woensdag 9 augustus 2017

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress

Yoga leert jou niet hoe jij vrij van stress van de wereld kan leven, of zonder jou er zelfs maar over op te winden, of gelukkig te worden! Nee dat leert de yoga jou niet. Omdat jij toch blijft vertrouwen op het nieuws, of  berekeningen gemaakt zoals de computer het weer van vandaag of morgen voorspelt! Het eerste wat jij jezelf moet gaan beseffen is, dat jij het echt allemaal zelf moet gaan doen! De illusie schept zich naar jou, dus blijf er wel de schrijver en de hoofdrol speler van!Hoe wordt jij vrij?
Een van de eerste dingen die bij de meeste mensen opkomt, is geld! Dus budgetteren is een van de hoofdpilaren van jouw vrijheid! Dus door wat geld achter de hand te hebben kan jij meer kanten uit. Dus hoef jij je minder zorgen te maken over een onverwachte rekening, een tegenvaller! Wat ook belangrijk is koop geen broodjes in een kantine, of eethuis, restaurant, neem zelf wat mee. Een kop thee of glas water kost buiten de deur geld. Wat jij gewoon in je zak kan houden dor dit van huis af mee te nemen. Even tussendoor, vijf flesjes water is al gauw vijf euro gemiddeld, pus een of twee broodjes of een andere snack die jij buiten de deur koopt, maakt al snel jouw bankrekening twaalf euro lichter per dag. En dan koop je nog op een voordelig adres! En dit zeg 300 keer! 3600 per jaar, voor de meeste onder ons zou het wat minder kunnen zijn, maar het legt er niet veel naast als jij bewuster  boodschappen gaat doen! Denk je eens in wat een vakantie je kan gaan boeken als je twee derde van dit bedrag op de bak opzij zet!
Contacten.
In deze periode van de geschiedenis die geschreven wordt, elke minuut weer! Zijn de gewone mens tot mens contacten, door de sociale media veranderd, dating apps worden steeds vaker gebruikt ook. Maar jij kan ook nog steeds iemand gewoon aanspreken! Zolang je niet teveel afwijkt van het standaard beeld dat men heeft, vallen dit soort interacties over het algemeen wel positief uit! Belangrijk is goed te luisteren naar de ander. En niet alleen jouw eigen mening weer te geven, je bereikt er meer mee door overeenkomsten  met jouw punten in het verhaal van de ander te vinden dan over jouw gelijk te gaan strijden! Dit scheelt ook weer stress!
Opstaan elke dag weer!
Opstaan is voor veel mensen het gruwelijke moment wanneer de wekker afgaat. En dag als een loodzware last te wachten ligt tot dat er wordt opgestaan! En de dekens over je heen trekken om jezelf te verstoppen of te beschermen ervoor helpt niet echt, weet je!
Sta gewoon een uur eerder op, maak een andere ochtendroutine. Die van mij bestond eerst eruit van uit bed stappen naar de kraan lopen en min hoofd onder de lopende kraan stoppen. En meteen de deur uit, dat werkte bij mij echt goed! Ook als ik te vroeg wakker geworden was!
Schrijven!
Schrijven doet meer dan je denkt, niet alleen voor je beroep maar ook voor jouw gedachten patronen die hierdoor ook beter gaan formuleren, ook in je gesprekken met anderen gaat dit voordelen opleveren. Daarom is bij schrijven en een redelijke kennis van de grammatica een moeten . Leer waar de dt moet staan dit scheelt echt in jouw eigen denken, lees goede Nederlandse literatuur,                      Als jij  een fout in jouw eigen verhalen ontdekt zet er dan een streep doorheen of corrigeer dit meteen.. Doe dit bij meditatief schrijven, of als jij een schrijversblok hebt juist niet! Maar pas aan het eind van je schrijfwerk, en op de computer gebruik je eenvoudig de spelling- correctie!
Er is wel meer wat bij de yoga of gewoon te leven stress reduceert, zoals geen nieuws meer kijken of de krant elke dag te lezen. De koppen ervan is al ruim voldoende om bij een gesprek niet als een geheel wereldvreemd over te komen!
Een hobby zoals een taal erbij gaan leren of leren tekenen. Een muziek instrument gaan bespelen geeft al een verrijking van je leven!

Bhakta een toegewijde

Toewijding kan je niet altijd op een lijn zetten met een geloofsovertuiging, toewijding, toegewijd zijn! Bhakta een toegewijde! Maar iemand die alleen zijn tijd en gedachten wijd aan geld verdienen is dan toegewijd maar niet in de zin van het religieuze bhakti, toewijding aan god! #bhakta #bhakti #toewijding

om een Bhakta te zijn of te worden hoeft men niet


Bhakta, om een bhakta te zijn of te worden hoeft men niet te studeren. Of op een of andere manier uit te blinken in de beoefening van religieuze praktijken, yoga en ascese! . Bhakta werd ook  onder het kastenstelsel werd onder de bhakta beoefenaars minder rigide toegepast! Jan Peter Schouten Spiritualiteit in het Hindoeïsme, 

De meest eenvoudige gourgette soep!

Bouillon blokjes voor een liter soep, een grote courgette. Zet een pan met het water op de bouillonblokjes naar aanwijzing op de verpakking erbij doen, dan de courgette klein snijden mee laten koken. Een vijf minuten is meestal al voldoende, dan de soep pureren en serveren! Eventueel garneren met een lepel crème frase. Minder eenvoudig maken kan altijd nog, met wat bleekselderij of er kaas op doen in de soepkommen en in de oven op een hoge stand laten gratineren!

dinsdag 8 augustus 2017

De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika

zonnebloemen, bhaktamagazijn
De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika, de mensen geloofden daar dat de zonnebloem geschonken was door de goden, alles eigenlijk. En niet alleen door de bloem de zaden zijn ook heel belangrijk, ook voor de olie, de gedroogde stelen werden ook als brandstof gebruikt (bijna alles eigenlijk) En de zonnebloem werd dan ook veelvuldig geofferd. Ook een opmerkelijk feit is dat de bloem mee beweegt gericht naar de zon. Wat de betekenis later heeft gekregen toen de bloemzaden naar het Westen kwamen en hier veel opschudding verwekte door hun prachtige kleur en grote! En vooral dat de bloem meedraait naar de zon gericht!     Zodat de zonnebloem werd gezien als een voorbeeld voor de gelovigen om zo ook de hele tijd door het gelaat (de aandacht) op de Heere God te houden. Zo ook staat er in de Veda veel voorbeelden die planten aan ons geven, zoals de grasspriet de mee buigt met de harde wind en zich dan weer opricht!

De zonnebloem de heilige plant uit Zuid Amerika

Zonnebloemen worden vooral gekweekt voor de zonnebloemolie, die veel gebruikt wordt in de keuken en als basis voor allerlei producten waarin plantaardige olie wordt verwerkt. De olie bevat veel onverzadigde vetzuren en kan omdat deze goed bestand is tegen hitte voor frituren gebruikt worden. Zonnebloemolie bevat linolzuur, hetgeen het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.
De zaden kunnen gepeld of ongepeld, rauw of geroosterd worden gegeten, bijvoorbeeld als tussendoortje. Ontkiemde zaden met een uitloop van maximaal 6 millimeter kunnen worden toegevoegd aan salades of sandwiches. Zaden met een langere uitloop smaken bitter.[2]
Bloemknoppen kunnen rauw worden gegeten of worden gestoomd en gegeten zoals artisjokken
Bronnen  pieterfranciscus, Wikipedia 

Camelia de perfecte gift

Geluk

Camelia staat voor goed geluk! Ideal voor een man of op het altaar, in de geheimen van de taal van de bloemen staat de Camelia voor perfectie en aanbidding!!

Camelia de perfecte gift

Ratha Yatra Amsterdam 19 augustus 2017

Na twee jaar weer een karrentocht in Amsterdam.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...