maandag 20 maart 2017

Ratha yatra warming up


Het bouwen van de Ratha in de zuidelijke staten van Amerika

recept gevulde puntpaprika's met olijven





Puntpaprika's vullen! Recept 4 personen
Lijstje
Vier punt paprika's. 
Kwart bosje peterselie of een paar stengels bleekselderij.
1 kom rijst
pot olijven gevuld
1 groene peper
Handje basilicum
2 tomaten
Halve theelepel Hing (gelijk aan 1 a 2 tenen knoflook)
Zout en peper naar smaak
Eventueel kappertjes

Mediterrane recepten

Bak de paprika's, kapje eraf vullen met rijst gemixt met de olijven
De gekookte rijst afgieten en meteen mengen Met de ingedikte tomaten saus
De tomaten bakken in de olie die van de van te voren gebakken paprika's overgebleven is, voeg de peterselie erbij, de groene peper, en laat de tomaten tot puree bakken, de laatste 5 a 10 minuten de bleekselderij erbij, plus de peterselie Ook heel belangrijk de halve theelepel Hing bij voorkeur dan op het laats pas meebakken!                                                                                                                        Dan het gas uit, en de rijst er doorheen. En dan als het rijstmengsel is afgekoeld dan pas de olijven, ik werk ze met de hand in de paprika, het rijstmengsel met een lepel! De reden hiervoor is dat de olijven beter verdeelt worden over de paprika's.
Wat gaat er in? Gevulde olijven met roomkaas, alleen groene want de zwarte olijven zijn geverfd heb ik vernomen. Neem een paar stengels bleekselderij of peterselieblad. En een kom rijst.
De rijst opzetten naar de instructies (zie verpakking)   een kom is genoeg voor drie a 4 paprika's. Een pot gevulde olijven op olie, of zelf bij een oosterse winkel grote olijven los kopen en deze zelf met roomkaas vullen, dit kan ruim van tevoren gebeuren. En ze dan in een kruiden olie naar smaak een week in de koeling bewaren, dragon of basilicum zijn de meest voorkomende kruiden oliĆ«n. Een groene peper, zaad er uithalen plus de zaadlijsten. Ik kook de rijst meestal in de bouillon, maar het is niet nodig voor dit recept! Op het bord en offreren als bijgerecht.

zaterdag 11 maart 2017

Chaitra Navratri Datum: dinsdag 28 maart t/m woensdag 5 april 2017

 'Navaratri' is samengesteld uit twee woorden: 'Nava' (negen) en 'Ratri' (nachten). Letterlijk betekent Navaratri '9 nachten'. Als men het op zijn Hindoestaans of Hindi schrijft naar de oude spelling Navrati betekent het ook Navrati wat je kan lezen als belofte of eed vrata. Op een van deze negen dagen houdt de toegewijde - meestal in huiselijke kring - een puja (offer ritueel), waarbij de negen incarnatie (verschijningsvormen) van de vrouw van Shiva worden vereerd. Elke nacht wordt er een  aspect eert een ander kant van Ma-Durga  moeder:

KUIKENS WORDEN VERBRAND, VERDRONKEN EN VERPLETTERD IN INDIA


NIEUWE VIDEO ONTHULT DAT KUIKENS WORDEN VERBRAND, VERDRONKEN EN VERPLETTERD OP GROTE INDIASE FOKKERIJEN
Voor onmiddellijke publicatie:
21 februari 2017
Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; YvonneL@peta.nl
NIEUWE VIDEO ONTHULT DAT KUIKENS WORDEN VERBRAND, VERDRONKEN EN VERPLETTERD OP GROTE INDIASE FOKKERIJEN
PETA India onthult wrede praktijken in de kippenindustrie en spoort publiek aan om gevogelte en eieren te laten staan.
Amsterdam – Een video binnen verschillende broedfaciliteiten en fokkerijen in Indiase staten Andhra Pradesh en Telangana – verkregen door PETA India – onthult dat mannelijke kuikens, waarvan er miljoenen waardeloos worden geacht in de eierindustrie, zowel als ongewilde kuikens, worden vermalen, verdronken, verbrand, verpletterd, verstikt en zelfs aan vissen worden gevoerd terwijl ze nog in leven zijn. De praktijken die werden waargenomen op deze faciliteiten worden beheerd door de top van de Indiase “layer market” en Sugana Foods, de nummer 1 producent van kippen voor vlees in India.
 De video die PETA India ontving laat het volgende zien:

  • Levende kuikens die in hakselaren worden gegooid
  • Kuikens die worden verdronken in tonnen met water terwijl ze tot 30 minuten lang wanhopig hun hoofd boven water proberen te houden
  • Levende kuikens die in het vuur worden gegooid en worden verbrand, sommigen die eruit kruipen en er weer terug in worden gegooid
  • Kuikens die worden verpletterd of worden verstikt door vertrapping of doordat ze in grote hoeveelheden in grote tonnen of trucks worden gedumpt
  • Vrachtladingen kuikens die naar vissenfokkerijen worden vervoerd en in vijvers worden gegooid zodat ze levend opgegeten worden
  • Kuikens die misvormd worden geboren, bijvoorbeeld met uitpuilende organen, veroorzaakt door incubators die falen
  • Een groot gedeelte van de snavels van de kuikens worden afgeknipt met een gloeiend heet mes.

Met het oog op de zeer heftige onthullingen die te zien zijn, roept PETA India de regering op een standaard in te voeren voor pijnloze vernietiging (euthanasie), om betekenisvolle actie te ondernemen tegen bedrijven die kuikens op een wrede manier doden en om nieuwe in ovo geslachtstechnologie in te voeren, wat zou toestaan het geslacht van de kuikens te bepalen voordat ze uitkomen en potentieel het doden van mannelijke kuikens op grote schaal zou kunnen voorkomen.
“Van het dwingen van verminkte kippen om in kleine kooien te leven, tot het vermalen, verdrinken en verbranden van levende kuikens, het enige wat welvaart in de eier- en vleesindustrie is overduidelijke wreedheid naar dieren”, zegt Ingrid Newkirk, oprichter van zowel PETA als PETA India. “De enige manier om te garanderen dat geen dier heeft geleden voor onze maaltijden is door te stoppen met vlees en eieren en door veganist te worden. ”
Andere bedrijven die betrokken zijn, zijn onder andere Diamond Group; SR Group; Skylark Group, een van de grootste kipproducenten in India; en anderen.
Bezoek PETA.nl voor meer informatie over de eierindustrie of om een veganistisch starterspakket te downloaden.

Wreedheid tegen kuikens in India, voor elke veer!

Kuikens in India merken niets van de Ahimsa beweging, zoals vaker opgemerkt vervallen de zeden wat betreft de bezielde dieren ook steeds meer! Mc Donald en zijn kipburgers heeft zichook  al gevestigd in India, zo zal Kentucky fried chicken wel snel volgen, misschien was die er al, aangezien er veel Hindoes zijn die wel kip en varken eten. En alleen de koe mijden wat zijn vlees betreft. Ook is het heel goed bekend dat de koeien hier in enorme fabrieken als het ware opgekweekt worden. En de enigste reden dat ze ooit buiten komen is de gang naar het slachthuis1 Ja hoor je hebt gelovigen in de heilige koe die zichzelf overtuigen dat ze toch wel een goed leven hebben gehad die koeien! Behalve hun onnatuurlijke dood dan.