vrijdag 16 augustus 2013

recept budget brocoli pasta ovenschotel 30 minuten

  • 300 gr macaroni liefst van de dag daarvoor.
  • struik broccoli 500 a 600 gram
  • 200 ml creme fraise of kookroom (lidl 60 cent)
  • 3 eetl olie
  • 2 ons kaas vegetariscg gestremd (halal kaas)
  • halve eetl italiaanse pizza kruiden

Bereiden, oven voorverwarmen 200 c kan ook in de gril. De macarini naar de gebruiksaanwijzing op het pak, de broccoli in roosjes, zes minuten in kokend water blanceren. De maccaroni van de dag ervoor in de koekenpan met de kruiden even bakken en dan de creme fraise of kookroom erdoor scheppen, als u de macaroni erbij maakt dan laten uitlekken en de room en kruiden erdoor mengen. Een ovenschotel invetten de macaroni erin de broccoli erop plus de kaas, in de oven houden tot de kaas gesmolten is, De halal kaas is meestal vegetarisch gestremd en erg voordelig scheelt 4 a 5 euro op de kg met de markt, of het vegetarisch gestremd is staat erop vermeld.

recept, basis bereiding guacamole.

ingriedenten   tijd 10 minuten

  • 1 advocado
  • 1 tomaat
  • creme fraise
  • koriander
  • limoen of citroensap
  • groene peper of biner

Ontpit de advocado, snijd deze in stukken, in een kom fijnhakken, creme fraise erbij doen een lepel per keer, zodat de saus niet te dun wordt doe het korianderblad geknipt erdoor zeg 4 a 5 takjes, een lepel limoen of citroensap. Dan wat gedroogde peper (biber)of een halve peper van de zaadlijsten en zaad ontdaan. De peper op zijn laats erbij , vooral niet meehakken of prakken. De tomaat in kleine blokjes snijden en erdoor mengen en klaar is de guacamole saus. Zout en peper erbij naar smaak, het recept is origineel met 1 a twee tenen knoflook deze kan u vervangen met een theelepel hing of asutoefida. Ikzelf gebruik gebruik geen hing, ik neem in een recept als dit vier scherpe radijzen gepureerd

tip, doe twee of 3 bladeren sla in de kom of schaal en schep hier de guacamole op dat ziet er leuk uit voor de offering.En het maakt makkelijker schoon.

Bhakta Piet(er)

recept, basis bereiding Bulghur

Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.

donderdag 15 augustus 2013

Filodeeg gevuld met fetah en druiven



filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken

zondag 4 augustus 2013

Vegetarisch recept, gestoofde zoetzure bleekselderij.

Ingriedenten.

Tijd 40 a 45 minuten

  • struik bleekselderij
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen (persen)
  • 1 a 2 el rietsuiker
  • zout

De bleelselderij wassen en snijden, de olie in de pan, de gesneden bleelselderij en de laurier erbij en 5 a 10 minuten stevig bakken.Dan het citroen en suiker erbij. Zout naar smaak deksel op de pan en een half uur laten stoven. Na een een half uur indien te nat nog even 5 minuten zonder deksel laten inkoken.

zaterdag 27 juli 2013