donderdag 24 september 2015

Tube (verpakking) tomatenpuree

Tube (verpakking)

Een tube is een buisvormige verpakking die aan één zijde platgedrukt en afgesloten is en aan de andere zijde een tuitje met dop heeft. Tubes worden meestal uitgerust met een draaidop. Zo is de tube na gebruik luchtdicht af te sluiten. Ik zag in de supermarkt tubes tomaten puree, dat had ik niet eerder gezien, meestal zit het in die kleine blikjes. Het handige hieraan is dat je een klein beetje er van kan nemen. En de tube daarna goed kan afsluiten. Als je zo een blikje gebruikt hou je vaak de helft of meer over. En dan wordt het zwart door het staan (oxidatie). En dan kan je het weg gooien.  . De tube is een uitvinding van John Goffe Rand uit ca 1842. Mede door de verftube kon zich het impressionisme ontwikkelen. Toch wel leuk om geschiedenis en boodschappen doen in een artikel te verklaren.

Tubes zijn er in vele maten: van klein  tot vrij groot (zalf of haarverf). Het maximum ligt ongeveer bij 200 ml. Daarboven wordt de tube te groot om op te tillen zonder er direct in te knijpen.

De tubes kunnen van een verscheidenheid aan materialen gemaakt zijn. 55629

maandag 21 september 2015

Apple haalt honderden apps uit de store, malware hits Apple’s Xcode

Pas op het nieuwe gevaar van de geïnfecteerde Xcode, porno reclame naar uw kennissen en vrienden met uw naamkaartje erbij!!!!!!!

Het al beruchte geinfecteerde Xcode. Kan niet alleen naar het  nieuws over Apple uw adressen bestand kopiëren, (zoals ook de gratis games doen, (bijna alle gratis programma's doen dat) maar ook berichten plaatsen, als voorbeeld op uw tijdlijn op facebook en twitter. Dus spammen, nepberichten plaatsen met u als afzender. Het werkt ongeveer hetzelfde alsof uw email account gehackt is. Dus ook post verzenden. En ook wachtwoorden achterhalen, dus uw Apple tegoed, van uw giro en bankrekening opnemen,

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...