donderdag 15 januari 2015

Isabella’s boerenkool (vegetarisch)

Isabella’s boerenkool
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Even deze site promoten www.bijstandsgerechten.nl hier vind je veel recepten voor de kleine beurs en met een kleine aanpassing, hier door het weglaten van de spekblokjes kan je toch low budget vegetarisch eten, het is nu een puur Hollandse vegetarische schotel. Echte winterkost. Bhakta Piet(er)

Smaakmakers: snufje zout, 2 eetl. mosterd

Tip 1: een snufje is de hoeveelheid die je tussen duim en wijsvinger kunt houden
Tip 2: een scheutje melk is circa 30 ml
Tip 3: een pot (250 gr) mosterd van AH Basic kost circa € 0,33. 2 eetlepels daaruit komt overeen met 10 gram. Nog 50 eetlepels te gaan, dus!
Tip 4: een doos (200 gr) maïzena kost circa € 0,49. 2 eetlepels maïzena is circa 20 gram. Nog 20 eetlepels te gaan, dus!
Tip 5: gebruik deze handige website om hoeveelheden te berekenen:

Ingrediënten en kosten:

750 gram (vastkokende) aardappelen € 0,75
600 gram (1,5 pakje) boerenkool uit het vriesvak € 0,90
een scheutje (langhoudbare) melk € 0,02
2 eetlepels mosterd € 0,01
2 eetlepels maïzena € 0,05
Totaal: € 1,73

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van circa een halve centimeter. Breng een pan met water aan de kook. Zet de hittebron op een middenstand zodra het water kookt. Voeg de aardappelschijfjes toe. Doe de deksel op de pan en laat nog circa 7-9 minuten koken. Prik vlak voordat de kooktijd verstrijkt eens in een schijfje om te controleren of ze al gaar zijn. Giet de schijfjes af. Bak de aardappelschijfjes en een snufje zout toe en bak ze goudbruin. In de tussentijd, kook de boerenkool in een scheutje melk. Voeg de mosterd toe. Zodra de melk kookt, voeg de maïzena toe en bind het mengsel.

Doe het geheel in een ruime ovenschaal en laat circa 30-35 minuten bakken in de oven op circa 200 graden.

Isabella over haar gerecht: ik heb het budget koken niet ‘nodig’. Maar, waarom zou ik meer betalen! Mijn  tip je kan bij Jumbo een Engelse mosterd lopen zonder azijn. En met gerookte seitan is ook lekker bhakta Piet(er)

maandag 12 januari 2015

Iskcon the name Lord Sri Chaitanya Mahaprabhu CERTIFICATE OF INCORPORATION

(D) To encourage the teachings of Lord Sri Chaitanya Mahaprabhu who demonstraterad practically the transcendental process of approaching the absolute Personality of Godhead by His acts of congregational chanting of the holy name of God, a process known as Samkirtan.   out the

de acarya gaf deze manier van hoe de namen van Lord Sri Chaitanya Mahaprabhu te schrijven in het engels in een gecertificeerd legal (officieel) document. De oprichtingsakte van de Iskcon het viel mij een keer op dat de wijze hoe de acarya het schreef zoals Sri Caitanya-caritamrta – 1975 hier en daar anders werd gespeld het is niet echt fout maar niet naar de BBT officiele boek uitgave’s.de Bhaktivedanta book trust

CERTIFICATE OF INCORPORATION
OF
INTERNATIONAL SOCIETY FOR KRISHNA CONSCIOUSNESS, INC.

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...