zaterdag 17 augustus 2013

Jaya Jagatambe Ma Durga +video

Jaya Jagatambe Ma Durga
Jaya Jagatambe He Maa Durgaa
Maa Kaalee Durge Namo Namo
He Maa Durgaa He Maa Durgaa He Maa Durgaa
Jaya Jagatambe Maa Durgaa

Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om Naaraayani Om verering van Ma Durga, als Doerka op zijn Nederlands uitgesproken Jeeh jeej Ma Doerka, en het is jagat= universa, Jagat-ambe  fonetisch reciteren of zingen jee jeeej Maa Doerka Ma Doerka Jeehjee jakat ambee hee Ma Doerka Ma Kalii Doerka Namoh Namoh Hee Ma Doerka Hee Ma Doerka
Hee Ma Doerka
Jeeh jee jakat ambee hee Ma Doerka
Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm Naaraayani Ohm








vrijdag 16 augustus 2013

recept, basisrecept gevulde paprika, vegetarisch.

IngrediĆ«nten paprika’s
Nodig een oven voorverwarmen op 200c de paprika’s 20 minuten erin, dan eruit halen, eventueel nog de zaadjes eruit halen.
Vulling authentiek is gekookte rijst met kruiden, mengen met twee eetlepels geknipte peterselie en de paprika ermee vullen. Er kan geschaafde kaas erdoor. Maar dan de paprika’s nog even warmen in de oven. Koud smaken ze ook lekker.
Ook authentiek, kook de rijst met Italiaanse kruiden en olijfolie, stukjes tomaat en vul hier de rauwe paprika’s mee, zet deze 20 minuten in de oven in een bakblik met een halve centimeter water erin ook weer de oven voorverwarmen! U kan hier feta doorheen mengen, dan hoeft u geen extra zout te gebruiken.
Bhakta Pieter u mag mijn recepten gebruiken voor niet commerciƫle doeleinden maar alleen met mijn naam vermeld erbij en adres van deze blog. (creative commom)

recept budget brocoli pasta ovenschotel 30 minuten

  • 300 gr macaroni liefst van de dag daarvoor.
  • struik broccoli 500 a 600 gram
  • 200 ml creme fraise of kookroom (lidl 60 cent)
  • 3 eetl olie
  • 2 ons kaas vegetariscg gestremd (halal kaas)
  • halve eetl italiaanse pizza kruiden

Bereiden, oven voorverwarmen 200 c kan ook in de gril. De macarini naar de gebruiksaanwijzing op het pak, de broccoli in roosjes, zes minuten in kokend water blanceren. De maccaroni van de dag ervoor in de koekenpan met de kruiden even bakken en dan de creme fraise of kookroom erdoor scheppen, als u de macaroni erbij maakt dan laten uitlekken en de room en kruiden erdoor mengen. Een ovenschotel invetten de macaroni erin de broccoli erop plus de kaas, in de oven houden tot de kaas gesmolten is, De halal kaas is meestal vegetarisch gestremd en erg voordelig scheelt 4 a 5 euro op de kg met de markt, of het vegetarisch gestremd is staat erop vermeld.

recept, basis bereiding guacamole.

ingriedenten   tijd 10 minuten

  • 1 advocado
  • 1 tomaat
  • creme fraise
  • koriander
  • limoen of citroensap
  • groene peper of biner

Ontpit de advocado, snijd deze in stukken, in een kom fijnhakken, creme fraise erbij doen een lepel per keer, zodat de saus niet te dun wordt doe het korianderblad geknipt erdoor zeg 4 a 5 takjes, een lepel limoen of citroensap. Dan wat gedroogde peper (biber)of een halve peper van de zaadlijsten en zaad ontdaan. De peper op zijn laats erbij , vooral niet meehakken of prakken. De tomaat in kleine blokjes snijden en erdoor mengen en klaar is de guacamole saus. Zout en peper erbij naar smaak, het recept is origineel met 1 a twee tenen knoflook deze kan u vervangen met een theelepel hing of asutoefida. Ikzelf gebruik gebruik geen hing, ik neem in een recept als dit vier scherpe radijzen gepureerd

tip, doe twee of 3 bladeren sla in de kom of schaal en schep hier de guacamole op dat ziet er leuk uit voor de offering.En het maakt makkelijker schoon.

Bhakta Piet(er)

recept, basis bereiding Bulghur

Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.

donderdag 15 augustus 2013

Filodeeg gevuld met fetah en druiven



filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken