkoelen en doe het in zakjes).  Kook bijvoorbeeld voor 2 dagen en vries een portie in voor de volgend week,dan hoeft u een dag niet te koken.
Dat staat gelijk aan een half uur meer tijd om , een boek  lezen of een half sporten..Of te mediteren (wel 4 ronde’s op de japa mala)
#bhakta #bhaktapiet(er) #invriezen #soep #japamala

donderdag 27 november 2014

Romige kerrie soep met tofu

 

 • ingredi├źnten
 • 2 el boter
 • 3 el bloem
 • 750 ml groenten bouillon (blokjes met wat minder water)
 • 1 beker melk
 • 1 1/2 beker blokjes, soja
 • 1/2 beker geraspte kaas
 • seizoen kruiden basilicum of verse Koriander
 • Kerrie poeder                                                                                                               Romige kerrie soep met tofu

bereiding In een grote koekenpan , bak de tofu kort in wat olie met de kerrie en haal deze weer uit de pan! Smelt dan de boter, en de bloem er bij, los in roeren met wat peper. Tot de bloem wat kleurt. Voeg dan dan de bouillon toe en met de melk aan de kook brengen. Maar blijf roeren, een minuut laten doorkoken Voeg de kaas toe, voorzichtig doorroeren, blijven toevoegen en doorroeren tot de soep op de gewenste dikte is, tofu erbij, dan de seizoen kruiden erop..peper en zout naar smaak. Om de soep wat oosters pittig te maken doe er dan wat verse gember of gember poeder bij. zout en peper naar smaak.

dinsdag 25 november 2014

Denk eens na over uw leven.column

Denk eens na over uw leven. Heeft u respect voor uw gevoelens of offert u uw zelf op door u te laten ondersneeuwen door het juk van een verzameling oude gewoontes? Wees bereid om u in van alles in uw gedachten los te maken, te onthechten. Van de kinderen die al jaren zelfstandig wonen, familie die u eenmaal per jaar tijdens de verjaardagen ziet. Al die dingen in huis die vaak niet eens opgemerkt worden. Leven voor u huis. Had ik dat ook nog!?  Wat houdt dit in, met een slaapzak naar het park, met een winkelwagentje met dekens, en andere dingen  in plastic boodschappen tassen, en die oude vertrouwde schemerlamp er bij. Waar u zich niet los van kon maken? Maar, kijk eens waar u wel gebruik van maakt, bent u er dankbaar voor, nee? Of is het alleen zo dat u zich er niet los van kan maken. Geniet van de dingen die u wel gebruikt, begin een nieuwe relatie met uw familie en vrienden. Alles wat wij hier in dit leven verzameld en opgedaan hebben kunnen wij niet met ons meenemen. Hoe meer u gaat beseffen dat dit, al deze dingen u meer binden dan vrijheid geven. Des te meer energie u zult voelen, meer intu├»tief gaan leven, en openstaan voor kennis. U als het ware van binnen uit verlichten Dat de goden en engelen u mogen bijstaan. bhakta Pieter

Denk eens na over uw leven.column

European Parliament may call for breakup of Google


Van het Europees Parlement wordt gezegd dat deze  een voorbereiding doen voor een voorstel aan Google om haar zoekmachine divisie splitsen van de rest van haar activiteiten in Europa in een poging om dominantie van het bedrijf over de zoekmachine markt in de regio te beteugelen.
Het voorstel verwijst specifiek naar een mogelijke split als "ontvlechting."
De koperen wetgeving, die naar verwachting volgende week worden ingevoerd, Men noemt niet specifiek Google bij naam. Maar gezien het Mountain View search bedrijf  de dominante zoekmachine is in Europa met ongeveer 90 procent aandeel van de markt,  is het zeer zeker naar wie ze verwijzen.
tags: #search #google  #google, #Europa,  Europese Commissie, #voorstel, #europees #parlement, #split, #searchgigant, #break-up
#Europa #zoeken

Johan Frederik Staal

Johan Frederik (Frits) Staal (November 3, 1930 – February 19, 2012) was Emeritus Professor of Philosophy and South & Southeast Asian Studies at the University of California, Berkeley. Staal specialized in the study of Vedic ritual and mantras, and the scientific exploration of ritual and mysticism. He was also a scholar of Greek and Indian logic and philosophy and Sanskrit grammar.

Staal was born in Amsterdam, the son of the architect Jan Frederik Staal, and studied mathematics, physics and philosophy at the University of Amsterdam. He continued with Indian philosophy and Sanskrit at Madras and Banaras. Staal was Professor of General and Comparative Philosophy in Amsterdam, 1962–67. He became Professor of Philosophy and South Asian Languages at the University of California, Berkeley, in 1968, and he retired in 1991.

maandag 24 november 2014

Girl Makes Dolphin Laugh youtube

https://www.youtube.com/watch?v=Bsp_JTtE3-w

 1. En God schiep de grote walvissen, en alle levende wremelende ziel, welke de wateren overvloediglijk voortbrachten, naar haar aard; en alle gevleugeld gevogelte naar zijn aard. En God zag, dat het goed was.

 2. En God zegende ze, zeggende: Zijt vruchtbaar, en vermenigvuldigt, en vervult de wateren in de zeeen; en het gevogelte vermenigvuldige op de aarde!

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen