donderdag 2 februari 2017

recept voor gewoon tussendoor


Ik dacht aan een tussendoortje of een vooraf. Een geroosterde volkoren boterham, met daarop plakjes avocado met alfalfa er op. Ik had zelf nog wat eikenblad sla. En die had ik er onder gelegd wat peper en zout. Ik kwam er ook nog op dat wat walnoten en die gebroken er boven op als topping het goed zou doen, laat de verse peper maar zitten want de laatste keren dat ik peper heb gekocht waren ze enorm scherp. Als men een pepermolen in huis heeft kan  men altijd wel wat peper op de avocado doen dat smaakt goed. En meestal doe ik voor al die extra dingen niet de moeite omdat ik een avocado zo gewoon ook lekker vind puur natuur! Kijk maar eens naar de foto!

Ik heb vaak een Dejavu

Ik heb vaak een Dejavu, vooral over mijn ideeën die ik deel met anderen. En die blijken dan als eigen ideeën gepresenteerd te worden, ik heb er wel wat over gezegd, van dat is mijn idee dat jij daar aan het vertellen was! Krijg je van die blikken vol onbegrip terug, zelfs van de luisteraars. Gebeurt ook bij toegewijde, die zijn dan niet zo gevorderd, klinkt beter dan oneerlijk. Ik maakte het zelf mee dat ik een vertaling in handen kreeg van een persoon waar nog de naam van degene opstond die het werk samengesteld had! En het dan een aparadha vond als je haar boek kopieerde zonder toestemming. En vooral zonder er voor te betalen! Nou ja de persoon die het gekopieerd had  in kwestie, had al daarvoor eens gezegd dat hij slecht Engels kon. Maar zo slecht! Weer later krijg ik een boek te leen, geschreven door een senior. Een boek over Tulsi Mata en wat valt mij op dat het boekje van die toegewijde die niet wilde dat haar werk gekopieerd werd,dat bijna letterlijk hetzelfde was als het boek van de senior wat al 10 a 15 jaar eerder geschreven was. En al langer gedrukt en uitgegeven was! Ja wat moet je dan zeggen?

maandag 30 januari 2017

Vasten bleek al van invloed te zijn op

http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_18/nummer_9/nieuwsbericht_1140/helpt-vasten-tegen-ms.html
Vasten bleek al van invloed te zijn op een aantal chronische ziekten, zelfs op kanker. Nu kan MS (multiple sclerose) waarschijnlijk ook aan die lijst worden toegevoegd.
Zeven dagen vasten en daarna een halfjaar een mediterraan dieet volgen, zorgen voor een vermindering van de auto-immuniteit (als het lichaam eigen weefsels aanvalt) en herstel van de myeline schede (die de zenuwcel uitlopers omhult). Bij MS-patiënten vallen de T-cellen de myelineschede aan, die daardoor de beschadigingen vertoont die kenmerkend zijn voor deze ziekte.
Verder lezen.

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...