donderdag 30 april 2015

Brandnetels wieden en dan vanavond verse soep.

Brandnetel soep, het is er weer de tijd voor, verse brandnetels. De jonge topjes zijn een echte delicatesse, vol vitamine en mineralen. Je hebt er een half emmertje voor nodig. Of zo een kinderemmertje, ik weeg het nooit af vandaar. en wat meer maakt niet echt uit. Je neemt voor 4 personen een a twee  vegetarische groentebouillon tabletten voor anderhalf liter. Dit vermeld ik even omdat dit de hoofd bestanddelen zijn, eigenlijk voor elke soep.
Ingrediënten
Veg bouillonblokjes voor anderhalf liter water
Een halve emmer brandnetel topjes
40 a 50 gram boter, of vega margerine
1 potje crème fraise of soja melk.
3 aardappels (bloemige in blokjes)
zout en peper naar smaak.
1 a 2 stengels bleekselderij ook naar smaak.
Bereiding
De bouillon blokjes voor anderhalf liter in een liter aan de kook brengen zet het alvast op half hoog vuur op. Was de brandnetel topjes, en snijd ze bij voorkeur met keuken handschoenen aan heel klein. Smelt de boter of margarine in de pan, de al in blokjes gesneden aardappelen erin rondom bakken plus de bleekselderij, alleen naar smaak erbij. Dan de bouillon met  de brandnetels erbij. En de peper, deksel er op plus minus 8 a 10 minuten op half vuur door laten pruttelen, dus net aan de kook. Tot de aardappelen uiteen vallen. En als de groenten gaar zijn even pureren. En de crème fraise erbij, of de sojamelk. In het originele recept zoals ik het leerde kennen werd de knoflook pers niet gespaard. Maar  in de yogi keuken wordt het niet gebruik maar asatoefida of hing genaamd hiervan een halve theelepel als jij dit normaal ook gebruikt. Ikzelf laat het helemaal weg, of je moet last van winderigheid hebben want daar werkt het goed tegen. bhakta Piet(er)n #bhakta
 

dinsdag 28 april 2015

Bhakta Magazijn: Hoe draag je een sari in meermin, staart 2750 clicks

Bhakta Magazijn: Hoe draag je een sari in meermin, staart

2750 hits op dit artikel, de sari is echt in de belangstelling blijkt uit deze cijfers. meer artikelen en video's hoe de sari te draperen, of hoe doe je de sari om. http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2011/03/blog-post.html

1008 artikelen

 
1008 artikelen, ik zag een paar dagen terug tot mijn eigen verbazing dat ik al 1008 blogberichten heb geplaats op deze blog. Dat is een spirituele mijlpaal. En een vermelding waard. Bhakta Piet(er)
                                                                             
                                                                www.bhaktamagazijn.blogspot.nl




 

6th Annual Clearwater Beach Festival of Chariots & Rath Yatra Parade

Bhadra das 352 316-4560 or Bhadradas@gmail.com
  Een Indiase multi-religieuse parade en festival voor de hele familie. En het is dit jaar op moederdag. Dit is de 6e Ratha yatra in Cleveland. En als extraatje krijgt iedereen moeder een speciale behandeling een cadeau. De dag verloopt verder hetzelfde als in Nederland een markt en prasadam, het vegetarische Indiase eten. Ook speciaal ze gaan ook echt met de karren over het strand, dus niet alleen in naam.

WHEN: Sunday, May 10, 2015. There is a cultural program at the Pier 60 Pavilion from 1 PM to 4:30 PM. The Parade begins at 1 PM at the Pier 60 Pavilion, and returns there at which time the free feast begins. The cultural program continues till 4:30 PM
WHERE: The Pier 60 Pavilion at 1 Causeway Blvd..on the beach, Clearwater Beach.
WHO: All are welcome. Free admission. Wholesome fun for the entire family.
SPECIAL: VERY VISUAL event with colorful traditional costumes and flower decorations. Photography is permitted.

vrijdag 17 april 2015

Op verzoek even het panir curry recept

Op verzoek even het panir curry recept, opnieuw in het licht. Ik kreeg verzoeken om de link naar dit voortreffelijke basis recept voor de verse kaas panir genaamd met curry even door te geven (het is een van de eerste recepten op deze blog 1004 berichten terug. En dat doe ik even op deze manier. En echt de doppertjes in de frisse kerrie (currysauce) is geweldig met dat tikje zoet door de kokos. De panir is het eenvoudigst te maken met yoghurt dan heeft die altijd die romige smaak en wordt niet droog of zurig wat met citroenzuur wel kan gebeuren. En citroenzuur gebruiken heeft als nadeel dat jij de wei niet kan gebruiken. Voor soep en frisdrank te maken, want als je er teveel van neemt krijg je maagpijn, neem hiervan acte!
http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2010/07/recept-panir-curry.html