dinsdag 4 juli 2017

Spiritueel leven niet alleen geloof.

Spiritueel leven niet alleen geloof.
DeeHieroglyph.gifSpiritualiteit is in basis de praktijk en lezen. En vooral jezelf leren kennen. Spiritualiteit is meer en meer kennis verzamelen. Een praktijk van herinneren. Evenwicht komt er als vanzelf.
Evenwicht, tussen spiritualiteit en het materiële leven. Spiritualiteit is ook geen excuus om het maar overal rond te gaan verkondigen. En allerlei kennis op jouw pad en die van anderen te strooien!
Levenslessen.
Denk eens goed na over het volgende. in bijna elk boek met als onderwerp maak je dromen waar, dus schep jouw eigen toekomst!, Staat geloof en herhaling. Je moet dat wat jij wilt hebben of bereiken voor je gaan zien, Leesvoer hierover. is bijvoorbeeld Shakti Gawain op een oosterse filosofie gebaseerd.                                                                                                       Een tekst uit het nieuwe testament. Matteüs 17:20

'Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: "Verplaats je van hier naar daar!"en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.'

Spiritualiteit betekend niet dat jij hoger bent dan mensen die niet op dezelfde spirituele weg zijn zolang jij jezelf er niet door laat beïnvloeden door mensen die jou niet geloven. Anders er over denken, een ander geloof hebben dan jijzelf. Er aan twijfelen op zich! Hierdoor kan jij schepping- kracht "verliezen".
Men is anders, zie ze meer als mensen die een andere taal spreken.
uitleg spiritueel naar de Wikipedia!

Minimaliseren!


Minder spullen betekend niet alleen gemakkelijker en in kortere tijd schoonmaken. Maar hierdoor kan ik mij ook beter richten op de dingen die voor mij werkelijk belangrijk zijn. Zoals lezen of lekker even tussendoor in het park gaan mediteren.
Kijk eens naar jouw boeken planken, hoeveel heb jij er daarvan al uit, uit gelezen?
Een of twee boeken die echt zelfs nog een keer herleest is veel belangrijker dan een set boeken in je huis te halen die jij eigenlijk nooit gaat lezen! Als ik kijk naar christelijk kennissen van mij, die hebben meestal maar een boek in huis, wat ze elke dag weer lezen de Bijbel. Bhakta Piet(er)

maandag 3 juli 2017

spirituele agenda: Maria Magdalena 22 juli 2017

Traditioneel : christendom (Rooms-Katholicisme zaterdag 22 juli 2017 


De Bijbel geeft niet veel informatie over haar. Ze wordt reeds vermeld in Lucas 8:2, waar staat dat Jezus haar bevrijdde van zeven duivelse geesten.
Zij volgde Jezus vanuit Galilea naar Jeruzalem en was aanwezig bij de kruisiging Matteüs 27:56, 61 en Johannes 19:25) en de graflegging (Marcus 15:47 en Mattheus 27:61). In Johannes 20:1-18 staat dat zij de opstanding van Jezus heeft meegemaakt en dat zij de eerste was die hem zag na zijn opstanding.
(Marcus 15:40, 
bron wikipedia de bijbel, diverse theologen

spirituele agenda Guanyin,12 juli

woensdag 12 juli 2017 Herdenking wordt gevierd op de 19e dag van de tweede Chinese maanmaand, ook op de 19e dag van de zesde maand.
GuanyinKwanyinGuanshiyin of Guanyin Pusa is de Chinese interpretatie van
de bodhisattva Avalokiteśvara (de godin van troost en genade). Daarnaast wordt ze in het taoïsme gezien als een onsterfelijke. 
Guanyin is de godin van mededogen en de zee. Guanyin behoort ook tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Amitabha Boeddha.                                         De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden van de hel te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen.
Guanyin wordt in de traditionele Chinese godsdienst, taoïsme en Chinees boeddhisme vooral opgeroepen in gebeden ten tijde van gevaar, want volgens het verhaal redt Guanyin mensen die in gevaar zijn.                                                                                                                                                  De godin was eigenlijk een god toen hij net in China populariteit kreeg, maar toen er beelden van hem werden gemaakt en steeds een vrouwelijker uiterlijk kreeg, werd de god als een godin voorgesteld. In Korea en Japan werd het beeld van Guanyin overgenomen en ook als godin voorgesteld.
Guanyin wordt op schilderijen vaak voorgesteld met een kindje in haar armen. Het lijkt daarom op een boeddhistische variant van de katholieke Maria met het kindje Jezus in de armen. Een ander vaak voorkomend schilderij van haar is dat Guanyin een vaas in de handen heeft, deze vaas bevat reddend water en wordt door haar op de aarde gegoten, waardoor mensen uit gevaar worden gered.
Guanyin komt ook voor in de Chinese roman "Reis naar het westen", daarin speelt ze de rol van redder van Sun Wukong, een brutale en gemene aap die door Guanyin in een vreedzame aap veranderd wordt.
Het grootste standbeeld van deze bodhisattva staat op het Chinese eiland Hainan en heeft de naam Sanya'se Guanyin der Zuidelijke Zee.,  bron wikipedia

Dharma Dag 9-07-17 spirituele kalender

Herdenking door de Theravada-boeddhisten van de eerste prediking van de Boeddha in het hertenpark van Sarnatha bij Benares. Ook wordt de grondvestiging van de eerste sangha herdacht, (de kloosterorde).

Na deze dag begint de jaarlijkse drie maanden durende retraite  dit is het begin van de regentijd, en in het hindoeisme is deze tijd ook bekend als rustperiode voor de yogi's en sadhu's de caturmas met allerlei voorschriften wat betreft voedsel. Door de regen kan men niet reizen en is men verplicht bijna in een plaats door te brengen! Deze eindigt naar de Theravada met Pavarana.


(Vasten)
Asalha Puja (Asahna Bucha Dag, Dhamma Dag)
 valt jaarlijks op de volle maan van de maan-maand Asadha (de achtste maan-maand van de religieuze Indiase kalender, valt meestal in juli.
In boeddhistische landen in Azië  is het een van de belangrijkste spirituele dagen, en is het een nationale feestdag. 


Asalha Puja (Dharma Dag)boeddhisme.

Guru Purnima zondag 9 juli 2017

Guru Purnima (Guru Pūrṇimā, Sanskriet: गुरु पूर्णिमा) is een hindoeïstische feestdag op de volle maan (Purnima), in de maand Aashaadha van de Hindoekalender. Waarschijnlijk ook de geboortedag van Vyasadeva bekend van de Mahabharatha, in die tijd hield men de dagen bij naar een maankalender!Op deze dag offeren (puja) discipelen en aanhangers voeren een rituele offering (puja) uit opgedragen aan hun guru. Dit kan ook door verering , bhajan en herdenking door zijn lering op te halen. Tegenwoordig kunnen de meeste de boeken, en instructies zelf lezen en op zo een bijzondere dag herhalen. foto Adi Shankare wikipedia

ZINK in plantaardige voeding!

ZINK Skeletal chemical formula of a planar compound featuring a Zn atom in the center, symmetrically bonded to four oxygens. Those oxygens are further connected to linear COH chains.                                       Een letter van het alfabet de Z van zink, zink komt ook in planten en noten voor! En niet alleen in de zinkzalf en tabletten wat tussendoor bij mij opkwam. De hele lijst van mineralen en vitamine staat onder de bronvermelding ik vond het zo opvallend dat ik een gedeelte van dit artikel (origineel in het Engels met jullie wilde delen). Açaí, Alfalfa Spruiten, Amandelen, Aloë Vera, Bonen, Braziliaanse Noten, Cacao / Chocolade, Cashewnoten, Cayenne, Chlorella, Kokosnoot, Maïs, Paardenbloem Groenten, D Knoflook, Granen, Groene Groenten (Blad), Hennep / Olie / poeder / zaden), kelp, macadam noten, champignons, voedingsgist, uien, peterselie, pinda's, erwten, pecannoten, pijnboompitten, papaverzaden, pompoenpitten, rozijnen, zeewier, sesamzaden, Soja, spinazie, spirulina, zonnebloempitten, walnoten, tarwegras. 
 bron : The EXACT Vegan Food To Literally Get Every Single Nutrient Your Body Will Ever Need (HUGE A-Z List)


http://inourishgently.com/every-single-nutrient-vegan/
bron 

Bonen gezonder dan je denkt! Linzenschotel

Bonen gezond en helend!
Bonen worden vaak als een stiefkind gezien. En als een echte winterkost zoals de bekende bruine bonen en de erwtensoep. Ook de linzen zijn gezonde kost, voor de meeste bekend uit de bijbel, Jakob en Esau, Esau verkocht zijn eerst geborene recht, de zegen aan Jakob voor een kruidige rode linzen schotel hij had honger  Dat werd meteen de duurst betaalde linzen schotel n de geschiedenis!

Indiase linzenschotel


200 gram oranje linzen,
2 tomaten,
1 eetlepel gember
2 rode pepertjes
2 eetlepels boter
1 theelepel komijn
0,5 theelepel garam masala
0,5 theelepel chili poeder
6 eetlepels koriander (vers gesneden)
1 theelepel Hing ( gelijk aan 2 tenen knoflook)
Een paar stengels bleekselderij!
De tomaten even bakken in een grote koeken of braadpan. Dan de linzen en de andere ingrediënten erbij en plus minus 800 a 900 milliliter water erbij en aan de kook brengen en laten pruttelen, zo een 30 minuten tot de linzen zacht zijn!


Om net als een slang van huid

slang in de zon
Om net als een slang van huid te veranderen, naar een nieuw begin in een nieuwe jas! Moet men leren loslaten, oude gewoontes verbreken, afscheid nemen van ongewenste dingen loslaten leren ook vraagt dat vaak om een nieuwe inrichting, net als een huis. Een nieuw begin kan je eigenlijk niet met al dat oud zeer beginnen. Daarom noemt men het vaak een zuivering, door een nieuwe start te maken. Maak de balans op, en bewaar de goede herinneringen en gooi al de ballast er uit!
Als mensen niet met je mee willen of kunnen groeien blijft er uiteindelijk alleen je eigen familie over, daar houd je dan nog wat contact mee. Jij bent op weg gegaan, En omdat jij beweegt gaat het je opvallen wie stilstaat.
Aangezien je in beweging bent gekomen, laat je steeds meer achter, ook spullen, je krijgt een andere smaak, wat je hebt veranderd niet echt, maar zo lijkt het vaak wel. En dan kan je steeds weer wat ballast er uit werken, als die soms afgrijselijke souvenirs of dat peper en zout stelletje wat ik ooit gekregen hebt. En dat nu na jaren nog steeds achter in de kast stof staat te vergaren. Dat soort herinneringen kan je eenvoudig wegdoen, zelfs verkopen of naar een kringloop winkel brengen in de buurt! Het is net als je denken wat dynamisch is, En alles wat er aan meewerkt om jouw doel te bereiken wordt gecultiveerd. Maar net als een plant die op zijn tijd verpot moet worden. En dat kost tijd je moet wennen, en je hebt een thuishaven nodig een basis huisje, boompje beestje want anders kan jij niet spiritueel blijven groeien. Voedsel een inkomen, een dak boven je hoofd (Maslov psycholoog grondlegger van coaching). Dus beweeg jezelf in een richting, een ding tegelijkertijd. Houd jezelf bezig ook met je huis schoon te maken, neem de tijd om voor jezelf eten klaar te maken, leg het ook op een bord, dek de tafel of neem een placemat. Doe die moeite voor jezelf het zal vrucht gaan dragen.

Spullen op zich laten jou je niet goed voelen er hoort nog veel meer bij, als past het bij mij, en bij mijn huis. Als iets niet goed staat, of kleurt dan vibreert dat al niet meer mee. Even tussendoor jij hebt een oude jas die je heerlijk zit, comfortabel, echt lekker, maar er zit een gat in de zakken, de rits gaat niet helemaal meer dicht. Maar het valt voor jou niet echt op . Ik had ook zo een jas, fluorescerend geel zat lekker. En echt de jas werd door mij vaak genoeg gewassen, wel een keer per maand! Maar de mensen keken mij er op aan! Ik mocht zelfs ergens pas vrijwilligers werk doen als ik maar niet die jas aantrok! Maar ik wilde het vrijwilligerswerk wel doen. Dus ik kocht een andere jas en schoenen. Nu later vertelde men mij dat ik door dat te doen al compleet veranderd was! Door een jas van mij af te gooien. Al heb ik nog wel eens de gedachten dat ik toch wel eenzelfde gele fluoriderende jas eigenlijk wel weer terug wilt. Bhakta Piet(er)

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen