dinsdag 28 juli 2015

bhaktamagazijn expresief spiritueel

Met een expressieve wijze van weergeven, spiritueel nieuws uit het zelf gerealiseerd

Wat is de wereld zonder expressie

bhaktamagazijn expresief spiritueel

maandag 27 juli 2015

Om ons goed te voelen maken wij soms blokkades aan

“Om ons goed te voelen maken wij soms blokkades aan. Mannelijk zijn, kom niet gaan huilen he. Hard wezen!Dit geld voor alle mensen, deze blokkades kunnen je gehele denken veranderen. En ook je intuïtie blokkeren. Verdriet of woede voelen is gewoon, het hoort erbij daar blijf je mens bij. Tel eerst eens tot tien voordat je wat zegt. En denk er dan nog eerst even over na. Ook als jij of ik geraakt worden door  de ellende of het ongeluk van anderen. Compassie, is meevoelen. Probeer eens alleen naar een ander te luisteren, geen mening of oordeel te geven. #bhaktaPiet(er) #bhakta

vrijdag 24 juli 2015

karma elke daad, elke beweging is…..

Verklaring. Karma elke daad, elke gedachte. En beweging heeft een gevolg. Vertaald karma is een reactie op wat je doet, ik zet mijn voet vooruit, een stap is de reactie. De lucht verplaats zich, of een afdruk van je voet in het gras, door jouw gewicht, karma is het gevolg. In die afdruk kan het regenwater blijven staan, andere planten op die plek gaan groeien, een verstoring! Dit is meer naar de Jain filosofie, waar het meeste van de Indiase karma en reïncarnatie denken op gebaseerd is.

#karma #bhakta #bhaktapiet(er)

maandag 20 juli 2015

Quote van de dag. Tirukkural.

Wat heeft leren voor nut als het hem niet leidt tot het vereren van de voeten van hem die alle kennis heeft.
-- Tirukkural

Manakamana tempel wordt opnieuw opgebouwt!

MANAKAMANA, NEPAL, July 16, 2015 (Katmandu Post): De reconstructie van de . Een populaire Hindoe pelgrimsplaats die zwaar beschadigt was door de aardbeving van April 25. En het naschokken wordt weer opnieuw opgebouwd als een exacte replica van de oude tempel..De deiti wordt in een hutje naast de tempel elke dag vereerd door de pujari. Voor de pelgrims is er tijdelijk een beeld van haar neergezet zodat de pelgrims kunnen bidden.

De legende van Manakamana, een verschijning van Durga Bhavani. column

De legende van Manakamana godin dateert uit de regeerperiode van de Gorkha koning Ram Sjah tijdens de 17e eeuw. Er wordt gezegd dat zijn koningin goddelijke krachten, die alleen haar toegewijde Lakhan Thapa bekend waren. Op eén dag, was de koning getuige van dat zijn koningin veranderde in de gedaante van de godin Durga Bhavani, . En haar bediende Lakhan Thapa in de vorm van een leeuw. Na de melding van de openbaring aan zijn koningin, overkwam de koning een mysterieuze dood.

400 kinderen naar de traditionele Vedische vidyalayas scholen van Allahabad dit jaar.


UTTAR PRADESH, INDIA, 19 juli 2015: (bron Financiële Express): rond 400 kinderen, van uit het hele land, tussen 9 en 11 jaar, kwamen voor de test voor de 25 plaatsen in de traditionele Vedische vidyalayas scholen van Allahabad. De meeste van hen kwamen van Delhi, Punjab, Haryana, Madhya Pradesh, Rajasthan en van Uttar Pradesh. Slechts 150 studenten waren verschenen voor de test in Prayag vorig jaar. Er zijn ongeveer 35 Vedische Vidyalayas in het hele land.

bhakti rasamrta sindhu bindu ebook free download

bhakti rasamrta sindhu bindu Engels
(a drop from the nectarean ocean of devotion), is a brief summary of the essential topics presented in Bhakti-rasāmṛta-sindhu by Śrīla Rūpa Gosvāmī.
Bhakti-rasāmṛta-sindhu-bindu beschrijving van de ontwikkeling van bhakti, toewijding ontwikkeling van Prema liefde.

zaterdag 18 juli 2015

Volkskunst moet volks blijven.

Volkskunst bekend van de kanten kleedjes. En misschien meer bekende geborduurde teksten op stukjes stof. Hindeloper.Dit wordt nog steeds gedaan door vrouwen over de hele wereld. Alleen is het opvallend dat kunstenaars van kunst academies dit ook zijn gaan doen en exorbitante prijzen vragen voor wat breiwerk. Wat uw kleine zusje vaak ook beter kan in de verloren uurtjes. En het ziet er vaak mooi uit, hieronder een religieuze prent , soortgelijk werd ook in India gemaakt door huisvrouwen. (vandaar soms de grote ogen, anders vielen ze weg door de grote steken). Tegenwoordig net als hier vullen kunstenaars hun zakken met deze volkskunst te imiteren. Wat door een paar leerlingen van de kunstacademie werd beschreven als dat zij zelf geen basis hadden van het naar model tekenen.

O Agni, you are Indra, the mighty Lord of all beings; you are adorable Vishnu

O Agni, you are Indra, the mighty Lord of all beings; you are adorable Vishnu of immense sweep; O Brahmanaspati (Agni, Lord of prayers); you are Brihaspati, the possessor or wealth; O Ordainer (Agni), you are fill of wisdom. (Rigveda 2.1.3)
O Agni, you are king Varuna, the upholder of all laws; you are to be adored as Mitra who accomplishes wonderful acts; you are Aryaman, the Lord of the discernible world, whose liberality is enjoyed by all; O God Agni, you are Amsa, who is ever eager to grant favors at the sacrifice. (Rigveda 2.1.4)
1. THOU, Agni, shining in thy glory through the days, art brought to life from out the waters, from the stone:

vrijdag 17 juli 2015

Markendiya mantra

Bhakti : www.bhaktimagazijn.blogspot.com  For Spiritual News Alerts, subscribe for free

Geschiedenis: Lord Shiva verscheen voor zijn toegewijde  Markandeya (wiens toekomst al voorspeld was hij zou op zestienjarige leeftijd sterven) En die had zijn verouderings proces gestopt een paar dagen voor hij verondersteld werd te sterven. Dit gebeurde door de kracht van de Mrityunjaya mantra die u hier hebt gehoord. Met de zegen van Heer Shiva. Zodat de god van de dood, Yama nooit in staat zou zijn hem te doden. Maar sinds die tijd wordt deze mantra ook wel de Markandeya Mantra genoemd. Ideal is naar de bron van dit artikel deze mantra 108 keer in de ochtend te reciteren. En tegen zonsondergang ook 108 keer. Correct en met aandacht reciteren geeft altijd betere resultaten. Als u de mantra 108 keer wilt doen maak dan de serie van 108 wel af met aandacht en respect. Zingen kan wel, maar gebeurt in het algemeen in een groep. Meer hierover plus de video.

woensdag 1 juli 2015

Stierenrennen (Pamplona) +video

Las fiestas de San Fermín (of: het feest van Fermín-feesten). Dit wordt nog steeds elk jaar gevierd beginnende   6 tot en met 14 juli  Iedere ochtend vindt er het voor de stieren uitrennen plaats. Honderden meestal mannen trachten de stieren voor te blijven. Als je valt maak je grote kans vertrapt of op de horens genomen te worden door de vechtstieren die over een route van 900 meter lang afgezet stuk naar de arena rennen. Steeds vaker zijn er mensen die dronken of na een nacht feesten aan dit zogenaamde festijn deelnemen.