woensdag 24 januari 2018

als je echt luistert naar de ander

Terwijl als je echt luistert naar wat de ander jouw verteld, dan geeft hij of zij jouw inzicht geeft in zijn gedachten, hoe  hij of zij dingen ervaart en beleeft! Alleen daarom al zou je luisteren naar de ander moeten oefenen! Hoeveel conflicten zouden niet meer gaan opspelen door alleen al iemand te laten uitpraten! Oom om iemand het recht op zijn eigen zienswijze te gunnen, echt jij en ik en die anderen mogen een eigen mening  hebben, of vormen!
Bhakta Piet(er) Ananda Malik  swami

zaterdag 13 januari 2018

Basilicum niet alleen voor in de keuken!

Basilicum is een kruid waarvan de bladeren worden gebruikt in de keuken. Basilicum heeft een sterke geur en aroma en wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomatengerechten gebruikt.
 Recent is er veel onderzoek gedaan naar de etherische oliën die in basilicum voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat basilicum potente antioxidante, antivirale en anti microbiële eigenschappen heeft. Dus de basilicum is ook nog gezond!
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Basilicum_(soort)

vrijdag 12 januari 2018

Oud zeer!

Oud zeer!
Oud zeer heeft zijn wortels in het verleden, dit zijn de gebeurtenissen die jou nog steeds op zijn tijd moeilijkheden bezorgen, in de vorm van gevoelens van pijn, of ongenoegen, misschien zelfs verontwaardiging! Of woede!
Dit oude zeer kan op allerlei manieren worden losgemaakt door iets wat er gebeurt wat er op lijkt!    En dat roept een herinnering op, voorbeeld het zien van een begrafenis wagen roept  misschien die beelden van een begrafenis op waar er bij jou emoties  loskwamen, of zo een gebeurtenis uit het verleden is nooit goed verwerkt! Meestal komen er eerst de gevoelens naar boven, en dan kan er duidelijk naar boven komen wat de oorzaak er van is. Vaker gebeurt het dat de emotie of gevoelens als een sluier of een gordijn de oorzaak ervan verbergen
Maar het komt allemaal uit dat goede geheugen van ons. En ook die reacties ( gevoelens)zijn karma! En vergeet vooral niet dat jij en ik niet de enige zijn die dit hebben!Dus als jij een reactie krijgt van een ander, die naar jouw mening niet correct is, denk er dan eerst even over na, laat die eerste emotie die opkomt voorbijgaan!Dan kan jij bijvoorbeeld vragen waarom de ander zo reageert! Misschien was jij niet geheel duidelijk, of kan je de ander duidelijk maken dat hij of zij wel recht heeft op een eigen mening, maar jij ook! #bhakta Piet(er)