woensdag 3 juli 2013

Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.


Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.

zondag gaat Kortjakje naar de kerk is hier heel toepasselijk bij.Als men in het weekeinde naar de mandir gaat, en daar luisterd, zingt en eet.Teksten uit het heilig geschrift vol vuur naar boven komen. Zijn die vurige of ijverige slogans snel verdwenen bij het woord elke dag. Elke dag een uur lezen, 16 rondes en om vier uur beginnen. Puja, strikt vegetarisch, o ja ook nog denkt 24 uur per dag aan mij, of altijd! Maar de vedische dagen hadden 32 uur naar een pandit! Dus het is denk constand aan Mij. Dat is de reden dat men japa doet, om te herinneren. Maar 64 rondes was te veel, naar de westerse tak, en het werden er zestien. Maar ook hier hebben er velen moeite mee. Men moet werken, en kan niet zo vroeg op. UItzonderingen zijn er altijd, maar wie men volg in deze? Men volgt iemand zijn voorbeeld, maar in welke dingen, drie uur lezen per dag? Drie uur slapen? Dat kan men niet hoort men dan vaak. Ik las over discipelen, geen sannyasi, de een stond of staat elke dag om twee uur op nog in de nacht, om zijn vier en zestig ronden te doen. En zo zijn er meer, maar vaak is men te moe. Maar vraag ik mij af, wat betekend dan het lichaam niet zijn of geest.Ik ben maar een leek, niet geinitieerd in dit gebeuren, dit verteld men mij steeds, bij dit soort vragen of loopt weg.Ook de zegen van Parikshit hij wist dat hij na zeven dagen zou sterven, nou zegen zou u net als mij kunnen denken!En de maharaja, koning Parikshit ging naar de oever van de rivier zitten vasten, zich voorbereiden op zijn dood.En toen kwam Suka deva gosvami en deze vertelde al die dagen lang het Srimad bhagavatam. En na die zeven dagen ging de koning uit het lichaam, hij overleed.Waarom verteld men zoiets? Men is gek op dit soort vertellingen, vroeger ging men dood, en voordat kwam ereen heiligen langs, weg stilte meditatie.

De reden is als ik mij het goed herinner dat men niet weet wanneer men overlijdt. Dus gebruikt u tijd goed! Zoals koning Parikshit maharajo om naar het Srimad bhagavatam te luisteren, of te lezen, mag van mij ook naar het Ramayana zijn, dat geeft hetzelfde effect. Maar al weet men dit, men gaat vrolijk verder met cursussen, opleidingen voor econoom te worden, of vliegtuig Ingenieur.Ik schrijf deze keer niet verder over dat werken voor een pensioen.In het verband met koning Parikshit, of heeft u ook zo een zegen gehad? Ik las van de acarya dat een spiritueel persoon maar voor drie maanden vooruit planning maakt, maar wie volgt hem hierin (schrijven mag).Na die drie kan u er weer drie doen. Misschien begrijpt u nu waarom die tekst uit de bijbel Galaten 4-18 hier boven staat. Misschien herinnert zich men die tekst van de acarya over dat seva, vooruitgang in Krishna bewuste activiteiten niet verloren gaan, zodat men deze kan voortzetten beter dan het andere.

vrijdag 28 juni 2013

Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden

Mat.19:6): ‘Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.' Dit gedeelte van het Nieuwe testament gaat over het huwelijk, men trouwt voor het altaar en legt een heilige belofte af. Dit is wat niet mag verbroken worden. Vroeger trouwde men eerst wel eens voor de burgelijke stand, omdat men dit als Christenen niet wettelijk vond.En men zo wel bepaalde materiele voordelen had. Wat heeft dit te doen met bhakti yoga? Nu als men trouwt voor de deti, doet men ook een plechtige belofte, vrata op zijn Indiaas die men niet mag verbreken,voor het oog van God de deiti, en Tulasi vaak.. Als men een belofte breekt wordt men er ongeloofwaardig door.En het treurige nieuws als daar de Tulsi plant bij aanwezig was, en men liegt in haar aanwezigheid gaat men voor eeuwig naar de hel. Vroeger zette men bij rechtspraak zich neer bij de Tulasi, omdat men dan wist dat men wel de waarheid moest spreken, men kan beter voor stelen of anders gestraft worden , dan liegen bij de Tulasi plant.

donderdag 20 juni 2013

U voelt zich veilig?

Alles is gebaseerd op u veilig te voelen.

Kijk naar de reclame zoals verzekeringen oude dag premie, schoonheid producten,inbraakpreventie etc - alles is gebaseerd op het gevoel van het is niet-veilig, het is niet-oké, zodat wij dat product aanschaffen wat ons die schijnbare veiligheid geeft. Veiligheid is namelijk een basisbehoefte van de mens. Maar wordt er niet meer ingebroken?                                            Is het pensioen fonds wel een garantie dat u er ook van kan gaanprofiteren?                                                                                      

Maar u weet dat u al veilig bent, dat alles goed komt en dat u altijd

gesteund wordt, maar heeft u andere , ja al andere keuzes gemaakt?
U bent gelovig. En u heeft gelezen, of gehoord over Parîkchit maharaja, die een zegen had gekregen dat hij wist dat hij over 7 dagen ja zeven dagen later zou sterven.

En hij werd gedood! Na die zeven dagen! Gevulde dagen, Gevuld met vertellingen, katha uit het Srimad Bhagavatam, achter elkaar door, dag en nacht door Sukadeva, en dit werd als voorbeeld verteld aan de wijzen door Sutadeva gosvami.
En  heeft u u  ook zo een zegen gehad? Pardon, U gaat naar een nieuwe cursus? Voor het werk! Kinderen naar de hogeschool gestuurd, om wat te leren?
Maar die zin, of doel van het leven dan?
Damian Veelenturf (8) verongelukt op vakantie in Turkije
In Winsum is zaterdag geschokt gereageerd op het verongelukken van een achtjarige leerling van obs Tiggeldobbe in Turkije. Damian zat in groep 5b en is tijdens een vakantie omgekomen. En tientallen..................

vrijdag 14 juni 2013

De tuinboon door de eeuwen heen.

De tuinboon (Vicia faba) Het is de enige eetbare boon die van nature voorkomt in Europa! En wordt hier al lange tijd gecultiveerd en verbouwt voor de menselijke consumptie. De familie waar de tuinboon toebehoord binden stikstof uit de lucht en zijn daardoor ook zeer geschikt als groenbemester en voor het produceren van plantaardige compost.
Geschiedenis: Tuinbonen werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten Israel legt ten opzicht van Nederland aan de overzijde, dus aan andere kant van de Middellandse zee. . De bonen waren in die tijd echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. We kunnen dus aannemen dat de tuinboon door Jezus en zijn familie ook gegeten werd, maar wel onder een andere naam dan wij hier de boon kennen. In Europa werdt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt de tuinboon traditioneel met bonenkruid (Satureja_hortensis)gegeten voor een betere vertering. De tuinboon bevat L-dopa, Levodopa (generische of stofnaam) en deze natuurlijke stof helpt bij het bestrijden van de symptonen van Parkinson. De mensen aten vroeger vaker tuinbonen dan nu, kan u wel aannemen. (U kunt er ook een lekkere dahl van maken). Ik las dit en aangezien ik een voorkeur heb voor tuinbonen, vraag niet waarom. En toen heb ik dit artikel geschreven. Hieronde een foto van het bonenkruid Satureja_hortensis
Een tip voor de tuinbonen, een kaas sausje erbij, wat bloem, kaas schaven of raspen, een belegen kaas voldoet, en een theelepel gedroogde rode peper vlokken biber (en vergeet het bonenkruid niet). Dat erover heen en offreren, betekend aanbieden en ook offeren. De bloem eerst tot een papje masken zonder klontjes dan in de kokende melk 2 a 3 koppen vlam laag en er door heen roeren met een met een vork of mixer, dan de kaas en vooral voortdurend blijven mengen erbij. Als u er een heeft zet er dan een vlam verdeler onder, ook een warmhoudplaatje voldoet prima. Ps de dahl van gedroogde tuinbonen, echt oosters is een hele fijne afwisseling, en met een religieus achtergrond. PS Ik heb een deel van de informatie van verscheidene wiki’s en met de zoekmachine https://ixquick.com/ en deze gecombineerd, en ook aangevuld, zelfs gekruid met mijn eigen kennis over het onderwerp! Bhakta Piet(er)

zaterdag 8 juni 2013

Mie met tempeh en paksoi, door bhakta Pieter

  • 350 gram tempeh
  • 1 paksoi
  • 3 el kokos (even roosteren)
  • 1 tl sambal of biber (pepervlokken)
  • 300gram mie zonder ei
voor de marinade
  • 2a3 el Soja saus manis
  • 1steranijs
  • 2 a 3kruidnagelen
  • 1tl koriander poeder
  • gedr of verse basilicum
  • 1 tl komijn gemalen of stampen en roosteren
  • 1eetlepel maizena
  • 2.5 cm gember stampen
  • 1 el rietsuiker
wat water, en ook de mie naar de gebruiks aanwijzing opzetten.
De steranijs met de soja en kruidnagelen met het beetje water opzetten in een wok of braadpan (voor de dikke bodem) wel de soja saus erbij en de koriander, ondertussen de maizena tot een papje en even apart houden. De komijn die gestampt is en geroosterd heel licht tot deze net begint te ruiken. Of dan altijd van het gas af voordat de komijn verbrandt, of blussen of meteen de andere kruiden, natte specerijen erbij doen een scheut olie kan ook!. Na de komijn begint te ruiken, Wij gaan weer verder met ons recept, er komt tijdens het roosteren  ook een lichte rook vanaf, meteen de gember bij de komijn, alles bij elkaar de kruidnagelen kunnen ervoor de meeste er al uit! Dan nog de rietsuiker. Het moet papperig worden. Dan de tempeh erbij en even meebakken  in de marinade (boemboe), dan pas de sambal of biber erbij doen, flink blijven omscheppen . Van de paksoi de bladeren losmaken ,of  in grove stukken snijdenen en alleen blanceren en met de maizena even in de niet gewassen wok, (keukenpapier erdoor of doek) en roerbakken, echt alleen tot het  heet is! Dus een a 2 minuten de nestjes mie uitgelekt op het bord en de paksoi ernaast en dan de tempeh. Let op als de tempeh te droog wordt kunt u er een of twee eetlepels water bijdoen. U kan de kokos rasp over de paksoi strooien. En offreren een eigen recept met wat truuken uit de Chinese keuken Bhakta Pieter

vrijdag 7 juni 2013

Recept Brood zonder kneden. video

brood zonder kneden

Men heeft alleen een gietijzeren pan hiervoor nodig, en een oven. Naar deze methode, kost het brood maken weinig moeite u moet er wel opletten dat men een dag van te voren het deeg moet klaar maken. Nodig 450 gram bloem en een vierde theelepel droge gist,zout, en een mengkom. De hoeveelheid gist lijkt niet echt veel, als u ervaring er mee heeft, deel dan uw ervaring met ons. Dit kan hieronder.