maandag 30 november 2015

Penen pompoen soep vegetarisch

Dit recept is de eenvoud zelve. winterpeen wassen en raspen, in de pan met de vegetarische bouillon blokjes, bij het merk dat ik gebruik is het een blokje voor een halve liter. Ik maak anderhalf liter, dus reken maar uit. Een halve pompoen 3 A 4 ons in stukjes bij de bouillon in de maak. Een halve struik bleekselderij wassen in stukjes even fruiten in de kerrie. En afblussen met wat bouillon en bij de soep. U kan het pureren maar als u de pompoen klein genoeg heeft gesneden is het al redelijk gebonden. Toch pureren? Doe dan de bleekselderie er na het pureren aan toe. Niet gewaagd genoeg? Bloemkool kleine roosjes losmaken en als eerste fruiten, dan die bij de al gepureerde soep nog even op het vuur laten, tot de bloemkool beetgaar is, dus niet te zacht.erbij en in de 2e ronde de bleekselderij.




zondag 15 november 2015

Ik houd van elk seizoen maar de herfst!


Ik houd van elk seizoen maar het licht in de herfst en de prachtige kleuren van de bladeren van de bomen en struiken, die prachtige herfstkleuren daar geniet ik echt van.
ik houd van de herfst, vooral van de appelen en peren in overvloed. De lamp gaat wat eerder aan. En dan genieten, genieten van stoofpeertjes en noten pellen
Elke ochtend de bladeren weer opzij, tussen de struiken vegen. En als de kachel weer voor eerst op een koude avond aangaat heerlijk.

Snatam Kaur - Earth Prayer - The Official Music Video



http://www.spiritvoyage.com/Ras Snatam Kaur has released her first music video for the song Earth's Prayer from her new album Ras. Inspired by her deep love and sense of responsibility for the environment, Snatam says, "My intention for this song and this video is that it will help all of us awaken to our role as stewards of the planet." Directed and photographed by Robin Layton with music produced by Thomas Barquee.

donderdag 12 november 2015

Zwarte rijstpudding met carobe, recept

Een oud recept wat ik in de begintijd van deze blog geschreven hebt onder de naam black carobe rice. Waarvan men dacht dat ook hoe je het moest bereiden in Engels geschreven was. Hier een klein deel van het recept (en het kan ook met cacaopoeder ). En voor meer, volg de link! Verwarm de melk met de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuurtje. En driekwart van de in de melk opgeloste carobe
meer lezen

woensdag 11 november 2015

Garuda Wisnu kencana beeld van 150 meter hoog.

Garuda Wisnu beeld van 150 meter hoog in Bali.
Bali Indonesia. Ik heb hier op 25-11-2013 bijna 2 jaar terug... voor het eerst een artikel aan gewijd. En ik keek nog eens terug in het archief. En dacht bij mijzelf ik ga eens kijken of ze het beeld van Garuda Vishnu al af hebben. En ja hoor en heb ook de foto erbij gezet volg deze link voor het complete artikel plus foto...,..   Na 16 jaar gekibbel is men begonnen op Bali met het bouwen van de Garuda Wisnu Kencana   Constructie. Het standbeeld dat hoger en groter dan het Vrijheid beeld (75 meter)in Amerika in zijn uiteindelijke vorm moet worden Dit is het beeld van 23 meter hoog wat men daar al geplaats had.





dinsdag 10 november 2015

Bergkristal en Raziel de aartsengel

(Bergkristal en Raziel de aartsengel. Steeds vaker worden edelsteen en halfedelsteen in verband gebracht met engelen. Aangezien ik zelf overtuigd ben van de kracht van de stenen, heb ik er geen moeite mee. En ik lees graag over engelen. Een gedeelte van de bijbel kwam bij mij boven dat de priesters van de tempel, een soort lap op de borst droegen met allerlei edelstenen erop. Maar dit heeft door de tijd heen al heel veel speculaties opgeleverd. Dus een ding is zeker dit geeft genoeg stof om te overdenken. En het internet heeft op menig gebied een schat van informatie over deze onderwerpen. Meer lezen
www.harteverbinding.nl/samenwerking-van-aartsengel-raziel-…/



  Hoofd van een godheid, 16e eeuw, Nepal
foto wikipedia public domain

Recept Rode bieten of krotensoep (vegetarisch)


Ingrediënten:
500 gram rode bieten of kroten
 foto Morten Strunge Meyer

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel olie of boter
200 ml appelsap gewaagder is met sinaasappelsap
500 ml groentebouillon
theelepel asatoefida (staat gelijk aan 2 tenen knoflook)
zout en peper
150 ml crème fraise
En voor het oog dat ook wat wilt,
garneren met peterselie wat basilicum, En een lepeltje crème fraise..of een bolletje geitenkaas, fetah!

Rode bieten in stukken snijden.


Een bouillon blokje in 1/2 liter water oplossen dan bij de bieten doen dan 200 ml appelsap erbij.
Alles zo een 20 minuten laten koken totdat het zacht is.
En dan pureren.
Proeven! Mag niet te zurig zijn en zout en peper toevoegen indien nodig......
Als de crème fraise erbij gedaan is meteen op laag vuur, of warmhoudplaatje.
Serveren in een bord of soepkom bovenop wat als garnering, de kaas of wat peterselie, of met de creme fraise. En met Turks brood natuurlijk!

maandag 9 november 2015

Bijvoet Artemisia Vulgaris ken je hem al.

Bijvoet Artemisia Vulgaris                                    Ik zag de foto ervan voorbij komen op faceboek met de tekst magisch, heksen kruid. En de plant op de foto kwam mij bekend voor , maar niet onder zijn Engelse naam Mugwort. Wikipedia had er niet veel over. Dus ik heb hier en daar wat informatie vandaan gehaald over de Artemisia Vulgaris dat is de Latijnse naam van de plant. Een veel voorkomende wilde plant je ziet ze veel op braakliggende terreinen. Het wordt ook wormwood genoemd. De naam zegt het eigenlijk al het werd of wordt tegen wormen gebruikt die in het menselijk lichaam voor kunnen komen. Ook als middel tegen de duivel en als middel tegen de muggen.                                                                     Plants for a future http://www.pfaf.org had al meer van de informatie die ik zocht . Je ziet de bladeren ervan wel eens bij houtsnijwerk, nu dat is ook om de duivel of het kwaad te weren.Nu gebruikt als medicijn bij menstruatie, en buikklachten kan het in een homeopathisch middel verwerkt zijn. En de heksen ook andere kruiden kenners wisten dat je het kruid kan gebruiken als een middel om de zwangerschap te onderbreken, te aborteren in de eerste maand. Het kruid wordt ook gebruikt wel in kleinere hoeveelheden bij vet eten maar dat is meer bekend in het Oosten van de wereld zoals Korea maar meer op Wikipedia. En  Kruiderij.

http://www.pfaf.org

zondag 8 november 2015

Drie vrouwen geheimen



Drie vrouwen geheimen
jij hebt in je de hoogste kracht van dit universa.
foto Israel Papillon



Als jij deze kracht kan zuiveren, en ook jouw leven herinrichten, naar blijdschap, spirituele verbinding,ook voor je familie, vrienden of kinderen.
Er zijn veel krachtige methodes die jij als gereedschap kan gebruiken, om toegang tot die kracht te verkrijgen en deze kracht in jou te zuiveren
De transcendentale kracht van de navel, de buik is de essentiële bakermat van creatie. Het is de hoogste transcendentale scheppingskracht

In elke vrouw is dit aanwezig, de heilige moeder, de buik die als een kruik overvloeit van leven, de vrouwelijke kracht, samengaan, de verbinding van de spirit met de aarde.
Zuiverings- riten
Een dag vasten tot de volgende zonsopgang. En de dag beginnen door de zon te begroeten.
Als de temperatuur het toestaat wandel met blote voeten door de dauw op het gras. Zing gebeden of bid, gebeden van dank en positiviteit.
De buik is geen plaats om verdriet of alleen voedsel vast te houden en te verteren. Een buik geeft plezier, ontspanning, warmte, gevoelens van behagelijkheid
Als een vrouw veel last heeft van haar maandelijkse periode probeer eens twee dagen lang te vasten tijdens het vloeien. En houd af en toe een keer in de maand een vastendag met alleen water om te zuiveren.
Na een of twee dagen vasten begin met wat water en beetje citroensap niet meer dan een lepel vers vers gestampt gembersap met een snufje zout op een glas lauw water. Eet dan middags wat fruit en geen granen de hele derde dag tot weer tot de volgende ochtend. 
Voor advies of pooja (puja) kan u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen
#bhakta #rituelen #vasten #vrouwengeheimen #zuiveringriten 
Drie vrouwen geheimen

vrijdag 6 november 2015

Idolen, helden of godenverering


foto Nat Arnett


Idolen, helden of godenverering
Ik heb geen gesneden beeld van een oude Afrikaanse god in mijn huis, en ik
denk ook niet dat jij er een hebt. Maar valse goden  vereren (afgoderij) valt onder de zondes. Ook als je naar de tekst mensen vereert. Zonde is een gebeuren van de geest. Als we iets of iemand anders dan God met onze tijd, geld en genegenheid dienen - dan moet het een idool zijn. Denk er eens aan hoe enthousiast de meeste mensen zijn als hun favoriete voetbal team de cup wint. Zouden ze ooit zo enthousiast zijn over God, het lezen in de heilige boeken? Men moet overdenken waarom het is dat een team die een trofee wint. kostbaarder voor ons is dan de schat die op ons staat te wachten in de hemel zelf ?!                              Idolen blijven vaak onopgemerkt - tot wij de pijnlijke nasleep ervaren van een verstoorde gedachtegang die zij hebben achtergelaten in ons spiritueel bewustzijn.  #bhakta #bhaktapiet(er) #goden #beelden

maandag 2 november 2015

Toekomst voorspellen


Waarzeggerij uit het Latijn divinare "vooruit in de toekomst kijken", geïnspireerd door een god", in betrekking tot Divinus, goddelijk) is een poging om zicht te krijgen op een vraag of situatie door middel van een occulte, gestandaardiseerd proces of ritueel, of orakel.Ik las er een stukje over. En natuurlijk kwamen er gedachten bij mij op, over al die engelenkaarten gebaseerd op de tarot. En ook de bekendere horoscopen in de kranten. En diverse magazines en weekbladen. Vreemd eigenlijk omdat er een taboe. En een kerkelijk verbod op rust. Wel steeds minder op de horoscopen door de tijd heen.
Toekomst voorspellen wordt overal ter wereld gedaan door de eeuwen heen in verschillende vormen toegepast, waarzeggers bepalen hun interpretaties van hoe het in de toekomst te werk gaat met het lezen van koffiedik en theebladeren in kommen. Ook door naar ingewanden te kijken worden gebeurtenissen voorzien, of voortekenen, maar ook een medische diagnose gegeven, of door inzicht van een bovennatuurlijke bron.                                                                                              

Divination kan worden gezien als een systematische methode waarmee informatie georganiseerd wordt die in eerste instantie onsamenhangend lijkt door de diverse facetten van het bestaan samen te voegen op een ​​zodanig wijze dat zij inzicht geeft in een probleem. Als een onderscheid moet worden gemaakt tussen divinatie en waarzeggerij, Divinare heeft een meer formele of rituele element en bevat vaak een sociaal karakter, meestal in een religieuze context, zoals te zien in de traditionele Afrikaanse geneeskunde. Waarzeggerij, aan de andere kant, is een dagelijkse praktijk voor persoonlijke doeleinden. Bijzonder is dat de waarzeggerij methoden verschillen per cultuur en religie.

Divinatie naar de Bijbel, de bijbel over toekomst voorspellingen. Deuteronomium 18: 10-12. En of Leviticus 19:26 deze verzen kunnen worden geïnterpreteerd als een categorisch verbod op waarzeggerij. Echter, andere verzen van de Hebreeuwse Bijbel bevatten veel voorbeelden van het gebruik van waarzeggerij door de oude Israëlieten. Als voorbeeld Exodus 28 geeft leden van de priesterlijke klasse het gebruik van de Urim en Tummim* om de wil van Jahweh te ontdekken voordat tijden van opoffering en Gideon maakt gebruik van een stuk vlies  of wol in Richteren 6: 36-40 om de uitkomst te voorspellen van een belangrijke slag. Vooral gewaardeerd door de oude Hebreeërs was de waarzeggerij methode van "het lot werpen" (Cleromancy), dat ook werd gebruikt in Jozua 14: 1-5 en Jozua 18: 1-10 om de veroverde gebieden van Kanaän te verdelen tussen de twaalf stammen. En gij lieden zult het land beschrijven in zeven delen, en tot mij herwaarts brengen, dat ik voor u lieden het lot hier werpen voor het aangezicht des Heeren, onzes Gods. Gij zult ook in den borstlap des gerichts de Urim en de Thummim zetten, dat zij op het hart van Aaron zijn, als hij voor het aangezicht des HEEREN ingaan zal; alzo zal Aaron dat gericht der kinderen Israels gedurend op zijn hart dragen, voor het aangezicht des HEEREN.
*De Urim en Tummim waren mysterieuze objecten die werden gebruikt door de oude Israëlieten om Gods wil te bepalen, en hoewel ze meerdere malen genoemd worden in de Bijbel, is er in de Geschriften geen beschrijving van hoe ze eruit zagen of wat het was.
 cleromancy, en vorm van  divinatie door hoeveelheden als voorbeeld botten en hoe deze op de grond vielen vaak in een cirkel of huid. En hoe ze op de grond of huid vielen onder of boven, of aan de zijkanten gaf aan het orakel of ziener inzicht in de toekomst of een voorgelegd probleem, secu vraag.

Samengesteld uit diverse bronnen de online bijbel, Wikipedia, National geograpic Enceclopedia Britannica verzameld en bewerkt door #bhakta Piet(er) Er komt hier nog een vervolg op.