zaterdag 8 augustus 2015

Spirituele groei

Het is augustus en alles staat in volle groei en bloei. De oogsttijd is begonnen, ik kocht vandaag een schaaltje bosbessen. En de appeltjes en de peren van de buren krijgen al kleur. En toch kan je het najaar al voelen naderen. De energieën zijn op hun top. Ook de onze, al laten wij die vaak door de warme dagen beïnvloeden. Meer en meer een reden om vroeg in de ochtend op te staan. Om te gaan werken, of te mediteren. En ook avonds als het weer wat koeler wordt. Heb jij je ook al geaard? Door eens vroeg in de ochtend op blote voeten door de ochtend dauw te wandelen. Een tocht langs het strand met een voeten bad, je tenen in het zand voelen zakken. Dit breng je terug bij je aardse energie. Laat je raken door die basis energie! Het zal je veel kracht geven. Ook door dankbaar te zijn, wees dankbaar door het te tonen er over te praten, dank God de engelen, voor de gaven die ons als het ware geschonken worden. De bramen langs de weg, de prachtige bloemen. Dat we water hebben, een douche kunnen nemen, Sta eens bij al die  schijnbaar zo “gewone dingen” stil !.
Liefs, PieterFranciscus
tot het volgende orakel

 • Mabon * - Wicca/Pagan  noordelijke hemisphere  (begint met zonsondergang 22)
 • Ostara * - Wicca/Pagan  zuidelijke hemisphere  ( begint  ,,          ,,     ,,,     22)

  gedeeld met permissie van pieterfranciscus

 • dinsdag 4 augustus 2015

  Vaak hoor je dat wij in illusie leven

  De illusie, vaak hoor je dat wij in illusie leven. De boeddhisten gebruiken het woord vaak voor deze wereld, ook andere spirituele richtingen gebruiken voor deze wereld termen als materiele, illusie, maya. We krijgen informatie door onze zintuigen oren, ogen enz., maar dat is allemaal lege informatie zonder de hersenen. Die er een betekenis aan vast plakken naar ervaring. En wat je geleerd heb van ouders en de maatschappij. Een voorbeeld de appel. Dit speelt zich af in de hersenen of brein. Het spirituele Spychic, zoals helderziendheid, contact met andere werelden. Gebeurt op een boven natuurlijke wijze. Dus niet door middel van het biologische natuurlijke lichaam.

  #bhakta #bhaktapiet(er)

  Vragen of aanvullingen geef gerust een berichtje.

  zoekresultaten op heilige namen. Bing en Google

  4-08-2015 door #bhaktapiet(er)

  Google

  Radha Ongeveer 24.000.000 resultaten (0,37 seconden)

  Radharani Ongeveer 521.000 resultaten (0,43 seconden) 

  Radha Krishna Ongeveer 10.800.000 resultaten (0,60 seconden) 

  Krishna Ongeveer 97.700.000 resultaten (0,49 seconden) 

  Caitanya mahaprabhu   ongeveer 237.000

  Caitanya  ongeveer    429.000

  Christus  25.000.000 resultaten (0,57 seconden)

  Christ Ongeveer 341.000.000 resultaten (0,38 seconden) 

  bing resultaten

  Radha       7.350.000 Resultaten

  Radharani  128.000 Resultaten

  Radha Krishna  2.020.000 Resultaten

  Christ    21.700.000 Resultaten

  Christus 7.030.000 Resultaten

  visitors al 2500 na de mijlpaal van 50000 verleden maand.

  52504 bezoekers 4-08-15

  Creativiteit is de enige strategie om uit een moeilijke omstandigheden te komen. Orakel levenswijsheid

  Creatief is niet alleen tekenen of schilderen. Creatief moet een levenshouding zijn. Jouw manier van denken! Wanneer je creatief bent zit je nooit onthand. Creatief zijn betekend van de meest gewone ingrediënten iets verrassend of een traktatie kunnen maken.

  Smelt een kopje suiker in de koekenpan, verwarm het niet te snel tot het goudkleurig wordt, je kan als je er een lepel insteekt en het weer terug giet een soort draad effect zien als het stevig genoeg is dan op een beboterde aanrecht gieten als het afkoelt wordt het hard. Als een zuurtje, je kan er als het nog zacht is gebroken pinda’s induwen of kristal of poedersuiker. In stukken breken en in de snoeptrommel.

  #bhakta #bhaktapiet(er)

  maandag 3 augustus 2015

  Overstroming dag 2 Ganges eist haar oevers terug.


  De Ganga is weer flink gestegen. En de berichten zijn dat het water nog hoger komt. Vreemd is het niet wij zijn er al jaren bekend mee dat Bangla Desh regelmatig overstroomd wordt. Misschien herinnerd iemand zich nog de actie op televisie voor Bangla desh. In dit gedeelte overstroomd het al honderden jaren het staat zelfs in de heilige boeken. Ook dat de eilanden in de vorm van een Lotus waar Maha prabhu geboren was regelmatig overstromen. De gewoonte was daar wat te gaan verbouwen en na de oogst weer naar de hogere gronden te verhuizen, alleen de vissers blijven er meestal rondhangen met hun boten. Ter herinnering Nederland heeft daar dijken gebouwd maar de inwoners zijn buiten die dijken gaan wonen. En moesten bij de volgende moesson periode weer evacueren.

  Hooggerechtshof India . Afbeeldingen van Goden als reclame op artikelen toegestaan

  New Delhi, India, 25 juli 2015 (NDTV): Het is prima om foto's van de Goden en Godinnen te gebruiken voor commerciële producten, het Hooggerechtshof zei vandaag, een petitie ongeldig te verklaren voor een ​​verbod. "Er zijn 33.000 crore (330 miljard) Goden en Godinnen en iedereen is vrij om hun afbeelding te hebben. Hoe kunnen we zeggen dat er geen beeld van God zou moeten zijn voor het hele land?" hoofd Justitie van India H.L. Dattu gezegd.Een petitie had een verbod op het gebruik van beelden van goden op producten gevraagd, met het argument dat het respectloos is. Indiener zei dat hij "benadeelde" die foto's van de goden werden gedrukt op puja artikelen, voedsel, kruiden, medicijnen en kleren. De opperrechter antwoordde:. "Een zakenman kan zeggen dat ik ben een liefhebber van Lord Balaji of godin Lakshmi en mijn zoon en dochter, met deze namen Wat is er mis als ik God foto's met deze namen in naam-platen, auto of op de producten plaats? Wat is er mis mee? Waarom zouden wij mensen weerhouden van het gebruik van een beeld van God? " De rechter zei dat ondernemers mogelijk kunnen voelen als ze Gods foto's op hun producten, of het hun bedrijf zou helpen.

  Prachtige licht vuurshow in Delhi akshardham video

  zondag 2 augustus 2015

  alleen voor de foto


  Vegetarische recepten zonder uien of knoflook.

  Vegetarische recepten zonder eieren. En ook geen knoflook of uien dit is naar de yoga traditie. En eerlijk gezegd het bekendst onder de boeddhisten, waar ze vaak helemaal geen kruiden of specerijen aan het eten toevoegen. Vaak zet ik er wel de hoeveelheid knoflook bij. Omdat men dan de hoeveelheid Hing of asatoefida in verhouding tot de knoflook beter kan uitrekenen. Hing of asatoefida wordt in de Vaisnava keuken veel wordt gebruikt als een soort surrogaat voor de knoflook en uien.. http://bhaktamagazijn.blogspot.de/search/label/recept

  Vegaurger!

  Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...