vrijdag 24 juli 2015

karma elke daad, elke beweging is…..

Verklaring. Karma elke daad, elke gedachte. En beweging heeft een gevolg. Vertaald karma is een reactie op wat je doet, ik zet mijn voet vooruit, een stap is de reactie. De lucht verplaats zich, of een afdruk van je voet in het gras, door jouw gewicht, karma is het gevolg. In die afdruk kan het regenwater blijven staan, andere planten op die plek gaan groeien, een verstoring! Dit is meer naar de Jain filosofie, waar het meeste van de Indiase karma en reïncarnatie denken op gebaseerd is.

#karma #bhakta #bhaktapiet(er)

dinsdag 21 juli 2015

Vedische cultuur actueler dan ooit!

Het is een ouder bericht wat ik wat heb ingekort. En hier en daar een punt of komma verschoven.Het heeft nog steeds nieuwswaarde omdat het onderwerp nog regelmatig terugkeert in de diverse periodieken. Ik las een flyer van de Isckon Rotterdam tijdens Ratha Yatra DenHaag een tijd terug. . Vedische cultuur actueler dan ooit! Ik begreep het eerst niet, Waarom wordt die vergane glorie steeds weer opgehaald? De inhoud van de flyer gaat niet echt over de religie of de ziel, behalve de beat van de dans,wat origineel mantra wordt genoemd, of gewoon op de maat heet. Het grootste deel van de inhoud wordt in het algemeen Maya genoemd door de acarya ZH AC Bhaktivedanta svami

maandag 20 juli 2015

Quote van de dag. Tirukkural.

Wat heeft leren voor nut als het hem niet leidt tot het vereren van de voeten van hem die alle kennis heeft.
-- Tirukkural

Manakamana tempel wordt opnieuw opgebouwt!

MANAKAMANA, NEPAL, July 16, 2015 (Katmandu Post): De reconstructie van de . Een populaire Hindoe pelgrimsplaats die zwaar beschadigt was door de aardbeving van April 25. En het naschokken wordt weer opnieuw opgebouwd als een exacte replica van de oude tempel..De deiti wordt in een hutje naast de tempel elke dag vereerd door de pujari. Voor de pelgrims is er tijdelijk een beeld van haar neergezet zodat de pelgrims kunnen bidden.

De legende van Manakamana, een verschijning van Durga Bhavani. column

De legende van Manakamana godin dateert uit de regeerperiode van de Gorkha koning Ram Sjah tijdens de 17e eeuw. Er wordt gezegd dat zijn koningin goddelijke krachten, die alleen haar toegewijde Lakhan Thapa bekend waren. Op eén dag, was de koning getuige van dat zijn koningin veranderde in de gedaante van de godin Durga Bhavani, . En haar bediende Lakhan Thapa in de vorm van een leeuw. Na de melding van de openbaring aan zijn koningin, overkwam de koning een mysterieuze dood.

400 kinderen naar de traditionele Vedische vidyalayas scholen van Allahabad dit jaar.


UTTAR PRADESH, INDIA, 19 juli 2015: (bron Financiële Express): rond 400 kinderen, van uit het hele land, tussen 9 en 11 jaar, kwamen voor de test voor de 25 plaatsen in de traditionele Vedische vidyalayas scholen van Allahabad. De meeste van hen kwamen van Delhi, Punjab, Haryana, Madhya Pradesh, Rajasthan en van Uttar Pradesh. Slechts 150 studenten waren verschenen voor de test in Prayag vorig jaar. Er zijn ongeveer 35 Vedische Vidyalayas in het hele land.

bhakti rasamrta sindhu bindu ebook free download

bhakti rasamrta sindhu bindu Engels
(a drop from the nectarean ocean of devotion), is a brief summary of the essential topics presented in Bhakti-rasāmṛta-sindhu by Śrīla Rūpa Gosvāmī.
Bhakti-rasāmṛta-sindhu-bindu beschrijving van de ontwikkeling van bhakti, toewijding ontwikkeling van Prema liefde.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...