maandag 20 maart 2017

Ratha yatra warming up


Het bouwen van de Ratha in de zuidelijke staten van Amerika

recept gevulde puntpaprika's met olijven

Puntpaprika's vullen! Recept 4 personen
Lijstje
Vier punt paprika's. 
Kwart bosje peterselie of een paar stengels bleekselderij.
1 kom rijst
pot olijven gevuld
1 groene peper
Handje basilicum
2 tomaten
Halve theelepel Hing (gelijk aan 1 a 2 tenen knoflook)
Zout en peper naar smaak
Eventueel kappertjes

Mediterrane recepten

Bak de paprika's, kapje eraf vullen met rijst gemixt met de olijven
De gekookte rijst afgieten en meteen mengen Met de ingedikte tomaten saus
De tomaten bakken in de olie die van de van te voren gebakken paprika's overgebleven is, voeg de peterselie erbij, de groene peper, en laat de tomaten tot puree bakken, de laatste 5 a 10 minuten de bleekselderij erbij, plus de peterselie Ook heel belangrijk de halve theelepel Hing bij voorkeur dan op het laats pas meebakken!                                                                                                                        Dan het gas uit, en de rijst er doorheen. En dan als het rijstmengsel is afgekoeld dan pas de olijven, ik werk ze met de hand in de paprika, het rijstmengsel met een lepel! De reden hiervoor is dat de olijven beter verdeelt worden over de paprika's.
Wat gaat er in? Gevulde olijven met roomkaas, alleen groene want de zwarte olijven zijn geverfd heb ik vernomen. Neem een paar stengels bleekselderij of peterselieblad. En een kom rijst.
De rijst opzetten naar de instructies (zie verpakking)   een kom is genoeg voor drie a 4 paprika's. Een pot gevulde olijven op olie, of zelf bij een oosterse winkel grote olijven los kopen en deze zelf met roomkaas vullen, dit kan ruim van tevoren gebeuren. En ze dan in een kruiden olie naar smaak een week in de koeling bewaren, dragon of basilicum zijn de meest voorkomende kruiden oliĆ«n. Een groene peper, zaad er uithalen plus de zaadlijsten. Ik kook de rijst meestal in de bouillon, maar het is niet nodig voor dit recept! Op het bord en offreren als bijgerecht.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen