woensdag 23 augustus 2017

Radha Krishna 5.620.000 gevonden op Google!

Ik had een tijd, eigenlijk jaren lang de zoekresultaten in de gaten gehouden van de heilige namen op het internet! Hier het verschil in cijfers tussen 2014 en 2017 Het verschil in getallen op Bing is meer dat Bing in die periode niet goed functioneerde, en zo ook bekend stond!Bhakta Piet(er)
2017 augustus zoekresultaten op Radha Krishna About 5.620.000 results (0,53 seconds
27-03-2014 waren dit de resultaten op Google     About 5,660,000 results
(0.36 seconds)
Op Bing 23-08-2017 5.190.000 Resultaten
In 2014  Bing      1.820.000 results Dus hieruit blijkt dat bing een stuk beter is gaan zoeken, het verschil met google in 2014 is duidelijk te zien door de jaren heen zijn op Google zeg 40-000 hits bijgekomen. En bing stond bekend als slecht!

De reiger en zijn spirituele betekenis.

File:Ardea herodias NBII.jpgReiger:
Zie jij plots een reiger op je weg? Of kom je hem de laatste tijd vaker tegen, een boodschap? De reiger staat voor water, lucht en aarde. In bijna alle culturen wordt er een andere betekenis aan de reiger gegeven van ongeluk door het geluid wat de reiger maakt, tot vol zelfvertrouwen, ook dat jij moet ankeren wordt tegenwoordig meer geïnterpreteerd als aarden. Een anker is een houvast, als in de kerk, kruisje geloof, hartje liefde het anker vastberaden vasthoudend aan het geloof!              Aarden is meer voor als je te spiritueel bent geworden, dan zoek je aarde, meer of terug in je lichaam komen! Een reiger is geconcentreerd staat lang stil op dezelfde plaats, vandaar een verwijzing ook naar de meditatie! Vanwaar de reiger in het boeddhisme voor vernieuwing staat is mij een raadsel, het geduld van de reiger om een vis te vangen, is ook de reden dat die zo stil staat in het water! Dus balans, stil zijn. Ook staat de reiger symbool voor zwijgzaamheid, meditatie en evenwicht.En vastberaden zijn Als het voor iemand zijn totemdier of spirituele gids is, dan is de meest opvallende boodschap mindfulnes, aandachtig zijn, houd een been op de vloer, wees binnen en buiten!  Nachts wanneer de reiger jaagt bij maanlicht omdat hij en jij dan tot op de bodem van het water kunnen kijken, is misschien meer een boodschap voor jou!

 De reiger en zijn spirituele betekenis.

De reiger vol tegenstellingen zijn de verhalen, de reiger eet graag de vruchtbaarheid symbolen als de kikker en de goudvis, goed fortuin weg! Dus zijn verschijning wordt overal anders gezien zoals ik al in het begin schreef, een boodschapper van de dood in de Indiase mystiek, zijn schreeuw een teken van onheil! Bhakta Piet(er) @wiccabewustzijn
bronnen; foto Wikipedia,
theravada boeddhisme
Mahabharath en mijzelf.





125 jaar Ganesha festival Mumbay


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Ganesha_Basohli_miniature_circa_1730_Dubost_p73.jpg

MUMBAI, INDIA, 19 augustus 2017 (Deccan Herald): Wat 1894 begon opgezet door Lokmanya Bal Gangadhar Tilak om mensen onder één dak te brengen voor de gemeenschappelijke oorzaak van vrijheidsstrijd, is nu een van de grootste festivals van Maharashtra in India. Dit jaar valt Ganeshutsav van 25 augustus tot 5 september, het 125e jaar van het festival in Mumbai, de commerciële hoofdstad van het land.



 BronMumbai viert 125e jaar Ganesha Festival

Wat zijn mantra’s?

Mantra’s het woord is zelfs opgenomen in de Engelse woordenboeken, worden vaak beschouwt als gebeden in het Westen, waar een even grote groep het tegendeel blijft beweren!

Mantra's wordt er verteld zijn even oud als de mensheid, het universa werd geschapen met klank. Brahma verteld de overlevering deed dit met de sybille Ohm. Het eerste geluid naar de Vedische Indiase klassieke geschriften. Bijna alle spirituele richtingen in India en daar omheen gebruiken mantra's!                                   

Wat zijn mantra’s?

 Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. Mantra’s wat slechts een Sanskrit woord is komt oorspronkelijk uit wat men later India is gaan noemen, waar het als een heilige taal wordt beschouwt omdat vooral de hogere brahmaanse kaste het  gebruikte! De mantra's genaamd, werden als gebeden gericht aan verschillende goden en goddelijke krachten of zegens te verkrijgen. In het Sanskriet wordt ‘Man’ meestal met geest vertaald, gedachten dus en ‘tra’ als bevrijding of voertuig voor de geest. De oorspronkelijke betekenis van het woord is door de vele betekenissen die er aan gegeven werden eigenlijk ondergesneeuwd!
Bhakta Piet(er)

woensdag 9 augustus 2017

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress van de wereld kan leven, of zonder jou er zelfs maar over op te winden, of gelukkig te worden! Nee dat leert de yoga jou niet. Omdat jij toch blijft vertrouwen op het nieuws, of  berekeningen gemaakt zoals de computer het weer van vandaag of morgen voorspelt! Het eerste wat jij jezelf moet gaan beseffen is, dat jij het echt allemaal zelf moet gaan doen! De illusie schept zich naar jou, dus blijf er wel de schrijver en de hoofdrol speler van!



Hoe wordt jij vrij?
Een van de eerste dingen die bij de meeste mensen opkomt, is geld! Dus budgetteren is een van de hoofdpilaren van jouw vrijheid! Dus door wat geld achter de hand te hebben kan jij meer kanten uit. Dus hoef jij je minder zorgen te maken over een onverwachte rekening, een tegenvaller! Wat ook belangrijk is koop geen broodjes in een kantine, of eethuis, restaurant, neem zelf wat mee. Een kop thee of glas water kost buiten de deur geld. Wat jij gewoon in je zak kan houden dor dit van huis af mee te nemen. Even tussendoor, vijf flesjes water is al gauw vijf euro gemiddeld, pus een of twee broodjes of een andere snack die jij buiten de deur koopt, maakt al snel jouw bankrekening twaalf euro lichter per dag. En dan koop je nog op een voordelig adres! En dit zeg 300 keer! 3600 per jaar, voor de meeste onder ons zou het wat minder kunnen zijn, maar het legt er niet veel naast als jij bewuster  boodschappen gaat doen! Denk je eens in wat een vakantie je kan gaan boeken als je twee derde van dit bedrag op de bak opzij zet!
Contacten.
In deze periode van de geschiedenis die geschreven wordt, elke minuut weer! Zijn de gewone mens tot mens contacten, door de sociale media veranderd, dating apps worden steeds vaker gebruikt ook. Maar jij kan ook nog steeds iemand gewoon aanspreken! Zolang je niet teveel afwijkt van het standaard beeld dat men heeft, vallen dit soort interacties over het algemeen wel positief uit! Belangrijk is goed te luisteren naar de ander. En niet alleen jouw eigen mening weer te geven, je bereikt er meer mee door overeenkomsten  met jouw punten in het verhaal van de ander te vinden dan over jouw gelijk te gaan strijden! Dit scheelt ook weer stress!
Opstaan elke dag weer!
Opstaan is voor veel mensen het gruwelijke moment wanneer de wekker afgaat. En dag als een loodzware last te wachten ligt tot dat er wordt opgestaan! En de dekens over je heen trekken om jezelf te verstoppen of te beschermen ervoor helpt niet echt, weet je!
Sta gewoon een uur eerder op, maak een andere ochtendroutine. Die van mij bestond eerst eruit van uit bed stappen naar de kraan lopen en min hoofd onder de lopende kraan stoppen. En meteen de deur uit, dat werkte bij mij echt goed! Ook als ik te vroeg wakker geworden was!
Schrijven!
Schrijven doet meer dan je denkt, niet alleen voor je beroep maar ook voor jouw gedachten patronen die hierdoor ook beter gaan formuleren, ook in je gesprekken met anderen gaat dit voordelen opleveren. Daarom is bij schrijven en een redelijke kennis van de grammatica een moeten . Leer waar de dt moet staan dit scheelt echt in jouw eigen denken, lees goede Nederlandse literatuur,                      Als jij  een fout in jouw eigen verhalen ontdekt zet er dan een streep doorheen of corrigeer dit meteen.. Doe dit bij meditatief schrijven, of als jij een schrijversblok hebt juist niet! Maar pas aan het eind van je schrijfwerk, en op de computer gebruik je eenvoudig de spelling- correctie!
Er is wel meer wat bij de yoga of gewoon te leven stress reduceert, zoals geen nieuws meer kijken of de krant elke dag te lezen. De koppen ervan is al ruim voldoende om bij een gesprek niet als een geheel wereldvreemd over te komen!
Een hobby zoals een taal erbij gaan leren of leren tekenen. Een muziek instrument gaan bespelen geeft al een verrijking van je leven!

Bhakta een toegewijde

Toewijding kan je niet altijd op een lijn zetten met een geloofsovertuiging, toewijding, of toegewijd zijn! Bhakta een devoty! Maar iemand die alleen zijn tijd en gedachten wijd aan geld verdienen is dan toegewijd maar niet in de zin van het religieuze bhakti, toewijding aan god, godin!

om een Bhakta te zijn of te worden hoeft men niet


Bhakta, om een bhakta te zijn of te worden hoeft men niet te studeren. Of op een of andere manier uit te blinken in de beoefening van religieuze praktijken, yoga en ascese! . Bhakta werd ook  onder het kastenstelsel werd onder de bhakta beoefenaars minder rigide toegepast! Jan Peter Schouten Spiritualiteit in het Hindoeïsme, 

De meest eenvoudige gourgette soep!

Bouillon blokjes voor een liter soep, een grote courgette. Zet een pan met het water op de bouillonblokjes naar aanwijzing op de verpakking erbij doen, dan de courgette klein snijden mee laten koken. Een vijf minuten is meestal al voldoende, dan de soep pureren en serveren! Eventueel garneren met een lepel crème frase. Minder eenvoudig maken kan altijd nog, met wat bleekselderij of er kaas op doen in de soepkommen en in de oven op een hoge stand laten gratineren!

dinsdag 8 augustus 2017

De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika

zonnebloemen, bhaktamagazijn
De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika, de mensen geloofden daar dat de zonnebloem geschonken was door de goden, alles eigenlijk. En niet alleen door de bloem de zaden zijn ook heel belangrijk, ook voor de olie, de gedroogde stelen worden ook als brandstof gebruikt (bijna alles eigenlijk) En de zonnebloem werd dan ook veelvuldig geofferd. Ook een opmerkelijk feit is dat de bloem mee beweegt gericht naar de zon. Wat de betekenis later heeft gekregen toen de bloemzaden naar het Westen kwamen en hier veel opschudding verwekte door hun prachtige kleur en grote! En vooral dat de bloem meedraait naar de zon gericht!     Zodat de zonnebloem werd gezien als een voorbeeld voor de gelovigen om zo ook de hele tijd door het gelaat (de aandacht) op de Heere God te houden. Zo ook staat er in de Veda veel voorbeelden die planten aan ons geven, zoals de grasspriet de mee buigt met de harde wind en zich dan weer opricht!

De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika

Zonnebloemen worden vooral gekweekt voor de zonnebloemolie, die veel gebruikt wordt in de keuken en als basis voor allerlei producten waarin plantaardige olie wordt verwerkt. De olie bevat veel onverzadigde vetzuren en kan omdat deze goed bestand is tegen hitte voor frituren gebruikt worden. Zonnebloemolie bevat linolzuur, hetgeen het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.
De zaden kunnen gepeld of ongepeld, rauw of geroosterd worden gegeten, bijvoorbeeld als tussendoortje. Ontkiemde zaden met een uitloop van maximaal 6 millimeter kunnen worden toegevoegd aan salades of sandwiches. Zaden met een langere uitloop smaken bitter.[2]
Bloemknoppen kunnen rauw worden gegeten of worden gestoomd en gegeten zoals artisjokken
Bronnen bhaktaPiet(er), Wikipedia 

Camelia de perfecte gift

Geluk

Camelia staat voor goed geluk! Ideaal voor een man of op het altaar, in de geheimen van de taal van de bloemen staat de Camelia voor perfectie en aanbidding!!

Camelia de perfecte gift

dinsdag 1 augustus 2017

Goeroe Granth Sahib

Goeroe Granth Sahib
De Goeroe Granth Sahib (Gurmukhi: ਸ੍ਰੀ ਗੁਰੂ ਗ੍ਰੰਥ ਸਾਹਿਬ ਜੀ, Devanagari: स्री गुरु ग्रंथ साहिब जी) of Ādi Granth is het heilige boek van de sikhs. Het is tevens de elfde goeroe van de sikhs, en het boek wordt daarom met grote eerbied behandeld. De Tiende Goeroe, Goeroe Gobind Singh Ji, was de laatste menselijke Goeroe. Hij heeft in 1708 de Goeroe Granth Sahib benoemd tot de permanente Goeroe van de Sikhs. Hij riep de Sikhs op om de Goeroe Granth Sahib te eren als het lichaam en geest van de tien eerdere menselijke goeroe’s.

Het heilige boek is geschreven in het Gurmukhi schrift (Punjabi alfabet, ontwikkeld door de goeroes) en bevat de woorden en verzen zoals deze daadwerkelijk door de Sikh Goeroe’s zijn uitgesproken. Gedurende het leven van de goeroes werd het heilige boek gecompileerd. Dit schrift is het enige in de wereld, dat door de oprichters zelf is opgesteld.

De Goeroe Granth Sahib vormt in feite het ‘hart’ van het Sikhisme. Doordat het goddelijke licht, Jot, in volledige omvang behouden is gebleven in de Goeroe Granth Sahib. Voor de Sikhs is de Goeroe Granth Sahib de manifestatie van de Jot (het goddelijke licht) van de goeroe en daardoor ‘leeft’ Goeroe Nanak voort in de Sikh religie. De Goeroe Granth Sahib is een bloemlezing van gebeden en hymnes. De meeste hymnes zijn gericht aan God en beschrijven vaak de situatie van de toegewijde: zijn aspiraties en smacht, zijn kwelling vanwege de scheiding en zijn verlangen om bij God te zijn.                                      Het onderwerp van de Goeroe Granth Sahib is de waarheid; het ultieme voor een ideaal mens is namelijk een eerlijk bestaan te leiden. De basisgedachte achter de hymnes is, dat wanneer heilige muziek (oftewel Kirtan) wordt gezongen of aangehoord met toewijding en de volledige aandacht, het geweten van de mens in contact komt met God.
bron wikipedia De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen,