woensdag 23 augustus 2017

Radha Krishna 5.620.000 gevonden op Google!

Ik had een tijd, eigenlijk jaren lang de zoekresultaten in de gaten gehouden van de heilige namen op het internet! Hier het verschil in cijfers tussen 2014 en 2017 Het verschil in getallen op Bing is meer dat Bing in die periode niet goed functioneerde, en zo ook bekend stond!Bhakta Piet(er)
2017 augustus zoekresultaten op Radha Krishna About 5.620.000 results (0,53 seconds
27-03-2014 waren dit de resultaten op Google     About 5,660,000 results
(0.36 seconds)
Op Bing 23-08-2017 5.190.000 Resultaten
In 2014  Bing      1.820.000 results Dus hieruit blijkt dat bing een stuk beter is gaan zoeken, het verschil met google in 2014 is duidelijk te zien door de jaren heen zijn op Google zeg 40-000 hits bijgekomen. En bing stond bekend als slecht!

De reiger en zijn spirituele betekenis.

File:Ardea herodias NBII.jpgReiger:
Zie jij plots een reiger op je weg? Of kom je hem de laatste tijd vaker tegen, een boodschap? De reiger staat voor water, lucht en aarde. In bijna alle culturen wordt er een andere betekenis aan de reiger gegeven van ongeluk door het geluid wat de reiger maakt, tot vol zelfvertrouwen, ook dat jij moet ankeren wordt tegenwoordig meer geïnterpreteerd als aarden. Een anker is een houvast, als in de kerk, kruisje geloof, hartje liefde het anker vastberaden vasthoudend aan het geloof!              Aarden is meer voor als je te spiritueel bent geworden, dan zoek je aarde, meer of terug in je lichaam komen! Een reiger is geconcentreerd staat lang stil op dezelfde plaats, vandaar een verwijzing ook naar de meditatie! Vanwaar de reiger in het boeddhisme voor vernieuwing staat is mij een raadsel, het geduld van de reiger om een vis te vangen, is ook de reden dat die zo stil staat in het water! Dus balans, stil zijn. Ook staat de reiger symbool voor zwijgzaamheid, meditatie en evenwicht.En vastberaden zijn Als het voor iemand zijn totemdier of spirituele gids is, dan is de meest opvallende boodschap mindfulnes, aandachtig zijn, houd een been op de vloer, wees binnen en buiten!  Nachts wanneer de reiger jaagt bij maanlicht omdat hij en jij dan tot op de bodem van het water kunnen kijken, is misschien meer een boodschap voor jou!

 De reiger en zijn spirituele betekenis.

De reiger vol tegenstellingen zijn de verhalen, de reiger eet graag de vruchtbaarheid symbolen als de kikker en de goudvis, goed fortuin weg! Dus zijn verschijning wordt overal anders gezien zoals ik al in het begin schreef, een boodschapper van de dood in de Indiase mystiek, zijn schreeuw een teken van onheil! Bhakta Piet(er) @wiccabewustzijn
bronnen; foto Wikipedia,
theravada boeddhisme
Mahabharath en mijzelf.

125 jaar Ganesha festival Mumbay


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Ganesha_Basohli_miniature_circa_1730_Dubost_p73.jpg

MUMBAI, INDIA, 19 augustus 2017 (Deccan Herald): Wat 1894 begon opgezet door Lokmanya Bal Gangadhar Tilak om mensen onder één dak te brengen voor de gemeenschappelijke oorzaak van vrijheidsstrijd, is nu een van de grootste festivals van Maharashtra in India. Dit jaar valt Ganeshutsav van 25 augustus tot 5 september, het 125e jaar van het festival in Mumbai, de commerciële hoofdstad van het land. BronMumbai viert 125e jaar Ganesha Festival

Wat zijn mantra’s?

Mantra’s het woord is zelfs opgenomen in de Engelse woordenboeken, worden vaak beschouwt als gebeden in het Westen, waar een even grote groep het tegendeel blijft beweren!

Mantra's wordt er verteld zijn even oud als de mensheid, het universa werd geschapen met klank. Brahma verteld de overlevering deed dit met de sybille Ohm. Het eerste geluid naar de Vedische Indiase klassieke geschriften. Bijna alle spirituele richtingen in India en daar omheen gebruiken mantra's!                                   

Wat zijn mantra’s?

 Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. Mantra’s wat slechts een Sanskrit woord is komt oorspronkelijk uit wat men later India is gaan noemen, waar het als een heilige taal wordt beschouwt omdat vooral de hogere brahmaanse kaste het  gebruikte! De mantra's genaamd, werden als gebeden gericht aan verschillende goden en goddelijke krachten of zegens te verkrijgen. In het Sanskriet wordt ‘Man’ meestal met geest vertaald, gedachten dus en ‘tra’ als bevrijding of voertuig voor de geest. De oorspronkelijke betekenis van het woord is door de vele betekenissen die er aan gegeven werden eigenlijk ondergesneeuwd!
Bhakta Piet(er)

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen