woensdag 31 december 2014

Eén enkele "naam", waarvan de verrukkelijke klanken

Eén enkele  "naam", waarvan de verrukkelijke klanken  zilveren bellen voortbrengen, die omhoog stijgen naar een hemel van licht, boven de zinnen uitstijgend. Je voeten hebben nu vleugels en vormen schitterende patronen. Doe mee met deze transcendentale en zang, die omhoog stijgen als gebeden.                                door #bhaktaPiet(er)

Rozewortel Rhodiola rosea (Gods EHBO kist)

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Rozewortel       Rozewortel (Rhodiola rosea, synoniemen: Sedum rosea en Sedum roseum) is een plant uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae). De plant groeit in de koude delen van de wereld, waaronder een groot deel van de Arctis, de bergen van Centraal-Azië, de Rocky Mountains en bergachtige delen van Europa, zoals de Alpen, de Pyreneeën, de Karpaten, Scandinavië, IJsland, Groot-Brittannië en Ierland.

Een bijna 'nieuw' alternatief geneesmiddel hier een iets kortere versie dan op de blog, en ook over de plant dan op de blogs van de verkopers van het "medicijn",

Van dit plant wordt het extract van de wortels van de Rozewortel Rhodiola rosea gebruikt in de alternatieve geneeswijzen en verwerkt in supplementen en zelfhulp middelen. In de medische wereld noemt men dit kruid een adaptogeen


   Het verbetert de gemoedstoestand.
    Het verlicht depressies.
    Het verbetert de lichamelijke prestaties.
    Het verbetert de geestelijke prestaties.
    Het vermindert vermoeidheid.
    Het geeft meer geestelijke energie.
    Het heeft een rustgevende en ontspannende invloed.
Naar de russen die er meer onderzoek naar gedaan hebben, verbeterd het zelfs de sportprestaties zo goed dat een gewone loper een sportman kan bijhouden, hetzelfde prestatie niveau geeft, maar de manier van wetenschappelijk testen in Rusland wordt niet hetzelfde gezien als de westerse medische standaard. (bron http://web.archive.org/web/20070725063652/http://sciencenews.org/articles/20070922/bob8.asp met een uitgebreid artikel over de origine en over de testen). 
Rozewortel Rhodiola rosea (Gods EHBO kist de schepping)

Ik heb er familie van op balkon staan (van de plant) Ik ben er  wel nieuwsgierig naar omdat er vaak planten hier in deze streken groeien die hetzelfde effect veroorzaken, of gelijke stoffen er in. Dit is een milde beroeps misvorming van mij. Ik dacht misschien ga ik er nog een uitgebreid artikel op mijn blog erover plaatsen, en dan kijken of er nog een plant opduikt die hier groeit, met ongeveer dezelfde chemische samenstelling, misschien een familie lid maar alleen de hemel sleutel lijkt er wat uiterlijk op, bron foto en gedeelte tekst Wikipedia

  • Hemelsleutel (Sedum telephium) op SoortenBank.nl (gebaseerd op de Heukels23, dit is de laatste uitgave)

    #kruiden,#alternatief,

  • dinsdag 30 december 2014

    Citroen schillen remedie tegen pijnlijke gewrichten

    gelezen, ik weet niet hoe goed dit werkt want een wollen sjaal doet het ook altijd wel goed aan gewrichten, en vooral  de warmte of het broei effect heeft vaak een goed resultaat. Maar doet het niet bij zwellingen, dan werkt koelen beter. Als iemand er al ervaringen mee heeft laat dan een berichtje achter.

    Citroen schillen remedie tegen pijnlijke gewrichten
    doe de schillen van twee citroenen in een pot met olijfolie en laat die 14 dagen staan
    doe de olie dan op een gaasje en dat op de pijnlijke plek, en bedek die met een plastic zak  met een wollen sjaal of flanellen doek erom, laat het de hele nacht zitten

    zondag 21 december 2014

    Alles is gebaseerd op jezelf veilig te voelen.

    Alles is gebaseerd op jezelf veilig te voelen.
    Kijk naar de reclame zoals verzekeringen, schoonheidsproducten,
    inbraakpreventie etc - alles is gebaseerd op het gevoel van
    het is niet-veilig, het is niet-oké, zodat wij het, dat product aanschaffen wat ons die
    schijnbare veiligheid teruggeeft. Veiligheid is namelijk een basisbehoefte van de
    mens. Maar wordt er nu niet meer ingebroken?
    Is het pensioen fonds wel een garantie dat je er ook van kan gaan profiteren?
    Maar jij, u weet dat je veilig bent, dat alles goed komt en dat je altijd
    gesteund wordt, minimaal goed verzekerd, maar heeft u andere , ja al andere keuzes gemaakt?
    U bent gelovig, U heeft misschien ooit iets gelezen over Parîkchit maharaja?
    Die een zegen had gekregen dat hij wist dat hij na 7 ja zeven dagen later zou sterven.
    En hij werd gedood! Na die zeven dagen! Gevulde 7 dagen, gevuld met vertellingen uit het Srimad Bhagavatam, achter elkaar door door Suka deva, en dit werd als voorbeeld verteld aan de wijzen door Suta deva.
    En u heeft u zo een zegen gehad? Pardon, een nieuwe cursus voor het werk?.
    Naar de hogeschool gestuurd om wat te leren?
    Een opleiding  economie!  Ruimtevaart vliegtuig ontwerper, en dat doel van het leven dan?
    Damian Veelenturf (8) verongelukt op vakantie in Turkije
    In Winsum is zaterdag geschokt gereageerd op het verongelukken van een achtjarige leerling van obs Tiggeldobbe in Turkije. Damian zat in groep 5b en is tijdens een vakantie omgekomen. En zo zijn er tientallen..................

    zaterdag 20 december 2014

    Voorspellende dromen en trance reizen.

    Reizen in dromen. Voorspellende dromen en trance reizen. Ik merkte bij mijzelf laats op dat mijn gedachten van een dag of wat ervoor in mijn dromen terugkwamen.Zo kan je ook gericht gaan dromen. Net als onze voorvaderen die door meditatie en rituelen de toekomst trachten te zien, of te voorspellen. of een oplossing voor een probleem. Als een voorbeeld voor de jacht en daar bij raad voor vroegen aan voorvaderen en goden, ook aan de dieren zelf. Het orakel van Delphi is weer heel bekend, om haar soms raadselachtige boodschappen , maar daar verdiende dan iemand ook weer de kost mee, om het uit te leggen, of de boodschap door te geven. Het medium of priester(er) genaamd. En dan de voorspellende droom vol met mystieke symbolen. En vaak is het ook niet goed duidelijk voor iemand dat die een betekenis hebben. Nu staat het internet vol met droomboeken, met vaak verschillende betekenissen van de symbolen. Onthoud een ding in de oude kennis over droomuitleg kom je geen treinen of magnetrons tegen. Ten eerste, voor verder te gaan over de symboliek, naar de moderne wetenschap; verwerk je in je slaap gebeurtenissen van de dag, dat is dus een overeenkomstigheid. En ook de dingen die we niet konden verwerken, of een plaats geven. Die geven een onrustige slaap. De voorspellende droom, of een droom met de oplossing. Maar dan vaak weer in die symbolen en symboliek die moeilijk te interpreteren is. En ook een groot punt is, dat vaak dat men de boodschap niet erkent, want die slaat niet aan op de vraag, of verwachtingen. Bijvoorbeeld de boodschap is wordt vegetariër, en versober, laat de auto staan.Dat kan het toch niet zijn? Kom nou, dat lijkt geheel niet mystiek of spiritueel! Dat u een ongeluk kan voorkomen of een ziekte, de auto hierdoor net voor een goede prijs kan verkopen. En dat versoberen kan leiden tot dat extraatje waar u net een stoffig idee of plan mee kan uitvoeren. Een compleet andere manier om de levensweg verder te begaan. Dat had u er waarschijnlijk op het eerste gezicht niet echt achter gezocht, of er uit gehaald? Toch kan je het afdwingen, die dromen met een oplossing! Overdenk eens goed waar u een oplossing voor zoekt, niet forceren, maar laat het goed inwerken. Dan komt die oplossing of antwoord op je vragen ook naar boven. Schrijf het wel op, dit geld voor alle dromen, en oplossing gericht denken. En ook oefening baart kunst. Tussen haakjes de oplossingen kan je soms ook in een krant of ander schrijven tegenkomen, of het horen van iemand. Dus let goed op! Een gedeelte van dit bericht heb ik al eens eerder op het internet gezet, misschien is er onder mijn lezers iemand die dit nodig heeft.

    #Voorspellendedromen #dromen #mystiek #dromenuitleg

    vrijdag 19 december 2014

    vrijdag 12 december 2014

    Jaspis

    jaspisJaspis in de religie en mystiek. Wordt al sinds de oudheid als edelsteen bewerkt. Men maakte er bijvoorbeeld zegelstenen, kleine gesneden stenen en galanterieën van. Men schreef de jaspis magische krachten toe. In de oudheid werd het wel de moeder van alle stenen genoemd. Het wordt tegenwoordig gebruikt in cabochons*, tafelslijpsels en kunstnijverheidsvoorwerpen. Imitaties worden gemaakt van glas.
    Bijgeloof & Religie
    De Egyptenaren en Grieken gebruikten jaspis om de seksualiteit te versterken en ook om een spoedige zwangerschap te bereiken. Bij de indianen werkte de gele jaspis als regensteen.
    Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan jaspis toegekend, zoals stressvermindering, gewichtsverlies, bestrijding van maagklachten en verhelpen van leverproblemen. Jaspis hoort volgens diverse geschreven bronnen bij de sterrenbeelden Ram, Maagd, Kreeft en Schorpioen.
    In de Bijbel  Openbaring 4:2-3 staat geschreven: (2) Op hetzelfde moment raakte ik in vervoering. Er stond een troon in de hemel en daarop zat iemand. (3) Degene die daar zat had een uiterlijk als van jaspis en sarder, en rond de troon was een regenboog die er uitzag als smaragd.
    * Cabochon is de benaming voor een slijptechniek voor het slijpen van edelstenen en halfedelstenen en de benaming voor de stenen die hiermee worden verkregen.

    #bhakta #bhaktapiet(er) #schepping #jaspis #Cabochon