woensdag 9 december 2009

Kerken nieuws of geloof stijgt

Nederlanders bezoeken minder vaak godsdienstige bijeenkomsten. Maar op welke manier beleven mensen hun geloof dan als individu? En wat zijn de oorzaken van het toenemende individualisme binnen het geloof?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 25 procent van de Nederlanders in 1993 nog maandelijks een bezoek aan de kerk bracht. In 2008 was dit aantal gedaald naar slechts 19 procent, terwijl het aantal gelovigen sinds de jaren '90 amper gedaald is (CBS, 2009. Gelovigen ondergaan hun belevenis dus steeds vaker individueel. Dit las ik op een blog van Leonie derdejaars studente Redactie en Mediaproductie, ik zag een hoop research getallen maar onze Leonie ging niet zelf naar de kerk zij reist liever! Wat ik ook gaarne doe. Naar plaatsen waar het geloof bloeit of de spiritualiteit, ik word misschien nog is geintervieuwt, als lid van mijn subcultuur motoren en yoga. Hieronder mijn reactie op haar artikel.
Geloof is een persoonlijke ervaring, new wave, kerk,of mandir. God bestaat, jaartallen brachten twijfel net als de afschaf van subsidie aan de kerken. De regering betaalde niet meer aan kerken voor onderhoud mee. Dat was het eind van veel congregaties. De gelovigen moesten zelf gaan betalen. En hierdoor lieten velen kerkleden zich uitschrijven, zij waren na hun doop nooit meer in de kerk geweest, een nieuwe tijd voor de gelovige? De nieuwkomer of de spirituele recidivisten die terug in de kerk kwamen, maar met nieuwe kennis, dat tragischer wijs nog meer afsplitsing veroorzaakte, omdat iedereen mag prediken, een eigen relatie met God opbouwen, ook persoonlijk een kerk oprichten in de achterkamer die gebaseerd is op liefde en hoop op verandering en niet op het verkrijgen van matariele zaken, bid voor je buren, wat er ook gebeurt in de pinkster gemeentes. Ik zelf blijf gewoon een Christelijke Boeddhist. #bhakta Pieter

dinsdag 24 november 2009

Mantra gebed

vrijdag 17 oktober 2008
De horror in en door yoga
Geheime mantra's onthuld achteloos uitgesproken, die door kenners wordt uitgelegd eeuwig hun uitwerkingen waarde blijven houden! Om de naam niet te noemen een mantra kan u in dienst brengen van wat hier als een afgod wordt gezien,


door sommige uit dezelfde landen, religien al eeuwen hun vijand. En zelfs degene die dat pertinent niet willen kan dat gebeuren. Magische krachten, geesten hier vaak afgedaan als bijgeloof, worden in andere landen als kennis aanvaard, en dit wordt steeds weer gecultiveerd. Tegen westers en vooral Christelijk onderwijs in. Waar ook beschrijvingen over geesten in staan, wat de meeste niet willen aanvaarden is in de bijbel bescheven, tekst nieuwe testament. Hij dreef de geesten uit velen. Dat brengt het minium totaal aan mensen die geloven dat geesten bestaan op ongeveer 3 miljard mensen. Dit is het aantal Christenen op deze wereld, naar de informatie die ik hier over heb gelezen. Aangezien gebeden spirituele kracht hebben. Dit wordt zelfs door psychiaters erkend, alleen vaak om een andere reden, zo hebben mantra's wat vertaald gebed betekend ook kracht.

dinsdag 25 augustus 2009

Recept. Wit brood

Ingrediënten: Voor een wit brood

500 gram bloem
7 gram gedroogde gist
zout naar smaak
350 dl water of melk
60 gram boter

Hier een beschrijving voor de bereiding van deeg:

Vermeng de bloem met het zout in een plastic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.

Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.


klik voor recept volkoren brood.

Volkorenbrood
Maak deeg van 500 gram volkoren tarwemeel, 10 gram zout, 25 gram gist en 3½ dl. lauwwarme melk volgens het basisrecept en laat het de eerste keer ruim een uur rijzen. Volg het recept verder en bak het brood in 25-30 minuten bruin en gaar op 240 graden.
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.
Basis recept
Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240 in ongeveer 25 minuten.


Krentenbrood
Vermeng 400 gram bloem met 6 gram zout en 20 gram basterdsuiker en doe in het kuiltje 30 gram aangemaakte gist met 2 dl. lauwwarme melk, en 65 gram gesmolten boter. Volg verder het basisrecept, maar doe bij de tweede keer kneden ca. 200 gram gewassen, gewelde en goed gedroogde krenten door het deeg. Bak het brood in 35-45 minuten bruin en gaar op 220 graden.
Basis recept brood
Vermeng de bloem met het zout in een platic teiltje of kom en maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water of melk tot lauwwarm (ca. 35 graden). Meng zakje gist aan met een deel van het vocht en schenk dit met de rest van het vocht in het kuiltje. Roer het vocht met uw vinger of een houten lepel van het midden uit door de bloem en kneed en sla het daarna (of gebruik de kneedhaken van een mixer) tot een soepel deeg.

Leg het deeg een 30 a 45 minuten op een warme plaats te rijzen en kneed het dan weer goed door.

Leg het vervolgens weer 30 a 45 minuten te rijzen.

Afbakken in een voorverwarmde oven op 240

Gemberbrood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 200 gram kleingesneden, goed uitgelekte gember.
Groenten kaas brood
Volg het recept voor Krenten brood maar vervang de rozijnen door 50 gram Selderij en 150 gram blokjes kaas. En vergeet niet te danken voor de maaltijd.

volkoren of tarwe


Bruin brood, vaak veel te veel zout in bruin brood! Dit naar een bericht van de consumenten bond. Jodium in brood is een verplichte toevoeging kijk dus op de brood verpakking van uw bruin of volkoren brood. Ook is er vaak te weinig vezel in het bruine of volkoren brood aanwezig, dit is nodig voor de darmflora. En bevorderd de stoelgang.In kort de informatie hierover staat vaak niet op op etiketten van het  dagverse brood. Deze dagvers aanduiding  deed al menigeen besluiten naar een andere bakker te gaan. Oud brood wat tegenwoordig vaak wordt verkocht als voor de kinderboerderij of eendjes voeren was gisteren vers! Maar na dagen testen kan ik u verzekeren dat het prima brood is van gisteren en uitstekend smaakt voor a 35 eurocent een brood. En, zoals u vast wel een keer eerder verteld is dat oud brood gezonder om te eten!
Het bleek ook dat er varkens haren in brood verwerkt worden (E920 zwavelhoudend aminozuur). Ik wist niet dat deze geschoren werden, al het lijkt mij dat dit diervriendelijk kan wezen, maar of dit dan nog onder vegetarisch valt? Bruin donker brood komt vaker door een toevoeging dan door de gebruikte granen wat men tegenwoordig kan zien door het etiket te lezen! Is het echt donker brood dan zit er geen gebrande mout inzit . U kunt dit ook aan uw echte warme bakker vragen! E 471 is ervoor dat het vet beter gemixt kan worden in het brood- deeg

dinsdag 7 juli 2009

spinazie pasta salade.

300 gr fussili,  250 gram panir, 1 beker creme fraise (125 gram) 2  zakken spinazie a 300 gram gewassen al plus 2 tomaten in blokjes gesneden en 50 gram geraspte pittige kaas.
Kook de fusilli naar de aanwijzingen op het pak.Bak de panir in een koekenpan lichtbruin en roer de creme fraise erdoor en doe er gemalen peper op naar smaak (bij voorkeur versgemalen peper) dit door de afgegoten fusilli mengen. En dan hand voor hand de spinazie erdoor heen, een zak. En neem dan de pan van het vuur en schep de rest van de pasta door de pasta en voor het serveren de kaas en tomaten blokjes erover strooien. (de panir kan ook vervangen worden door tofu of een andere vleesvervanger!) #bhakta #Piet(er)

donderdag 25 juni 2009

Vishnoe en Vivestera Vivasvan gehangen, aan hals en oren om menigeen te bekoren.

Vishnu en Garuda op een medaillon voor om de hals is ongeveer 5 cm, Ik dacht eerst dat het een oorring was, en . Als u deze vergroot ziet is hij wel goed uitgesneden, vergroten is gewoon op de afbeelding klikken.Zilveren kast erom heen met een deksel. Verder de kleine half edelsteentjes op het medaillon ingelegd. Prachtig toch.En de gedachte komt bij mij op dat kunst eigenlijk onbetaalbaar is. rond en kunst
Lord Vishnoe op Sesa om de hals gehangen. Een aandacht trekker voor ieder. In dat geval lijkt mij een hoog gesloten decollecte wel de manier om de aandacht op Heer Vishnu gericht te houden.Dit medaillion is naar naar kunstenaar of schilders oog een aparte typisch Indiase naïeve voorstelling. Ik zelf vind de volkskunst prachtig.Vooral dat ieder hierin God op eigen wijze uitbeeld niet gehinderd door complexe stijl of weergeving, maar geleid door spontaniteit, wat men hier naïeve stijl noemen.

Nu een special over oorringen met het gelaat van deitis erop lijkt mij niet geheel onmogelijk. Ik zag oorringen van Vivastera Vivasvan of Surya genaamd, Surya wordt Hij door ieder eigenlijk genoemd behalve mij bleek mij in gesprekken waar zijn naam ter sprake kwam. Waarom dit om ik de benaming uit hoofdstuk 4 sloka of vers 1 uit de Bhagavad Gita aanhaalde en velen dan na het te verduidelijken met zonnegod, zoals in de Bhagavad Gita Deze gaf de kennis door aan Iksvaku en deze aan zijn zoon Manu, en zo ging de kennis over op de parampara van de heiligen koningen, een associatie kregen wie ik bedoelde.