maandag 29 juni 2015

Verlangens of wensen laten uitkomen

Vandaag wil ik uitleggen hoe je in gedachten net als bidden. Een wens of verlangen kan laten uitkomen. Ten eerste net als bidden is het belangrijk, te weten wat je wil. En net als een gesprek je aandacht bij de ander houden. Het is als meditatie of aandachtstraining. Je hebt er veel namen voor. Waarschijnlijk net als bij bedrijven om de trademark of handelsnamen te ontduiken. Ik ga niet geheel terug naar een ander schrijven van mij hierover. Ten eerste zet alles op een rij. Schrijf het op! Wat wil je precies? En je kan die verlangens aan engelen mededelen of God, de Indiase Deva, naar jouw religieuze of spirituele voorkeur.
  • Een andere baan.
  • Een ander huis
  • Wat moet ik ervoor doen?
  • Heb ik ik er iemand bij nodig?
  • Een bedrijfsruimte?
  • Wat zal het voor jou veranderen
  • Wat kan jij er nog meer over bedenken?
Een geliefde
  • ?Hoe moet zij of hij er uit zien?
  • Lang of kort
  • haarkleur
  • hoe moet die partner zijn
  • Wat verbeterd er door
  • Hoe moet die partner zich gedragen?
  • Verzin er zo veel mogelijk bij
Doe dit zo uitgebreid mogelijk, lekker koken, de afwas altijd doen, stoffen en poetsen. En vat het dan samen,. Tot jij echt een beeld voor ogen hebt van die nieuwe baan, of huis wat er maar verder ook jouw wens is. En vooral belangrijk als jij het hebt samengevat. En op papier lees het dan elke avond doe een briefje in je portemonnee zodat het steeds terug in jouw gedachten komt! Zodat je het gewoon voor je kan zien als het ware. Kijk miljonair worden is een stuk moeilijker dan een baan of iets dergelijks. En veel mensen blijken er niet gelukkiger door geworden te zijn. Je kan niet meer eten dan je op kan. En meestal zit je ook op een stoel tegelijkertijd! Hoe duidelijker je bent, hoe sneller dit zich kan manifesteren. En let er vooral op. Of de kansen je niet tussendoor worden aangeboden. Je kent waarschijnlijk wel het verhaal van die man die op het dak van zijn huis geklommen is door een overstroming hij bidt God redt mij uit deze situatie. Even later komt er een boot in de verte voorbij,. En die draait bij. En roepen kom aan boord,Hij zegt nee ik blijf nog even zitten. En weer komt er een boot , kom aan boord het water gaat vannacht weer stijgen, En inderdaad die nacht stijgt het water. En hij verdrinkt staat hij bij God . En die zegt tegen hem zo ben je toch nog verdronken? De man zegt Heere ik had tot u gebeden redt mij maar ik heb u niet gezien. Maar zegt God, ik heb toch 2 boten langs gestuurd om jou te redden! Pieter

Groenten bewaren, herdenking

Groenten bewaren dit was een van de eerste artikelen die ik schreef voor deze blog.
En nog steeds is het onderwerp recent in het nieuws. Dat er teveel wordt weggegooid! En we kopen het toch om op te eten? Ik persoonlijk krijg altijd als ik groenten of fruit moet weggooien een gevoel van woede bij. Stom, stommiteit, zelfverwijt maak het dan klaar! Je koopt het niet voor de show. Echt ik wordt dan niet goed van mezelf, dat heb ik altijd al gehad dat noemt men stemmen uit het verleden, van ouders,. en familie plus kennisen dat komt dan gewoon bij je op! En ik ga dat ook niet veranderen. Maar hier de link. http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2009/01/groenten-in-de-praktijk.html

vrijdag 26 juni 2015

Wraps met kaas en groenten, vegetarisch recept

Geschikt voor 4 personen.

Tip: 250 gr plakjes kaas (veg gestremd bij de Turkse of Marokkaanse winkel) kost circa € 1,99                                                                                                                   ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 200 ml kraanwater
  • 1-2 eetl (olijf)olie
  • 300 gr wortels
  • 1/2 spitskool of een andere koolsoort
  • 100 gr plakjes kaas

    Bereiding:

Meng de bloem water, plus de olie met een snufje zout in een kom tot een bal. Kneed goed door en laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek.

Was de groenten en schrap en snijd de wortels fijn. Was en snijd ook de spitskool fijn. Doe nu ook de kruiden bij de gesneden groenten. En in de pan, laat op laag vuur garen.

Bestrooi een schoongemaakte aanrecht met wat bloem. Kneed de deegbal nog eens goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol de wraps uit en bak ze in een koekenpan zonder boter of olie bruin aan beide kanten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een wrap, leg die bij voorkeur op een bakplaat met bakpapier er op neer en schep de groente op de wraps. Bedek ze met een plakje kaas. En leg er nog een wrap op. Dan in de oven bakken tot de kaas gesmolten is.

Als u liever zelfrijzend bakmeel wilt gebruiken dan kan dat ook dan dezelfde hoeveelheid . En na het dooreenkneden na 30 minuten nog een keer laten rijzen.

En u kan ze offreren, aanbieden met wat salade,

#bhaktaPiet(er) #bhakta #vegetarisch #recepten

donderdag 25 juni 2015

Graan is een verzamelnaam

Graan is een verzamelnaam voor eenzaadlobbige cultuurgewassen die samen wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens vormen.
De groep bevat onder andere:
gerst
gierst
haver
maïs
rogge
tarwe
triticale of tarwerogge
rijst
spelt
emmertarwe
Boekweit wordt als cultuurgewas wel eens tot de granen gerekend, maar dit is niet correct. Het is geen gras en zelfs geen eenzaadlobbige, maar een duizendknoop